Dojmy

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Los_AnáhozZ
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Dojmy

Příspěvek od Los_AnáhozZ »

Jel sem v Aurisu a je to supr auto :D . Jen sem čekal víc... :? (evoluce Corolly). Místa je všude kopec (obrovská výhoda je v absenci středovýho tunelu vzadu). Je sice poznat z použitejch materiálů a některejch konstrukčních řešení, že Avensis je výš ale prostoru se mi zdá v kabině stejně. Kufr byl pro mě příjemnym překvapenim protože je celkem objemnej. Jízdní vlastnosti mi přijdou vyvážený a komfort taky (motor je úžasně odhlučněnej). Takže nic na co bychom nebyli v toyotě zvyklý :lol: K motoru žádný výhrady nemám byla to 1.6 dual VVTi. :idea:
Toyota Avensis T22 Wagon 1.6
cahir
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cahir »

ja mam jednu podstatnu vyhradu... ze je tam 5 kvalt
Corolla (E12)
3D HB, 1.4VVTi
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

http://magazin.auto.cz/testy/toyota-aur ... ponec.html

Co vy na to nějak mam smíšený pocity.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Nevim, podle recenze se prece nepozna vubec nic, navic je to strasne individualni. Kdyz prisla Carina, ve svete to bylo jako auto, co rozhodne zadne emoce nevyvola. Kdyz byl poprve vystaveny Yaris, bylo to obecne "fakt osklive auto".. kazdemu ucaruje neco jineho :wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Asi máš pravdu, nejduležitější je asi to videt na vlastní oči a hlavně se projed a zjistit co to umi a co vadi.
Yaris 3 / 1.33 2011
pivko
Člen Týmu

podle mně je to docela drahý a nepovedený auto

Příspěvek od pivko »

mám corollu 1.6 HB, kterou jsem kupoval před rokem, tehdá to byla jasná volba - usmlouval jsem to na 399.000 s klimou a constructem, k tomu pověst corolly, a hlavně, do toho auta jsem si sednul a bylo mi hned jasný, že všechno je na svým místě, žádný zbytečný vopičárny v interiéru, prostě maximálně uživatelsky přítulné auto.

jenomže teď vidím auris, zepředu rozdíl oproti corolle moc poznat není, viděl jsem vedle sebe a člověk musí přijít docela blízko aby poznal krapet jinou přední masku. zadek sice jinej je, ale k horšímu, prostě toyotě se "nová generace zadků" nepovedla, i corolla sedan má ten zadek divnej. vevnitř revoluce, ale opět spíš ke škodě věci, například nechápu, na co tam je ten vysokej tunel řadičky s tou dírou uprostřed, jako výstřelek designéra fajn, ale corolla místo toho měla dva praktické držáky na flašku s pitím, auris má jen jeden, a ještě na místě loketní opěrky - takže si můžu vybrat - loketní opěrku nebo láhev, ale obojí mít nemůžu. radička je výš, to je taky možná zbytečný, no, minimálně to nic novýho nepřináší, takže nevím, proč to tam dávali. prostor uvnitř i kufr zhruba tak stejný jako corolla poslední generace. za aurise s klimou dám v 1.6ce minimálně 460 tisíc Kč, a to ještě narozdíl od corollly bude mít černý kliky i zrcátka a dojezdový kolo.

před aurisem jsem seděl v ceedu. a myslím, že to je ten pravý pokračovatel tradice corolly, vnejší design příjemně usedlý, určitě neurazí ani po letech, vevnitř jsem měl úplně stejný pocit, jako když jsem seděl poprvý v corolle, prostě všechno na svým místě, žádný zbytečný vyfikundace, maximální praktičnost a ergonomie. možná byl vzadu dokonce ještě o něco prostornější než corolla a auris. no a za 1.6 s klimou dám 400 tisíc, navíc oproti aurisu dostanu ještě ovládání audia na volantu a hlavové airbagy. snad jediné, co oproti aurisu nedostanu, jsou 16ky kola.

