To je pravda,lepší dávat pokaždý novou.Jednou jsem tam nechal původní a kolem zátky olej trochu prolínal.Sice to nebyla žádná tragedie ,ale mastný flek na krytu od motorem byl.Byl by odkaz,na tu podložku?slabostka píše:a nezabudni podložku pod vypušťaciu skrutku, ja dávam vždy novú...
Aký olej
- Standa50
- Manager Týmu
Re: Aký olej
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
U Toyoty 40 kč .
-
- Věčnej rejpal
Na podložce bych fakt nešetřil, těch 40 kaček. 

-
- Věčnej rejpal
- Standa50
- Manager Týmu
Jestli je měděná,tak to je dobrý.Jen zbývá zjistit správný rozměr.V práci je používáme v různých velikostech jako těsnění pod hydraulické rychlospojky nebo šroubení.U minulého auta byl v zátce zapuštěný gumový "O" kroužek,který se rád při dotažení trhal
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
-
- Věčnej rejpal
Je to hlinnik s takym povlakom, ja to utahujem na moment podla manualu.... Kedze je to zakrytovane tak menim vzdy za novu.. vzdy sa sem tam pozriem pod auta a cez kryt u Toyoty samozrejme uvidim velke H aj keby kvapkalo... Niektori mechanici zichruju tmelom co sa dava na olejove vane....
Naposledy upravil(a) slabostka dne čtv 12.04.2018, 22:06, celkem upraveno 1 x.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Rolling Dog
- Řidič
ja to zase omotam kuskom teflonovej pasky co pouzivaju instalateri na vodu. nikdy ani kvapka neunikla.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Otázka "Aký olej" je zodpovězena v příručce k autu.
Těsnění:
Nelíbily se mi ceny v autorizovaném servise a proto jsem začal olej měnit sám. Co s novým těsněním? Když jsem je chtěl koupit u autorizovaného prodejce, tvářil se technik nechápavě, co to vlastně chci. Nakonec zjistil, že těsnění nevedou...
Po vypuštění oleje jsem zjistil, že hlava vypouštěcího šroubu má těsnění na sobě! Byla tam vrstva materiálu, připomínající hliník.
Od té doby už jsem měnil olej vícekrát a nic neprolíná, natož kape. Když se vrstva materiálu (odhadem cca 0,5mm) omačká, potom asi koupím těsnění. Kupovat takovou korunovou položku přes e-shop asi nebude hospodárné. Snad v kamených obchodech prodejci jiných značek aut toto těsnění mají.
Těsnění:
Nelíbily se mi ceny v autorizovaném servise a proto jsem začal olej měnit sám. Co s novým těsněním? Když jsem je chtěl koupit u autorizovaného prodejce, tvářil se technik nechápavě, co to vlastně chci. Nakonec zjistil, že těsnění nevedou...
Po vypuštění oleje jsem zjistil, že hlava vypouštěcího šroubu má těsnění na sobě! Byla tam vrstva materiálu, připomínající hliník.
Od té doby už jsem měnil olej vícekrát a nic neprolíná, natož kape. Když se vrstva materiálu (odhadem cca 0,5mm) omačká, potom asi koupím těsnění. Kupovat takovou korunovou položku přes e-shop asi nebude hospodárné. Snad v kamených obchodech prodejci jiných značek aut toto těsnění mají.
Tak kedže kupujem bežné veci ktoré mením plánovane - filtre.... vezmem pri nákupe zopár tesnení takže to vôbec nie je "nevýhodné".... určite ale kvôli 1E podložke neurobím v eshope nákup na dobierku. Existujú aj predajcovia typu kelly,elit,unimax ktorý majú kamenné pobočky - objednám drobnosť a vyzdvihnem v meste na pobočke.
K podložke - sú tesnenia ktoré sa pri montáži zdeformujú-zmačknú a tak tesnia. Potom sa stane že sa "nalisujú" na skrutku a ak netečie nemusíš meniť. Na aurise sa to nejako nestalo, zrejme tým že ide o podložku bez deformácie tak to ostáva "oddelené". Nie je to veda, kto vymení vymení kto nie nie.
Tu skôr držať sa návodu na výmenu tej vložky...
Chladiačky som sa bál trošku viac hlavne či to dobre odvzdušním....
K podložke - sú tesnenia ktoré sa pri montáži zdeformujú-zmačknú a tak tesnia. Potom sa stane že sa "nalisujú" na skrutku a ak netečie nemusíš meniť. Na aurise sa to nejako nestalo, zrejme tým že ide o podložku bez deformácie tak to ostáva "oddelené". Nie je to veda, kto vymení vymení kto nie nie.
Tu skôr držať sa návodu na výmenu tej vložky...
Chladiačky som sa bál trošku viac hlavne či to dobre odvzdušním....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
To hadam nie....
Podlozku menim vzdy. Cena je tak zanedbatelna ,ze to nema zmysel riesit
https://www.comco.sk/tesniaci-kruzok-vy ... 63-p401482
A kupujem od nich vsetko. Naposledy ma to cele stalo 27€.
Osobny odber a obcas daka zlava za nakup.
Podlozku menim vzdy. Cena je tak zanedbatelna ,ze to nema zmysel riesit
https://www.comco.sk/tesniaci-kruzok-vy ... 63-p401482
A kupujem od nich vsetko. Naposledy ma to cele stalo 27€.
Osobny odber a obcas daka zlava za nakup.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
jj, šetřit na podložce za 15 káčé...to se vyplatí .-)
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex