Koupě Priuse
Re: Koupě Priuse
Děkuju všem za názory. Neměl jsem z toho auta dobrý pocit a asi jsem to potřeboval potvrdit i od někoho jiného .
S tou výbavou (píše DavidDDD "mně stačí málo"):
Mně by asi stačilo taky. Na druhou stranu si ale říkám, že to auto budu nějakou dobu mít, a jestli třeba za deset let budou běžné úplně jiné technologie, různí asistenti všeho, adaptivní tempomat bude všude v základní výbavě atd., tak mě to možná bude svrbět nahradit ho něčím novějším. Třeba ten parkovací asistent se mi líbí kvůli manželce, která dlouho neřídila (ale čeká jí to), a s parkováním v Praze by jí to mohlo docela ulehčit (jestli to opravdu funguje tak, jak jste tu psali).
Nechápejte mě špatně, možná mám naivní pohled. Do dneška jsem nekupoval ani neprodával auto v bazaru; je to pro mě krok do neznáma a snažím se do toho jít až příliš zodpovědně .
S tou výbavou (píše DavidDDD "mně stačí málo"):
Mně by asi stačilo taky. Na druhou stranu si ale říkám, že to auto budu nějakou dobu mít, a jestli třeba za deset let budou běžné úplně jiné technologie, různí asistenti všeho, adaptivní tempomat bude všude v základní výbavě atd., tak mě to možná bude svrbět nahradit ho něčím novějším. Třeba ten parkovací asistent se mi líbí kvůli manželce, která dlouho neřídila (ale čeká jí to), a s parkováním v Praze by jí to mohlo docela ulehčit (jestli to opravdu funguje tak, jak jste tu psali).
Nechápejte mě špatně, možná mám naivní pohled. Do dneška jsem nekupoval ani neprodával auto v bazaru; je to pro mě krok do neznáma a snažím se do toho jít až příliš zodpovědně .
Zatím jsem koukal jen na české inzeráty. Dovoz ze zahraničí pro mě je ještě větší otazník. Ale asi se nesmím bát do toho šlápnout. Tak se mnou buďte trpěliví, asi budu mít ještě dost "amatérských" dotazů .
Ono já to psal tak, protože většinu věcí nepoužívám. Mám HUD a nemám ho zapnutý, ruší mě, měl jsem u jednoho auta panoramatickou střechu a ze začátku jsem to několikrát otevřel a tím to na roky skončilo, navi v autě neumím zapnout, tak asi tak. Hlídání slepého úhlu jsem měl také vypnuté.
Jsem rád za automatickou klimu a topení pod zadkem.... jo a automat, protože s manuálem se už trápím.
K tomu parkování, možná když se žena naučí bez toho, bude lepší řidič, co když to nebude fungovat, co pak, nebo pojede jiným autem. Nerejpu, jen to takhle mám. I když parkovací senzory také potřebuji, takže je to taky "berlička" a trochu si odporuji
Jsem rád za automatickou klimu a topení pod zadkem.... jo a automat, protože s manuálem se už trápím.
K tomu parkování, možná když se žena naučí bez toho, bude lepší řidič, co když to nebude fungovat, co pak, nebo pojede jiným autem. Nerejpu, jen to takhle mám. I když parkovací senzory také potřebuji, takže je to taky "berlička" a trochu si odporuji
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
DavidDDD mám to taky tak. Jen za nejdůležitější výbavu u Priusu považuju kožený volant
Ten mě bohužel trochu "zlobí", máš to také tak (jako že ošoupaný a barva jde dolu), nebo mám smůlu ?švihák píše:DavidDDD mám to taky tak. Jen za nejdůležitější výbavu u Priusu považuju kožený volant
Prius - ta obrazovka je droga
Docela bych rád věděl, kdo jim ty volanty dodává. A jestli o problému vědí.
Asi už volanty nikdo neřeší. Všichni se připravují na autonomní řízení
Kořen slova Toyota je Toy!
Volanty se menily u Ave T27 ve velkym, dokonce jestli na to nebyla svolavacka, ale to bych kecal, takze jestli to jeste mate v zaruce nebo lehce po zaruce, klidne bych to zkusil. O problemu urcite vedi.
Tady oblibeny Commonuser myslim volant menil.
Tady oblibeny Commonuser myslim volant menil.
RAV4 HSD FWD
-
- Člen Týmu
Zdravím ... som tu nový, a už dlhšiu dobu poškuľujem po Prius +.
Každopádne by som sa ale možno chcel poradiť ... čo hovoríte na tieto ponuky?
https://www.autoscout24.cz/nabidky/toyo ... cldtidx=14 - môj favorit.
https://www.autoscout24.cz/nabidky/toyo ... cldtidx=12 - nižšia suma, vyšší počet km (+ o nejaké doplnky menej).
Zatiaľ ďakujem
Každopádne by som sa ale možno chcel poradiť ... čo hovoríte na tieto ponuky?
https://www.autoscout24.cz/nabidky/toyo ... cldtidx=14 - môj favorit.
https://www.autoscout24.cz/nabidky/toyo ... cldtidx=12 - nižšia suma, vyšší počet km (+ o nejaké doplnky menej).