takže souhlasím s tím, co psali na auto.cz, ceed je leader, auris zůstal na půl cesty, a to zejména vzhledem k tomu, že se očekávalo, že japonci pojedou dopředu a korejci budou horko těžko dotahovat. v nižší střední se ale zdá, že japonci přešlapujou na místě a korejci je už nejen dohnali, ale i předehnali.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Zacinam tomu verit projel jsem si net. Kia Motors, ale zatim nevim jak to je ze spolehlivosti, ale zase ta zeruka 7let, to si musej verit
Yaris 3 / 1.33 2011
cahir
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cahir »

u mna jednoznacny favorit v tomto segmente: HONDA Civic

pre mna je auris sklamanim. urcite to je velmi dobre auto, ale evolucia minimalna. v niektorych veciach aj krok vedla.. ta stredova konzola, plasty..
Corolla (E12)
3D HB, 1.4VVTi
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Tak jsem s nim jezdil mel jsem 1.6 Sol, super auto trochu to degraduje Corollu, sedacky se povedly perfektne drzej telo v zatackach, stredova konzole nevadi jen si nedovedu prelezat na druhou stranu kdyz potrebuje ridic vystoupit na strane spolujezdce, prodlouzeni predniho okna na ukor kapoty dost hodne budi dojem auta o tridu nahoru. Bezpecnostni pasy jdou dost jemne, radio hraje dobre, ale ovladani hlasitosti je hodne jemne a kolikrat se mi spis povedlo radio vypnout nez upravit hlasitost, to ale resi ovladani na volantu, myslim si ze na plastech tolik setrit nemusely na pohled jsou hezke, ale pusobej tvrde vzhledem ze podobne jsem nasel i ve VW tak si myslim ze to je moda, obdivuju ze jsou tak ulozene ze nedrncej ani na kostkach v Praze. motor me taky prekvapil nyslel jsem si ze jedu s 2.0 a to byl jeste dost nezajetej najeto mej asi 1500 km. Take si myslim ze ovladani pocitace mohlo bejt umisteny na pacce stidacu a ne primo na budiku. Loketni operka je tam asi na nic je hodne nizko a dost vzadu, jestli si jeste na neco spomenu tak napisu.
Yaris 3 / 1.33 2011
cahir
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cahir »

no presne. tie plasty a mna sklamali. na pohlad vyzeraju skvele, ale na dotyk su take nejake divne. trde, a tak duto mi to cele znie ako krabica. najma odkladacia schranka u spolujazdca. ked som to otvoril ako nejaky lacny plastovy dekel. to mi v porovnani s corollou prislo dost prekvapive. drncanie plastov - snad drncat nebudu, nakolko tvrde plasty sa lahsie spajaju - nie je tak taky rozdiel v roztaznosti a pruznosti ako v kombinacii makkych a tvrdych (E12)..

a ta laktova opierka - obrovsky sok. neviem ako v tej najvyssej vybave, sedel som v SOL a tam je iba fakt na efekt. . svoj ucel nema sancu splnit. . najma ked si clovek uz zvykol.. potom velmi chyba.
Corolla (E12)
3D HB, 1.4VVTi
Alexxx
Člen Týmu

Corolla versus Auris

Příspěvek od Alexxx »

xx
Naposledy upravil(a) Alexxx dne pon 23.06.2008, 19:43, celkem upraveno 1 x.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Plně s tebou ve všem souhlasim, ale opravdu až na ty plasty to že jsou s tvrdeho materiálu už mi nevadi nechrastej teda nikde tak je to super, jenom co je na nich chyba tak že jsou hodně náchylné na poškrábání, člověk po nich omylem přejede trochu nechtem a je to, zůstane tam vlasový škrábanec a nejde to nijak zakamuflovat prostě to tam zůstane.
další věc je ta že už si člověk nevybere prej už na tyto plasty přecházej pomalu všichni a je to kvůli reciklaci což je zase opravdu dobře. Ještě chci nepsat že v neděli jsem chytil ty kroupy co se přehnali přes Prahu seděl jsem v autě a trpěl jak malej kluk byly to takový rány že jsem ani pak nechtěl jí ven se podívat na střechu, myslel jsem že tam bude boží dopuštění a překvapilo mě to, na Aurisku neni vůbec nit tak jsem měl děsnou radost.
Yaris 3 / 1.33 2011
Odpovědět

Zpět na „Auris“