Spotřeba Starlet 1,3 16V 55Kw
-
- Člen Týmu
Spotřeba Starlet 1,3 16V 55Kw
Před půl rokem jsem si koupil Starleta. Super vozítko ale nemůžu se ani při lehké noze dostat pod 10litrů na sto. Už jsem vyměnil svíčky filtry oleje a pořád nic. Mám najeto 83tkm,podle motoru a interiéru to pravděpodobně odpovídá realitě. Můžete mi poradit?
Dík
Dík
-
- Člen Týmu
Keď to zle spaľuje, tak to musi byť niečim spôsobené. Na začiatok by trebalo pozrieť, ako je na tom lambda sonda.
Ale najprv si skús dať vyblikať chybu.
tu maš navod:
http://folibchavy.wz.cz/tmp/error_kody.html
Ale najprv si skús dať vyblikať chybu.
tu maš navod:
http://folibchavy.wz.cz/tmp/error_kody.html
Toyota Starlet jednacelatri Xli
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
nějak to blikátko nechápu,ale to je jedno..mě to jezdí dobře..koukal si se na přívod vzduchu(filtry a ták)?Lambda sonda prý dělá hodně..taky bych jí nechal zkontrolovat..nepapáti náhodou olej?Koukni na odměrku oleje..vím ,že někdy ten děsný "smrad" dělalo to že se dostal olej tam kde by být něměl..pak se i tak trochu více čmudilo z výfuku
..nevím ono toho může být mnoho..mě to žere do 7l /100km
Hodně štěstí při hledání..

Hodně štěstí při hledání..

Vlastním Starleta 98RV 1,3 4E-FE 16V 55KW
No a teď se přidal Lexus IS 200 114kw snad stačí
No a teď se přidal Lexus IS 200 114kw snad stačí

No k vysvetleniu to blikatka.
Otocis klucom do polohy, kedy sa ti rozsvietia kontrolky. Spojis v diagnostickej zastrcke(pri motore) tie dva kontakty. Ides do auta a pozries kontrolku motora, ako ti blika a podla toho odcitas chybu. Nic zlozite.
Otocis klucom do polohy, kedy sa ti rozsvietia kontrolky. Spojis v diagnostickej zastrcke(pri motore) tie dva kontakty. Ides do auta a pozries kontrolku motora, ako ti blika a podla toho odcitas chybu. Nic zlozite.
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
-
- Člen Týmu
jenom naokraj
Da se nekde sehnat tabulka chybovych kodu?
-
- Člen Týmu
Spotřeba
Tak jsem až dneska zkusil odhalit chybu.
Po ruční diagnostice pomocí návodu jsem zjistil kód 21 a 24.
Lambda sondu jsem už před měsícem vyměnil a stále nic.
Podle kódu 24 je to bez signálu od snímače tetloty vzduchu.
Při měření na čidle jsem naměřil 2,05k ohmu. Nevím kolik má mít správně. Zkusím zítra sehnat nové čidlo. Pak se už snad dostanu se spotřebou pod 7 litrů.
Po ruční diagnostice pomocí návodu jsem zjistil kód 21 a 24.
Lambda sondu jsem už před měsícem vyměnil a stále nic.
Podle kódu 24 je to bez signálu od snímače tetloty vzduchu.
Při měření na čidle jsem naměřil 2,05k ohmu. Nevím kolik má mít správně. Zkusím zítra sehnat nové čidlo. Pak se už snad dostanu se spotřebou pod 7 litrů.
Vymaz si pamät riadiacej jednotky, spravis to tak, ze na cca20 sekund vytiahnes poistku od EFI. Potom to nastartuj, nechaj chvilu na volnobehu(aby si to znova nacitalo udaje z motora), pojazdi a o par dni skus zase tu diagnostiku, ake chyby ti vtedy ukaze, tak take tam aj su. Tie hodnoty odporu pre snimac teploty ti napisem za par dni(cestujem prec).
Ak ti vyhadzuje tu 24chybu, tak vtedy vecsinou nema signal od cidla, takze to mozu byt aj kable aj to, ze si ho na chvilu odpojil pri beziacom motore.
Ak ti vyhadzuje tu 24chybu, tak vtedy vecsinou nema signal od cidla, takze to mozu byt aj kable aj to, ze si ho na chvilu odpojil pri beziacom motore.
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere