Koupě Priuse
Re: Koupě Priuse
Děkuju za rady a zkušenosti. Už se začínám orientovat v rozpoznávání výbavy podle fotek. Takhle jsem třeba zjistil, že existují i modely bez promítání na sklo (HUD). To mě překvapilo, myslel jsem, že to mají všechny Priusy.
Jinak ten můj vyhlídnutý Prius v Říčanech má v historii nějaké šrámy, z toho většina podle ceny opravy nepatrná, ale zřejmě jeden větší ťukanec - nevím, jak je na Toyoty drahá plechařina a díly obecně (čekal bych, že spíš dražší), ale v Cebia reportu je uvedená cena 2800 €, náhradní díly zadní části auta a seřízení geometrie kol. Takže ho asi vyřazuju z výběru.
Jinak ten můj vyhlídnutý Prius v Říčanech má v historii nějaké šrámy, z toho většina podle ceny opravy nepatrná, ale zřejmě jeden větší ťukanec - nevím, jak je na Toyoty drahá plechařina a díly obecně (čekal bych, že spíš dražší), ale v Cebia reportu je uvedená cena 2800 €, náhradní díly zadní části auta a seřízení geometrie kol. Takže ho asi vyřazuju z výběru.
- PALO-Prius
- Řidič
Ja som nacuval do vyssieho obrubnika (postaveny okolo stromu) pri parkovani. Museli vyrovnat mierne pokrcele plechy dveri pod dverami a za zadnymi dverami, plus prelakovanie dveri a zadneh stlpika (kopec skrabancov). Celet o vyslo na 1150 EUR v NeAutorizovanom servise v Bratislave (odporucany poistovnou k bezproblemovemu plneniu z havarijnej poistky).
Takze tych 2800 EUR v autorizovanom servise by som sa az tak nebal, ak bolo napriklad aj rozbite svetlo a podobne. Treba zistit kde to bolo robene a co presne na tom bolo robene. Ja osobne mam vsetky zaznamy zo servisiek aj z tejto opravy u seba.
Takze tych 2800 EUR v autorizovanom servise by som sa az tak nebal, ak bolo napriklad aj rozbite svetlo a podobne. Treba zistit kde to bolo robene a co presne na tom bolo robene. Ja osobne mam vsetky zaznamy zo servisiek aj z tejto opravy u seba.
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
u toyoty je draha plecharina... ale hlavne serepeticky okolo...
Ja som menil soferove dvere (iba plech, bez skla a tapacirov a vnutornosti) + kryt spatneho zrkadla, a dokopy 1700 eur. aj s lakovanim
Ja som menil soferove dvere (iba plech, bez skla a tapacirov a vnutornosti) + kryt spatneho zrkadla, a dokopy 1700 eur. aj s lakovanim
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Zdravím, rozhodl jsem se, že koupím Priuse. Našel jsem tento inzerát a https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 98111.html
Prius 6/2012
Najeto 42 tis. Km
serviska ano vyplněná od začátku u AMZGRUPPE
VIN kod zaslán
TUV je také a koment, že jsou korodované přední kotouče
Prodloužená záruka na rok nebo 15000km
Poslány dodatečné fotografie.
S cenou půjdou dolů o cca 500Eur
Jaký je váš názor.
Díky
Prius 6/2012
Najeto 42 tis. Km
serviska ano vyplněná od začátku u AMZGRUPPE
VIN kod zaslán
TUV je také a koment, že jsou korodované přední kotouče
Prodloužená záruka na rok nebo 15000km
Poslány dodatečné fotografie.
S cenou půjdou dolů o cca 500Eur
Jaký je váš názor.
Díky
Toyota Corolla 1.6 Valvematic*Multidrive S*Active Trend+*LED*barva 1G3 šedá*2018
Zkorodované kotouče se zajedou.
Otázka je, proč jsou zkorodované? Protože povodeň? Protože auto dlouho stálo? proč dlouho stálo?
Otázka je, proč jsou zkorodované? Protože povodeň? Protože auto dlouho stálo? proč dlouho stálo?
Kořen slova Toyota je Toy!