Zatiaľ ďakujem
- PALO-Prius
- Řidič
Ked si mam vybrat z tychto dcoch, tak urcite ten prvy aj ked sa mne osobne cierne auto s ciernymi diskami nepaci (no jazdene auta nie su o farbe). Najma ked vyuzijes tazne a nosic na bicykle a nebojis sa koze.
Já bych černé auto s koženýma sedačkama nebral, takže bych bral levnější variantu. Ale když od dražšího odečtu cenu za tažné+nosič kol a přičtu kilometry, tak jsem na ceně levnějšího. Takže zbytek věcí navíc je zadarmo.
Tento inzerát na sauto.cz:
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
Je to nejlevnější trojkový Prius, co jsem v české inzerci viděl. Nafocené je to taky pěkně, o tom žádná, ale hledám, kde je příslovečný háček. Nenapadá Vás něco?
Servisní knížka není. Je zveřejněno VIN a z něho se dá vyčíst, že majitel nejezdí rád do autorizovaných servisů (jsou dvě návštěvy v prvním roce používání auta, výměny oleje).
Pak až návštěva v 80 000 km v r. 2013 (report je velmi skoupý na podrobnosti, souvisí to nějak s brzdami) a ve 147 000 v r. 2016. Druhá návštěva dle užitých dílů souvisí asi s touhle svolávačkou: https://www.toyota.com.au/news/toyota-a ... tion-plate
Není zřejmo, jak se majitel staví k předepsaným prohlídkám, jakákoli údržba a opravy jde mimo oficiální síť a tudíž o ní nejsou záznamy.
(Na druhou stranu, pokud by bylo uzavřeno havarijko a bylo realizováno nějaké plnění, tak předpokládám, že by to cebia report odhalil.)
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
Je to nejlevnější trojkový Prius, co jsem v české inzerci viděl. Nafocené je to taky pěkně, o tom žádná, ale hledám, kde je příslovečný háček. Nenapadá Vás něco?
Servisní knížka není. Je zveřejněno VIN a z něho se dá vyčíst, že majitel nejezdí rád do autorizovaných servisů (jsou dvě návštěvy v prvním roce používání auta, výměny oleje).
Pak až návštěva v 80 000 km v r. 2013 (report je velmi skoupý na podrobnosti, souvisí to nějak s brzdami) a ve 147 000 v r. 2016. Druhá návštěva dle užitých dílů souvisí asi s touhle svolávačkou: https://www.toyota.com.au/news/toyota-a ... tion-plate
Není zřejmo, jak se majitel staví k předepsaným prohlídkám, jakákoli údržba a opravy jde mimo oficiální síť a tudíž o ní nejsou záznamy.
(Na druhou stranu, pokud by bylo uzavřeno havarijko a bylo realizováno nějaké plnění, tak předpokládám, že by to cebia report odhalil.)
- PALO-Prius
- Řidič
Ja by som sa celkom normlane porozpraval s majitelom. Kde auto kupil a kedy. Kam s nim chodil do servisu (a zavolal do toho servisu). Preco vobec to auto predava, co zamysla. Ano pri odpovediach moze klamat, ale prave ak zistime ze klame alebo nechce vobec odpovedta na priame otazky, dam ruky od toho prec. Ked vidim, ze bude rozpravat normalne prirodzene a logicky odpovedat. Nevidim v tomto aute nejaky zasadny problem.
Cena bude lacnesia prave preto, ze je to sukromny majitel a nie autobazar/diler, ktory na tom este musi dalej zarobit.
Cena bude lacnesia prave preto, ze je to sukromny majitel a nie autobazar/diler, ktory na tom este musi dalej zarobit.
cena je nizka, ale aj napriek tej cene je stale v ponuke.
nevyzera zle, koza bez vyhrevu, xenony (alebo LED, ale asi tato generacia este LED nemala), navigacia, na tu dobu najvyssia vybava. ziadne auto v "zakladu"
biela perlet.
podla foto vyzera ze ma parkovaci senzor, ale len vpredu ? divne
strieborny ramcek medzi hmlovkami a smerovkami vyzera ako by bol z modelu prius plug in
inak velmi pekne, cena je o cca 2000 - 2500€ nizsia ako by mala byt...
nevyzera zle, koza bez vyhrevu, xenony (alebo LED, ale asi tato generacia este LED nemala), navigacia, na tu dobu najvyssia vybava. ziadne auto v "zakladu"
biela perlet.
podla foto vyzera ze ma parkovaci senzor, ale len vpredu ? divne
strieborny ramcek medzi hmlovkami a smerovkami vyzera ako by bol z modelu prius plug in
inak velmi pekne, cena je o cca 2000 - 2500€ nizsia ako by mala byt...
Tak už je prodaný. Byl jsem asi třetí v pořadí, kdo se majiteli ozval.