Mám nové auto....

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Karrull
Člen Týmu

Mám nové auto....

Příspěvek od Karrull »

Koupil jsem si novou Corollu. Za 450k jsem dostal CVT 1.6 benzin a to v temer plne polni. Mám rád sedany, netrpím obsedantní poruchou po obřích kufrech a... nejsem vůbec fanoušek Corolly. Píšu sem proto, že jsem si prošel bezútešnou zkušeností se Škodovkou se sedmistupňovou DSG převodovkou. Přibližně v 70k kilometrech jsem pochopil, že testy aut jsou k ničemu. Že novináři, zejména ti automobilový rozhodně nenapíšou informace o poruchovosti nějaké značky a spíš mluví radostech.

DSG byla noční můra, byl to můj v pořadí šestý automat a v životě jsem nebyl tak často v servisu. Otevřel se mi zcela nový svět, svět Auto Škoda, v němž automechanici značkových servisů netuší, jak měnit olej v převodovce, vydávájí protichůdná doporučení a mažou vám med kolem huby. Když pak do tohoto světa proniknete a spřátelíte se, začnou vám někteří vyprávět, jak mění mechatroniky, jak na běžícím pásu, jak je zcela běžné v prvních 10k kilometrech dojebat třeba spojky. A jak tato data firma tutlá a skrývá. Druhou část tohoto světa odhalíte ve chvíli, kdy vám skončí záruka na autě a vy se domáháte uznání znovu posr... mechatroniky, ale salon a servis to již nezajímá.

Ano, koupil jsem Toyotu Corollu. Je línější, má menší kufr a dělají to v Turecku. To jsou převážně argumenty, ktzeré poslouchám. Je mi to jedno. Auto jsem si půjčil v půjčovně asi rok před vlastní koupí - a jel do Budapešti. Vyzkoušel jsem i i40, Superba, novou Octavii, projel se Talismanem a pak si řekl. Nechci už něco, co na mne hraje habaďůru, chci auto, které bude fungovat i po záruce. A rozhodl se správně. Líné není, chce si to jen vzpomenout na dobu, kdy atmosférický motor byl prostě normální. Kufr malý není. Je prostě tak akorát a mne a mojírodině vyhovuje. A ano, dělají to v Turecku. Octavii a Rapida dělají u nás a nemám pocit, že bych poslední roky jezdil spolehlivým autem a automatem. Všichni, co se ptají, zda Toyota - říkám, uvidím. Ale vzápětí dodávám, auta od koncernu VW už mi domů nesmí.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: Mám nové auto....

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Odpovědět

Zpět na „Corolla“