- PALO-Prius
- Řidič
Hmm za 6 rokov najazdit 42tis km, to je priemer 7tis KM... Nevravim, ze sa take nemoze stat, ale je to divne. Radsej by som kupil 6 rocne auto, ktore ma 2x viac kilometrov a pravidelne behalo hore dole po okreske.
K hrdzavym kotucom. Ked som byval vo Svedsku pri mori, po vymemeni kotucov mi zacali tie nove po troch dnoch statia korodovat. Nieco podobne je aj tu vo Finsku, poznam cloveka co sa mu zasekla rucna brzda
Takze ak sa tym Priusom malo chodilo a stal niekde par mesiacov, kludne sa to mohlo stat...no ako pisem, radsej auto, ktore viac beha a tym padom ma aj nizsiu cenu...
K hrdzavym kotucom. Ked som byval vo Svedsku pri mori, po vymemeni kotucov mi zacali tie nove po troch dnoch statia korodovat. Nieco podobne je aj tu vo Finsku, poznam cloveka co sa mu zasekla rucna brzda
Takze ak sa tym Priusom malo chodilo a stal niekde par mesiacov, kludne sa to mohlo stat...no ako pisem, radsej auto, ktore viac beha a tym padom ma aj nizsiu cenu...
podle servisky to vychází na těch 7tis. km, otázkou je proč tak málo? Podívám se ještě na Toyota.de a uvidíme. Díky:)
Toyota Corolla 1.6 Valvematic*Multidrive S*Active Trend+*LED*barva 1G3 šedá*2018
Sú aj ľudia ktorí jazdia málo.... ja by som sa tak nebál, chce to test hsd systému... kotúče- nevidím žiadnu foto detail čiže zbytočné špekulovať...
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ad PALO_prius, onrik: Tady jsem uložil ten Cebia report a výpis z historievozu.toyota.cz (heslo "priUS"): https://uloz.to/!Q9vfQ6ihQMWk/prius-ricany-zip
Jde o návštěvu autorizovaného servisu v 08/2016 (podle online výpisu Toyota Tsusho Praha), podle všeho to spojili s velkou pravidelnou prohlídkou, protože tam jsou za osmý měsíc dva záznamy. Jestli je ta uvedená cena jen za opravu, nebo za oba záznamy z toho měsíce, to z toho poznat nejde (možná to Cebia vytahuje z databáze pojišťovny?).
Tak já nevím. Pořídili byste takové auto pro rodinu, s perspektivou používat ho dýl ("dokud bude jezdit")?
Samozřejmě je tu otázka, jestli trvat na výbavě (a čekat, jestli se neobjeví jiný kus), nebo slevit z požadavků a něco oželet.
Jde o návštěvu autorizovaného servisu v 08/2016 (podle online výpisu Toyota Tsusho Praha), podle všeho to spojili s velkou pravidelnou prohlídkou, protože tam jsou za osmý měsíc dva záznamy. Jestli je ta uvedená cena jen za opravu, nebo za oba záznamy z toho měsíce, to z toho poznat nejde (možná to Cebia vytahuje z databáze pojišťovny?).
Tak já nevím. Pořídili byste takové auto pro rodinu, s perspektivou používat ho dýl ("dokud bude jezdit")?
Samozřejmě je tu otázka, jestli trvat na výbavě (a čekat, jestli se neobjeví jiný kus), nebo slevit z požadavků a něco oželet.
- PALO-Prius
- Řidič
Moj aodpoved je: NIE. a preco?egon777 píše: Pořídili byste takové auto pro rodinu, s perspektivou používat ho dýl ("dokud bude jezdit")?
po 1)"...s perspektivou pouzivat ho dyl (dokud bude jazdit)", takto som kupoval moj, ktory mal 4 roky a 85tis KM.
A nie 9 rocny ktory ma 250tis KM. Toto by bolo na mna uz moc. O chvilku sa uz budu ozyvat prve vacsie mechanicke problemy podla, co som mal skusenosti predtym s klasickymi autami.
po 2) Je to vysoka cena, v Nemecku sa podobne kusky v podobnej vybave pohybuju okolo 8tis EUR. Za 250tis Kc si mozes v Nemecku aj s dovozom podla mna najst lepsie auto, s lepsou historiou a najma jazdene podla mna na lepsich cestach (v Nemecku).
