Auris 2018
Re: Auris 2018
Souhlas s marekl. Kdyz se zamerim na vyhled dopredu v Ave, tak zpetne zrcatko hodne omezuje vyhled (sedim uplne dolu, ale jsem vyssi). Pokud by byl zespoda i tablet, tak je to jeste vic na pikacu. K tomu dodam tluste A sloupky a na problem zadelano...
Kdyby bylo na mne, tak nechci zadny tablet, digi displej. Dle meho se jedna pouze o vabnicku na zakaznika. Na ladeni radia nepotrebuji 8" tablet, film si na tom nepustim a kdyz ano, tak na to muze koukat pouze spolujezdec s vykroucenym krkem (neni lepsi si ten film pak pustit v tabletu v rukach?), pripadna personalizace vozu je vabnicka: zakaznik si to nastavi jednou a i tak vetsinou protoze muze a chce si to vyzkouset, nez proto, ze mu nevyhovuje standardni nastaveni (nikdy jsem neslysel chvalozpevy majitelu citroenu na to, ze si muzou menit zvuk smerovek, podsviceni displeje. A to to maji umozneno uz 7!!! let. Tablet je to same, jenom o generaci dal)... Navigace? Tu je potreba dokoupit, vetsinou za nemaly peniz, navic vetsinou neni online, nezobrazuje provoz. A to pominu to, ze vetsina ma tu navigaci zapnutou jenom proto, aby tam neco svitilo. Prevazna vetsina jizd je na znamych trasach a kvuli tomu zbytku resit vestavenou navigaci? Nevidim duvod (ale kazdy to muze mit jinak)... Podivejme se na bluetooth: kolik vidim aut s hodne vysokou cenovkou a ridic ma telefon u ucha? Lenost priplatit za bluettoth nebo sparovat mobil? Nevim, ale ze by ti sami lide vyuzili displej, kdyz nejsou schopni vyuzit bluetooth?
Navic mam obavy, ze to bude jedna velka bezedna kasicka. Obava prameni ze zkusenosti s mobilem, kdy po dvou letech zacinaji blbnout. Ale mozna se mylim a automobilky jsou v tomto opatrnejsi. Doufam...
Kdyby bylo na mne, tak nechci zadny tablet, digi displej. Dle meho se jedna pouze o vabnicku na zakaznika. Na ladeni radia nepotrebuji 8" tablet, film si na tom nepustim a kdyz ano, tak na to muze koukat pouze spolujezdec s vykroucenym krkem (neni lepsi si ten film pak pustit v tabletu v rukach?), pripadna personalizace vozu je vabnicka: zakaznik si to nastavi jednou a i tak vetsinou protoze muze a chce si to vyzkouset, nez proto, ze mu nevyhovuje standardni nastaveni (nikdy jsem neslysel chvalozpevy majitelu citroenu na to, ze si muzou menit zvuk smerovek, podsviceni displeje. A to to maji umozneno uz 7!!! let. Tablet je to same, jenom o generaci dal)... Navigace? Tu je potreba dokoupit, vetsinou za nemaly peniz, navic vetsinou neni online, nezobrazuje provoz. A to pominu to, ze vetsina ma tu navigaci zapnutou jenom proto, aby tam neco svitilo. Prevazna vetsina jizd je na znamych trasach a kvuli tomu zbytku resit vestavenou navigaci? Nevidim duvod (ale kazdy to muze mit jinak)... Podivejme se na bluetooth: kolik vidim aut s hodne vysokou cenovkou a ridic ma telefon u ucha? Lenost priplatit za bluettoth nebo sparovat mobil? Nevim, ale ze by ti sami lide vyuzili displej, kdyz nejsou schopni vyuzit bluetooth?
