Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
No áno. Možno som si to zle vysvetlil. Bolo to v tv kde vraveli že pani chcela zapnúť rádio a pri tom omylom naštartovala auto, ktoré sa následne pohlo. A ja som si možno proaktívne nesprávne domyslel, že mala bezkľúčové štartovanie. To kľudne môže byť, keď nad tým tak spätne rozmýšľam.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Prosim Vas co mate original priecniky, na jedny sa lepia zo spodu take listicky otazka neviem pochopit ci to je na predne ci zadne a na co su? a druha ked mate priecniky len tak pocut ich vela? myslim aerodynamicky hluk.. Dík
Ty kousky plastu se lepí na přední příčník.
Není je slyšet vůbec....přes ten hluk, který vydávají kola a vítr kolem zadních dveří
Není je slyšet vůbec....přes ten hluk, který vydávají kola a vítr kolem zadních dveří

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Zkoušel jsem i bez motoru a je to totéž. Pořád je tam vespod těsně před úplným došlápnutím určité lupnutí. To určitě není něco, co by se mělo začít projevovat po roce provozu auta, jestli to tam nebylo už od výroby.lidoma píše:Tak s motorem i bez ticho. Hladky pohyb pedalu. Ale je pravda, ze mam najeto teprve 5,5 . Nebudu ten spravny vzorek.Intri píše:Lidi, kdo máte manuál: když sešlápnete spojku, je při došlapu i při pouštění (na stejném místě) slyšet a v noze cítit jakési lupnutí, nebo to máte úplně hladké a neslyšné?
Uvidíme po zimě, až auto pořádně vymyju od soli a všeho bordelu.
Každopádně díky všem za vyzkoušení.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
A kolik máš najeto? Protože mě to nešelestí nebo ano, zvuk se trochu mění, ale, když jsem včera slyšel tu šelest u hanese, tak je to fakt hodně (testovali jsme u svodidla pod mostem) a u mě zatím nic. Já mám najeto 12, hanes nevím.Mato71 píše:Tak potvrzuju, mně v D modu taky tak šelestí, ale musím mít otevřený dveře u nějaký překážky, aby to bylo slyšet. Nechává mě to celkem v klidu.hanes73 píše:Navážu na Tvůj příspěvek a možná budu popisovat podobný, ne-li stejný příběh. Už jsem to řešil s dalšími na fóru, v jednom případě to Rogerer popisoval podobně, Kocúr však popisovaný zvuk u své CVT nezaznamenal.ChoseRBK píše:Pánové, mám dotaz ke zvuku převodovky při dobržďování v malé rychlosti/ až do zastavení. Při předchozích pár jízdách (opravdu jich zatím moc nebylo) jsem to nepostřehl. Včera jsem popojížděl v koloně a zkusil simulovat sjíždění např.na sněhu, přehodil jsem z auto do manuálu a podřadil na virtuální 1. Pak když jsem zastavil a popojížděl, tak to zvláštně hučelo nebo lehce pískalo. Mám najeto nějakých 250 km, takže nebyla doposud příležitost to ověřit, zda je to tak pokaždé. Máte někdo podobnou zkušenost? Popř. můžete vyzkoušet? Je to normální zvuk? S tímto typem převodovky jsem neměl doposud zkušenost.
