Řízení - teče hydraulika

Když na autě něco nefunguje a netýká se to přímo konkrétního modelu
Odpovědět
Marf
Člen Týmu

Řízení - teče hydraulika

Příspěvek od Marf »

Ahoj,
mám problémek na Toyotce, model Corolla Verso D-CAT. Z řížení (hydraulický válec s táhly řízení na které je napojen volant a čerpadlo, mi teče hydraulika z manžet vlevo i vpravo, tedy řízení netěsní.

Obrázek řízení o které de sem přiložil.

Otázka do pranice...dá se to přetěsnit? Pokud ano, víte kde, u koho?
Nebo raději koupit repas, nový? Nový díl stojí od 9 000 hore...použitý díl od 2500 do 6000.
Má přetěsnění smysl?
Řízení funkční je, jen musím jednou za čas dolít kapalinu a to není moc účelné.

Díky za pomoc či radu.

Marf
Přílohy
rizni.jpg
(25.34 KiB) Staženo 2720 x
Toyota Corolla Verso 2008 130kW 2.2 D-CAT 7-míst
Toyota Corolla Verso 2006 95kW 1.8 VVTi 7-míst
papa7
Člen Týmu

Re: Řízení - teče hydraulika

Příspěvek od papa7 »

Mám podobný problém...ale myslím,že kvapalina je lacnejšia ako riadenie...akurát nadávam,že to špiní spodok... :?
Som rád,že je TOYOTA KLUB
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Prave to riesim...moje zacalo tiect pred cca 4 rokmi. Vtedy som dal urobit repas. Vyslo to spolu - montaz , demontaz, repas aj nasledna geometria na 230€. A vydrzalo to 4 roky. Nenapadne praskla manzeta a nasledok je toto. Neviem ako v cr, ale tu robi repas par firiem - vlastne iba 3 - a to je vsetko. Servo ti niekde v garazi nikto nepretesni. Ja som dal robit v Presove , lebo som nemusel demontovat a posielat postou. Iba som pristavil auto a na treti den ho vyzdvihol. Ako som vsak zistil teraz, bola to chyba. Dana firma - su to inak ukrajinci- pouziva nie prave najkvalitnejsie diely. Na tej manzete je to krasne vidiet. A tak pre blbe 1-2 eura, co je rizdiel medzi smejdom a kvalitnou manzetou, mam teraz v prdeli servo znovu. Mohlo ma to napadnut, ked inde davaju zaruku 2 roky a tu iba 6 mesiacov...
Tentokrat som zohnal z vraku original nerepasovany a zijem vo viere , ze mi vydrzi dlhsie nez drahy a napriek tomu nekvalitny repas.
Teda podla mna bud vrakac , sukromnik s burackou napriklad alebo fakt dobra firma na repas.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
vittorio
Člen Týmu

Příspěvek od vittorio »

Koupíš komplet řízení na aliexpresu v číně. Kupují tam všichni všechno a tady se vesele prodává s 300% ziskem. Nakupuji si všechno co nepotřebuje homologaci.
Marf
Člen Týmu

Příspěvek od Marf »

Ahoj, nakonec vyřešeno koupí dílu z vraku. Zatím drží, neteče, celé mě to stálo i s prací 4 500 Kč.
Toyota Corolla Verso 2008 130kW 2.2 D-CAT 7-míst
Toyota Corolla Verso 2006 95kW 1.8 VVTi 7-míst
Odpovědět

Zpět na „Technické problémy - obecné“