Napr Toyota Prius Executive 12/2011 - 147tis KM (o 100tis KM menej a o 1.5 roka mladsie) za 240tis Kc:
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 41985.html
Tak nějak, jestli auto "nafurt" a máš rozpočet takový jaký píšeš, raději bych řešil rok a km, než výbavu. Ale každý to má jinak.... Mě stačí málo....
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
egon777-jsem podobného názoru jako PALO-Prius.To auto je již poměrně staré a hlavně předražené ve vztahu k počtu najetých kilometrů,byť má o trochu lepší výbavu než většina prodávaných. Ta výbava nestojí za to,aby člověk kupoval za " každou cenu".Jen na okraj z databáze toyota.cz jsou na tomto autě navíc moc nepřesvědčivé záznamy o pravidelných údržbách/ i až po 30tis.km?/.Pro mě by byl absolutně nepřijatelný.Ten co PALO-Prius uvádí je zajímavější,ale vzhledem k tomu,že je v blízkosti moře tak i zde bych byl opatrnější.Dle mých znalostí bych hledal v Belgii,neboť tam stoprocentně mají uváděné kilometry/ u nich tresný čin/.Vím o čem mluvím,neboť ho mám z Belgie.Na Vašem místě bych hledal s max.do 130 tis.km a 5-6 roků starý s oželením nějaké té výbavy/ta nejezdí/.
S Priusem se přece nechodí na servisky, nemění gumy, nechodí na STK. Protože u něj jsou dlouhodobé servisní náklady zcela nulovép1947 píše:egon777-jsem podobného názoru jako PALO-Prius.To auto je již poměrně staré a hlavně předražené ve vztahu k počtu najetých kilometrů,byť má o trochu lepší výbavu než většina prodávaných. Ta výbava nestojí za to,aby člověk kupoval za " každou cenu".Jen na okraj z databáze toyota.cz jsou na tomto autě navíc moc nepřesvědčivé záznamy o pravidelných údržbách/ i až po 30tis.km?/.Pro mě by byl absolutně nepřijatelný.Ten co PALO-Prius uvádí je zajímavější,ale vzhledem k tomu,že je v blízkosti moře tak i zde bych byl opatrnější.Dle mých znalostí bych hledal v Belgii,neboť tam stoprocentně mají uváděné kilometry/ u nich tresný čin/.Vím o čem mluvím,neboť ho mám z Belgie.Na Vašem místě bych hledal s max.do 130 tis.km a 5-6 roků starý s oželením nějaké té výbavy/ta nejezdí/.
Kořen slova Toyota je Toy!
- suhlasim lebo servisne naklady su rozhodne nizsie nez u FabieTomiq píše:S Priusem se přece nechodí na servisky, nemění gumy, nechodí na STK. Protože u něj jsou dlouhodobé servisní náklady zcela nulovép1947 píše:egon777-jsem podobného názoru jako PALO-Prius.To auto je již poměrně staré a hlavně předražené ve vztahu k počtu najetých kilometrů,byť má o trochu lepší výbavu než většina prodávaných. Ta výbava nestojí za to,aby člověk kupoval za " každou cenu".Jen na okraj z databáze toyota.cz jsou na tomto autě navíc moc nepřesvědčivé záznamy o pravidelných údržbách/ i až po 30tis.km?/.Pro mě by byl absolutně nepřijatelný.Ten co PALO-Prius uvádí je zajímavější,ale vzhledem k tomu,že je v blízkosti moře tak i zde bych byl opatrnější.Dle mých znalostí bych hledal v Belgii,neboť tam stoprocentně mají uváděné kilometry/ u nich tresný čin/.Vím o čem mluvím,neboť ho mám z Belgie.Na Vašem místě bych hledal s max.do 130 tis.km a 5-6 roků starý s oželením nějaké té výbavy/ta nejezdí/.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000