Jezdím do centra každý den, do relativně užších uliček. Několikrát po zastavení manželka otevřela dveře, já zařazený pořád D mód a několikrát jsem si všiml zvuku, který šel zpod auta. Tak jsem se na to zaměřil a samozřejmě je to zvuk z CVT převodovky. Zjistil jsem, že když je zařazený D mód, tak je slyšet trochu více převodový řetěz. Je slyšet jenom v módu D, když zařadím jakýkoliv další mód, tak je ticho a jenom slyšet tiše šeptající motor. Dne jsem po práci nasedl do auta, nastartoval, přišlápl brzdu, zařadil D mód, ticho. Takže při studeném oleji v převodovce klid, ostatní módy taktéž. Po dojezdu domů jsem před garáží zastavil, opět D mód-slyšet řetěz, ostatní módy (N,R,P) ticho. Takže asi bych to viděl tak, že po zahřátí oleje v CVT převodovce je slyšet šelest-cinkání, patrně řetězu. Není to nic hrozného a chci věřit, že je to projev CVT převodovky a řetězu. Mohu poprosit, jestli by jste také nevyzkoušeli, aby jsme měl klid. Za studena ráno klid, až po zahřátí. Stačí zastavit, nechat při brzdě D mód a otevřít dveře. Upozorňuji, není to nic velkého, jenom takové šelestění, když pak hodíte, jiný mód, je ticho, rychlé na vyzkoušení. Předem díky.
Otázkou je, zda je to jen ten zvuk nebo to může být počátek něčeho....
Hanes zjistil, jak krásně jde ovládat Toyota touch hlasem i volání (ale bohužel jen u verzí s navigací, což mě nasr....) a to dokonce česky (v případě androidu)...
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Tohoto se musím chytnout. Už to někde popsal? Předpokládám, že to tlačítko má umět vyvolat hlasové ovládání telefonu, ne infotainmentu samotného, ale na mém telefonu (Lumia 640 s Windows 8.1) to nic nedělá (a s Windows asi ani nebude).rogerer píše:Hanes zjistil, jak krásně jde ovládat Toyota touch hlasem i volání (ale bohužel jen u verzí s navigací, což mě nasr....) a to dokonce česky (v případě androidu)...
Jak píše Rogerer, tak se mi o víkendu podařilo zprovoznit, alespoň částečně, ovládání telefonu, ne infotainmentu, za pomocí tlačítka ovládání hlasem. Popíšu postup, jak jsem se k tomu dostal. Je pravda, že motivace přišla z fóra Toyota Klub ČR na facebooku. Zde jsme řešili tento problém a kolega uvedl, že po podržení uvedeného tlačítka na volantu mu systém vyvolal hlasovou asistentku SIRI na ios telefonu. Příkazy byly následně v angličtině a říkal si, že až bude umět SIRI česky, tak to bude jednodušší. A tak jsem to šel zkusit na mém telefonu s androidem. Postup je takový: používám telefon s androidem 6. Vždy ho spáruji s infotainmentem pomocí bluetooth. Dále spáruji telefon s infotainmentem, v mém případě s Toyota Touch 2 with Go (s navigací), přes mobilní tethering, za pomocí bluetooth, abych zprovoznil připojení internetu do infotainmentu. Provádím to primárně kvůli navigaci, která mi potom nabízí další funkce, jako např. hledání nejbližších čerpacích stanic včetně aktuálních cen paliv (šikovné), hledání parkovišť, street view a další. Takže telefon spárován přes bluetooth jak pro telefonování, tak dále pro přísun internetu do infotainmentu. Následně jsem o něco déle podržel tlačítko na ovládání hlasem, nechce to krátce, alespoň pár sekund, než se na velkém displeji neobjeví hláška o ovládáním hlasem. V té chvíli se na mobilu zaktivuje hlasové vyhledávání od google. V první fázi jsem použil slovo anglicky CALL + jméno uloženého kontaktu, fungovalo to, super. Pak jsme zkusil říct česky: VOLAT + jméno uloženého kontaktu a ejhle, FUNGOVALO TO. Ještě předtím jsem musel povolit přístup hlasové ovládání od google ke kontaktům (ale jenom jednou, pak už si to pamatuje). Pak už jsem řekl např. VOLAT ANET (uložený kontakt přímo pod jménem ANET), google vyhledávač našel kontakt v telefonu a došlo ke spojování hovoru. Paráda!!!