Navic mam obavy, ze to bude jedna velka bezedna kasicka. Obava prameni ze zkusenosti s mobilem, kdy po dvou letech zacinaji blbnout. Ale mozna se mylim a automobilky jsou v tomto opatrnejsi. Doufam...
ex Toyota Avensis T27 1.8
mne osobně dobře a vkusně umístěný LCD panel v autě nevadí, naopak např. ve spojení s kamerou je velice užitečný. Navíc v hybridu nabízí i pěknou infografiku hybridního pohonu
. Jezdil jsem i v CH-R a zvýšení panelu naopak kvituji, vůbec ničemu nevadí naopak. Pokud by to mělo vadit ve výhledua být nebezpečné tak to nebudou dělat, stačí se podívat kolik lidí má na předním skle masivní držák mobilu + některé dnešní telefony co tam lidé mají dle mne prakticky znemožňují výhled více než lehce vystrčený LCD panel. Pokud půjde přenést obraz z felefonu na tento panel tak to nebude mít chybu, jde mne hlavně o navigaci. Podle fotek jsou na novém panelu ikony shodné s iPhonem, což naznačuje lepší spárování a funkčnost než doposud.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Neviem ako nový auris ale sedel som v i30 fastbacku a ten má tiež stredový displej vytiahnutý nad hranu palubky ale pritom vôbec do výhľadu von cez čelné sklo nezasahuje. Ani náhodou.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Já osobně s tím také nemám problém, že je panel výše. Jak píše MartinHSD, těch držáku na mobil jsme se za posledních dvacet let také pěkně navozili. A Ty opravdu mě vadili více... nemluvě, že zakrývaly část výhledu. Vyzkoušel jsem ovládáním infotainmentu přes joystick na středovém tunelu a to by se mě osobně více zamlouvalo, než se občas strefovat prstem na dotykáč.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Ono s tím panelem infotainmentu to právě tak být má. Protože pokud chcete mrknout na integrovanou navigaci, nebo i třeba jen zjistit název písničký z rádia... prostě cokoliv, je o hodně lepší když to není daleko od zorného pole. Jasně, výrobce si musí ohlídat aby to nelezlo uplně do výhledu, ale to se vpohodě dá.
PS: Ano, nehybridní 2L s manuálem a CVTčkem bude, v americe.
PS: Ano, nehybridní 2L s manuálem a CVTčkem bude, v americe.
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Uvidíme jak dopadne kombi z venku. Interier je super a nijak mě nevadí
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Jasne. Keď si vezmeš tú fotku z pohľadu kamery ktorá je určite nižšie ako má normálne sediaci šofér oči tak horná hrana infotainmentu je cca na úrovni plochy hornej časti volantu. A tie obe sú z toho pohľadu možno 1 - 2 centimetre nad úrovňou plochy palubnej dosky. Ja by som si dovolil tvrdiť že pri mojej postave a posede by mi dotykáč do plochy čelného okna nezasahoval.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Když se tak opakovaně koukám na tu přístrojovku a celý kokpit , tak se mi líbí čím dál víc, opravdu. Povedlo se jim to klukům šikmookým. Hlavně ty otočné ovladače, tleskám. Hodně mi chybí u současného modelu, byl jsem na ně zvyklý a tak teď tak trochu nadávám. No nevadí, jede se dál:-)
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mně spíš trochu vadí, jak ten displej z palubky ční. Mohli tu kapličku trochu protáhnout, myslím, že to tak měl nějakej starší Prius. Ale jinak interiér dobrý, líbí se mně to. Doufám, že v Evropě bude i béžová varianta.

TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
Je fakt, že u CHR ten displej propojili s linií přístrojové desky a opticky tak ladí více. Ale tady je evidentně jiná koncepce vnímání středové části přístrojové desky.
Tak pre info bude to mat pre ameriku carplay ale iba carplay nie android auto
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

- jawaman
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuju zhlédnout, desítky fotek funkčních vzorků v několika provedeních https://www.caradvice.com.au/643291/201 ... ew/photos/
Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990