Dobrý den,
Chcel by som si nechať poradiť, v decembri som kúpil Avensis 2006 2.2 D-CAT
Teraz vo februári mi pri jazde do zákruty začalo niečo v predu klepať? cukať? búchať? je to divný zvuk ktorý klepe práve len v jazde do zákruty a klepe len ked do tej zákruty pridávam plyn.
Čo som si ale paradoxne všimol, keď sa motor zohreje na prevádzkovú rýchlosť, klepanie prestane takmer úplne.
Tak isto som si všimol, že to klepanie bolo nepríjemné a intenzívne iba keď vonku mrzlo. Teraz v posledných dňoch ako sa oteplilo, tak mi už nič neklepe. Včera som s tým išiel do servisu, ale mechanik žiadne klepotanie nepočul a tak isto aj ja keď sa idem povoziť a vonku nemrzne ale je nad nulou, to klepanie počuť nieje.
Vie niekto poradiť čo by to mohlo byť?
Ďakujem
Klepotanie v zákrute
Re: Klepotanie v zákrute
ak do zakruty a pocut take tck tck tck ked pridas plyn, tak sa ti najskor zacina ozyvat vonkajsi homokinetak. Ja som uz menil obe
ono to na pohlad nie je vidiet ale presne tak sa to prejavuje. Vacsinou aj pocujes ci je to pravy alebo lavy

ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Jo tak to by mne taky zajimalo, co to je. Objevuje se to jen v mrazech a kloub to neni.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Ano presne, pokial je aspom 3 stupne nerobí to nič.
A tak isto to prestane robiť aj keď je už motor zohriaty na prevádzkovú teplotu.
Keby to bol homo klb robí to stále nie?
A tak isto to prestane robiť aj keď je už motor zohriaty na prevádzkovú teplotu.
Keby to bol homo klb robí to stále nie?
takto sa mi zacal prejavovat. Najprv iba v mrazoch, postupne castejsie aj ked uz bolo teplo. Vychadzam zo skusenosti 

Ok. Zoberiem to teda este raz do servisu.
Ako velmi financne nakladne su tieto opravy a vymeny homo klbov?
Ako velmi financne nakladne su tieto opravy a vymeny homo klbov?
pfuu.. cenovo material okolo 35eur (+manzeta)
robotu nwm, robil som si to sam. Problem toyot je v tom, ze ten homokinetak nevyberies, resp. nevybijes ako na skodovkach. Je tam na poloosi poistny kruzok, ktory pri nasunuti homokinetaku zaklapne a nedovoli mu vyskocit z poloosi, takze stary treba rozrezat a rozbit, poloos musela von.
Ale s cigou, kavou a ftipkami som to mal za 2 hodky
najprv sa ozval jeden, po pol roku druhy
robotu nwm, robil som si to sam. Problem toyot je v tom, ze ten homokinetak nevyberies, resp. nevybijes ako na skodovkach. Je tam na poloosi poistny kruzok, ktory pri nasunuti homokinetaku zaklapne a nedovoli mu vyskocit z poloosi, takze stary treba rozrezat a rozbit, poloos musela von.
Ale s cigou, kavou a ftipkami som to mal za 2 hodky

OK, díkes, to neznie zle.
Naraz objednám obe, lebo tuším som to počul na oboch stranách.
Už len nájsť mechanika čo to už menil a nebude pri tom maturovať pol dňa ako na to ísť.
Naraz objednám obe, lebo tuším som to počul na oboch stranách.
Už len nájsť mechanika čo to už menil a nebude pri tom maturovať pol dňa ako na to ísť.