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
S windowsem si asi neskrtne ale nerozumim proc to nejde i u bezne toyoty touch bez navigace 
Nicmene zasadni je mit zapnuty osobni hotspot na telefonu (tethering)

Nicmene zasadni je mit zapnuty osobni hotspot na telefonu (tethering)
Taky pochybuju, že to bude s Windows fungovat, na druhou stranu, proč to nezkusit... Vyzkouším a dám vědět.
Může mi ale někdo vysvětlit, proč na toto musí přicházet lidi sami? To nikdo v Toyotě netuší, že ten čudl nějak reaguje na dlouhé podržení, že to není v manuálu ani nikde?
Může mi ale někdo vysvětlit, proč na toto musí přicházet lidi sami? To nikdo v Toyotě netuší, že ten čudl nějak reaguje na dlouhé podržení, že to není v manuálu ani nikde?
S tím windowsem se také bojím, že to spíše nepůjde, každopádně vyzkoušej a uvidíš. Jinak souhlas, některé věci jsou fakt skryté před uživatelem, ještě, že jsme šikovní, tvořiví a poradíme si sami. Pak má člověk radost, že na to přijde a je to funkční. Už nemusím těžkopádně hledat kontakt v infotainmentu a následně ho vytáčet. Dokonce jsem si upravil pár kontaktů, aby jej systém (vyhledávač google) rozpoznal. Trochu zamrzí, že se to nepodařilo zprovoznit na infotainmentu bez navigace, to mě také hlava nebere, bohužel.
Myslim ze tu maross pisal o krivsej opierke a zlom orezani kufra posielam to svoje tiez nic moc ale asi standard aj inde ide o stredovu zadnu opoerku a tapec kufru pri rucke mate tiez tak? Mam to reklamovat pri servise?
- Přílohy
-
- 99332F5C-807D-4FFE-B0B9-0F5A1F39A1CA.jpeg
- (24.86 KiB) Staženo 574 x
-
- 818D3D69-BB99-4850-A142-48B4F011BE47.jpeg
- (31.82 KiB) Staženo 574 x
Koukal jsem taktéž, jak na tu zadní opěrku, tu mám v pořadku, tak na ten tapec zadního víka kufru, naštěstí také v pořádku. Ale jinak si musím přihodit polénko, co se týká výstupní kontroly. Už jsem viděl několik Corollek a řeknu Vám, kluci turečtí, to je samá malá sobota. O víkendu jsem měl možnost vidět další corollku a škoda mluvit. Oboje přední dveře špatně spasované, já osobně také jedny, přední kapota jak u mě, tak u souseda, na YouTube jsou videa a fotky, kde to je vidět, že nejsme v tom sami. Opravdu mě to mrzí, co dokážou pustit do prodeje.
já to radši neřeším, tak nějak na první pohled kapota vypadá ok, mě třeba rozčiluje křivé pouzdýrko na brýle, když je zavřené, na to pořád koukám, ale když to mají všichni
Dveře jsem vzdal, když jsem viděl že to mají všichni a že jediná možnost je přiohnout panty (že hanes), kapoty jsem si všiml až po upozornění.
K čemu mi je u dvojnásobně dražší oktávky přesně slícovaná kapota (taky né vždy), když za za půl roku navštívím servis kvůli vrzající palubce a za rok kvůli rozbité DSG

Dveře jsem vzdal, když jsem viděl že to mají všichni a že jediná možnost je přiohnout panty (že hanes), kapoty jsem si všiml až po upozornění.
K čemu mi je u dvojnásobně dražší oktávky přesně slícovaná kapota (taky né vždy), když za za půl roku navštívím servis kvůli vrzající palubce a za rok kvůli rozbité DSG

Co je s kapotou, ja mam teda vsetko licovanie ok asi
to bolo pre mna dalsie plus na corollu lebo auris je na tom podstatne horsie

Tak jsem zkoušel to hlasové ovládání a úplně bez problému...
