Previa II začátečník bez manuálu

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
Slimák
Člen Týmu

Previa II začátečník bez manuálu

Příspěvek od Slimák »

Zdravím všechny a prosím o radu,
na naší Previi II D-4D r.v. 2006 (poslední kusy řady) dovezené z Francie úplně bez jakékoli dokumentace nebo manuálu se dnes nerosvítila potkávací světla, ostatní funguje normálně. Chtěl jsem se podívat na pojistkouvou skříň, ale našel jsem jen tu v motoru u baterky. Tam se mi žádná pojistka nepozdává jako přepálená a navíc je dost problém je vyndat, zvlášť ty malé, takže ty označené ALT-S a ABS jsem opravdu ven nedostal.
Chci se tedy zeptat, zda nejsou pojistky ještě někde jinde, pod palubkou nebo nad nohama nebo na bocích u dveří ? No a zda tuto závadu už někdo řešil a nebylo to třeba v pojistkách, ale v něčem jiném?

Diky moc za jakoukoli reakci nebo třeba schéma
Tomiq
Věčnej rejpal

Re: Previa II začátečník bez manuálu

Příspěvek od Tomiq »

Když úplně odklopíš přihrádku na rukavice (na pistoli), po pravé straně jsou pojistky a relátka. Je tam relátko světel, takže možná i pojistka.
Další pojistková skříňka je pod plastem vedle řidičova levého kotníku. Seznam pojistek bohužel ani v návodu není.
Kořen slova Toyota je Toy!
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Když otevřeš úschovnu granátů a nášlapných min... :lol:

Mimochodem, ještě jsem neviděl auto, kde by byly pojistky vyřešeny lépe než u Previe MkI. https://www.youtube.com/watch?v=a6GAz1n9glA
Slimák
Člen Týmu

Příspěvek od Slimák »

Dobrý podvečer,
tak pojistky to nebyly , opravdu současně shořely obě potkávací žárovky a kontrolka dál vesele svítila, jako by bylo vše v pořádku.
P.S: k uspořádíní pojistek - pojistky u Previa I v Severní Americe jsou opravdu geniální, ale v evropské dvojce jsou úplně jinak, na více zastrčených místech :lol: .

P.P.S.: Nyní mi odešla asi pojistka od zadní zásuvky na zapalovač v kufru, nevíte náhodou , kde tuto hledat, jestli vedle levé nohy řidiče nebo u kastlíku na zbraně, ne kde u všech .... ???

Díky za odpo Slimák
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Už před dvěma lety jsem sem vznášel dotaz na elektrické schema. Nikdo se nechytil. Co jsem googloval, tak jsou ke stažení právě jen na jedničku.
Mám originál návod v němčině a není tam nic. Nepředpokládá se, že by si majitel měnil pojistky sám.
Camry4Ever
Člen Týmu

Příspěvek od Camry4Ever »

Tomiq píše:Už před dvěma lety jsem sem vznášel dotaz na elektrické schema. Nikdo se nechytil. Co jsem googloval, tak jsou ke stažení právě jen na jedničku.
Mám originál návod v němčině a není tam nic. Nepředpokládá se, že by si majitel měnil pojistky sám.
Mně taky sr*lo, že nikde není anglický manuál ke stažení, tak jsem napsal na Toyota support. Byl jsem odkázán na místní zastoupení Toyoty v ČR ale protože jsem mezitím vyřešil svůj problém, dál už jsem nepátral. Každopádně té politice nerozumím a japonsky neumím abych to hledal v nějakém warezu na .jp doméně
Toyota Camry 2,4 VVTi, 2003, 240K, šla do světa :(
Toyota Previa 2,4 VVTi, 2006, automat, 7 míst, pussywagon! :)
mraq
Člen Týmu

Příspěvek od mraq »

Zdar, byť pozdě, ale přece.

Dal jsem na ulozto:
1. Uživatelská příručka (návod) na Previi II (před faceliftem) - bohužel v polštině: https://uloz.to/!qTm9sN6KpOmx/instr-previa-2000-pdf
2. Servisní manuál na Previi II - v AJ https://uloz.to/!kOTBiSxoZYEb/previa-20 ... ervice-zip

V servisnim manualu napr. v souboru body electrical.pdf najdete vse potrebne k elektrice vcetne rozmisteni jednotlivych pojistek a relé v pojistkovych skrinich (junction block).
Toyota Previa 2.4i, 2AZ-FE
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Tisíceré díky. Ten uživatelský manuál je ten, co mám v němčině a ten je celkem khovnu.
Ale ty servisní budou hodně užitečné.
Odpovědět

Zpět na „Previa“