Podle očekávání, dlouhé podržení tlačítka spustí rozpoznávání hlasu na telefonu (ne infotainmentu), takže pokud telefon umí spustit hlasové ovládání přes Bluetooth (což zjevně zvládá iOS, Android i Windows Phone 8.1), lze komunikovat s telefonem hlasem přes handsfree v autě. V mém případě lze vytáčet kontakty jen v angličtině (příkaz call + jméno), ale je to závislé na telefonu. Pokud telefon zvládne hlas i v češtině, půjde to stejně i v autě. Kvalita rozpoznávání bude taky závislá na použitém telefonu, já to vyzkoušel párkrát na několika českých kontaktech (mamka, taťka) i s diakritikou a zatím úspěšnost 100%, i za jízdy (za provozního hluku). K vytáčení kontaktů hlasem můj telefon nepotřebuje internet, ani jsem nemusel zapínat hotspot - stačí Bluetooth spojení s autem.
Je vhodné zdůraznit, že takto se hlasem ovládá opravdu jenom telefon, ne auto. Takže třeba navigaci v autě hlasem ovládat nejde, stejně tak si člověk hlasem nevybere a nepustí konkrétní skladbu - pokud si ji nepustí na telefonu s tím, že ji streamuje přes Bluetooth do handsfree.
Co dodat na závěr? Snad jen to, že ten, kdo na to přišel, by měl chodit po autorizovaných servisech a tuto znalost jim draze prodávat. Dovedu si představit, že ani servisáci, ani prodejci Toyoty o tomto nemají tušení.
@rogerer: Těžko se mi hledá důvod, proč by Toyota tuto funkci dávala jen do infotainmentu s navigací. Ale asi jsi to zkoušel i s jiným telefonem a ověřil sis, že má zapnuté hlasové ovládání, že? Pokud by telefon z nějakého důvodu nepřijímal hlasové příkazy přes Bluetooth, infotainment o tom nijak nedá vědět, prostě to nebude nic dělat.
Podle očekávání, dlouhé podržení tlačítka spustí rozpoznávání hlasu na telefonu (ne infotainmentu), takže pokud telefon umí spustit hlasové ovládání přes Bluetooth (což zjevně zvládá iOS, Android i Windows Phone 8.1), lze komunikovat s telefonem hlasem přes handsfree v autě. V mém případě lze vytáčet kontakty jen v angličtině (příkaz call + jméno), ale je to závislé na telefonu. Pokud telefon zvládne hlas i v češtině, půjde to stejně i v autě. Kvalita rozpoznávání bude taky závislá na použitém telefonu, já to vyzkoušel párkrát na několika českých kontaktech (mamka, taťka) i s diakritikou a zatím úspěšnost 100%, i za jízdy (za provozního hluku). K vytáčení kontaktů hlasem můj telefon nepotřebuje internet, ani jsem nemusel zapínat hotspot - stačí Bluetooth spojení s autem.
Je vhodné zdůraznit, že takto se hlasem ovládá opravdu jenom telefon, ne auto. Takže třeba navigaci v autě hlasem ovládat nejde, stejně tak si člověk hlasem nevybere a nepustí konkrétní skladbu - pokud si ji nepustí na telefonu s tím, že ji streamuje přes Bluetooth do handsfree.
Co dodat na závěr? Snad jen to, že ten, kdo na to přišel, by měl chodit po autorizovaných servisech a tuto znalost jim draze prodávat. Dovedu si představit, že ani servisáci, ani prodejci Toyoty o tomto nemají tušení.
@rogerer: Těžko se mi hledá důvod, proč by Toyota tuto funkci dávala jen do infotainmentu s navigací. Ale asi jsi to zkoušel i s jiným telefonem a ověřil sis, že má zapnuté hlasové ovládání, že? Pokud by telefon z nějakého důvodu nepřijímal hlasové příkazy přes Bluetooth, infotainment o tom nijak nedá vědět, prostě to nebude nic dělat.