KONTROLKA MOTORU

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Návštěvník

KONTROLKA MOTORU

Příspěvek od Návštěvník »

Pomohl by mi prosím někdo s tímto problémem?
Svítí mi kontrolka motoru. Po diagnostice mi bylo sděleno, že je to benzínem a že se nemám vzrušovat. Benzín jsem "zředila" Naturalem 98. Tuto informaci vymazali, ovšem kontrolka svítí znovu. Prý mám klidně jezdit dál, ale mě to svícení rozčiluje. Setkali jste se někdo s tímto problémem? Díky za případnou radu. Petra Čermáková
petra.cermakova@dnv.com
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Bylo by dobre napsat aspon rok vyroby auta apod...
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Bylo by dobre propojit patricne piny v syst. konektoru a nechat si vyblikat cislo chyby, ktera to rozsvitila, pak se to muze resit.
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Tohle normální není!!!!!!! Protože jsi nenapsala žádné bližší informace, předpokládám že asi nejsi moc znalá problematiky tohoto čidla a být tebou tak navštívím nějaký autorizovaný servis. Pokud tuto odpověď jsi dostala v autorizovaném servisu neváhej, navštiv jiný a o této skutečnosti uvědom generálního importéra. Pokud by ti svítila jakákoli kontrolka která nemá a tato ve 100% stavu auta nemá svítit, a někdo ti odpoví: „Tím se nevzrušujte!“ tak je to u mě diletant!
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Jen tak mimochodem který servis ti to řekl?
Komanche

Příspěvek od Komanche »

btw zredila naturalem 98? cos do toho proboha lila? ASF?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Komanche píše:btw zredila naturalem 98? cos do toho proboha lila? ASF?
Tipoval bych N95.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
machrr
Člen Týmu

kontrolka motoru

Příspěvek od machrr »

Tak se mi rozsvítila kontrolka motoru,po čtvrtém nastartování zhasla,za měsíc znova-jel jsem tedy ihned do servisu-prý chyba P1345-nečistota v oleji,nic tedy nedělali(auto v záruce),další měsíc opět svítím,návštěva servisu-stejný problém-opět bez výměny něčeho,další rozvícení,třetí návštěva servisu-opět bez výměny něčeho.Připomínám,že mezi třemi návštěvami servisu Toyota EMIL FREY kontrolka se občas zozvěcovala a po několika nastartování zhasla.A teď rozuzlení,čtvrtá návštěva servisu, odpoledne mi volali,že našli problém a že musí vyměnit člen VVTI a ještě něco,s tím,že mi 3 letá záruka vypršela a že budu platit.Zajímavé,že,když jsem měl auto v záruce nic se nenašlo na výměnu.Připadá Vám to seriozní?Ale bonbonek na konec,řekl jsem jim,že mám záruku 3+1,tedy,že nic platit nemusím,v telefonu překvapení a já mám teď obavy,že nakonec nic nevymění a kontrolka opět zasvítí třeba až po této záruce.Jak zjistím,že mi tam něco vyměnili?
Komanche

Příspěvek od Komanche »

zkus mojetoyota.cz zkonzultovat, pan Panek...
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka motoru

Příspěvek od drgi »

machrr píše:Tak se mi rozsvítila kontrolka motoru,po čtvrtém nastartování zhasla,za měsíc znova-jel jsem tedy ihned do servisu-prý chyba P1345-nečistota v oleji,nic tedy nedělali(auto v záruce),další měsíc opět svítím,návštěva servisu-stejný problém-opět bez výměny něčeho,další rozvícení,třetí návštěva servisu-opět bez výměny něčeho.Připomínám,že mezi třemi návštěvami servisu Toyota EMIL FREY kontrolka se občas zozvěcovala a po několika nastartování zhasla.A teď rozuzlení,čtvrtá návštěva servisu, odpoledne mi volali,že našli problém a že musí vyměnit člen VVTI a ještě něco,s tím,že mi 3 letá záruka vypršela a že budu platit.Zajímavé,že,když jsem měl auto v záruce nic se nenašlo na výměnu.Připadá Vám to seriozní?Ale bonbonek na konec,řekl jsem jim,že mám záruku 3+1,tedy,že nic platit nemusím,v telefonu překvapení a já mám teď obavy,že nakonec nic nevymění a kontrolka opět zasvítí třeba až po této záruce.Jak zjistím,že mi tam něco vyměnili?
bud si najdi cas a bud fyzicky pri vymene, alebo chci stary diel so sebou. a urcite daj o tejto 'nahode' vediet importerovi (www.toyota.cz).
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
oauh
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: KONTROLKA MOTORU

Příspěvek od oauh »

Jak to tedy dopadlo? Kolik to případně stálo? Mám stejný problém s Corollou 2003
Bady
Člen Týmu

Příspěvek od Bady »

Ahoj, nejsem sice zakladatel vlákna ale potřebuji se trochu vypsat z dnešního šoku... "kontrolka motoru" se objevila u mé Corolly e12 (2006) 1.4.VVT-i, 71Kw s najetými cca 90000km poprvé někdy v listopadu 2017, při jízdě pod plynem do menšího kopce sebou auto trhlo a ztratilo výkon(jako by jelo na 3 válce), zastavil jsem, vypnul motor a volal do Toyoty v Pardubicích. Tam jsem se domluvil na termínu servisu. Nastartoval jsem, kontrolka zmizela a auto vesele jelo dál. V servisu nenašli nic,chyba žádná...možná příčina - nečistota v palivu. Jezdil jsem tedy vesele dál. V prosinci mne to opět potkalo, zastavil jsem, vypnul motor a znovu nastartoval a jelo se...Včera při jízdě z Prahy před Kolínem opět,teď už znatelná ztráta výkonu, volnoběh jak když to jede na 3 válce...kontrolka už svítí stále. Dokodrcal jsem tedy do Pardubic a dnes ráno už jsem nejel do Toyoty ale do jiného servisu, jehož majitel má mou dlouholetou důvěru. Nelenil a šel na to mrknout... Auto šlo evidentně již stále na 3 válce, vzal diagnostiku, poté zkusil cívky a pak i svíčky...problém byl na 3. válci na svíčce chyběl vyštípnutý kus izolátoru(svíčky originál)...Zatrnulo nám, další krok byl samozřejmě změřit tlaky ve válcích a tady už jsem se orosil... 3. válec byl s kompresí někde na úrovni 2.5...ostatní pěkně vyrovnaně okolo 12.5 . Takže teď čekám na verdikt až se sundá hlava co se najde... Co se týká oleje v motoru, kontrola je stálá, v listopadu mi dolévali v Toyotě cca 3/4 litru oleje po najetých cca 8000 km od výměny. Píšu to sem ne proto abych nasazoval na Toyotu servis ale aby tohle nikdo nepodceňoval a radši vše nechal pořádně prověřit. Prostě smůla s tím odloupnutým izolátorem. Teď mi nezbude než se modlit aby ta škoda byla co nejmenší. hezky jsem se "vykecal" a ...trochu mi odlehlo :( . Kdo to budete číst ,mějte se fajn a držte mi palce. Jinak jako auto... pro mne a mé denní dojíždění do práce cca 50km skvělá volba a kromě občasné výměny žárovky v hlavním světlometu super spokojenost, dlouhodobá spotřeba cca 6 litrů a příjemný svezení.
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

Držím palce. :bigups:
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Bydy
Dělal mechoš následně kompresi s olejem ve válci? ( k určení zda se tlak ve válci ztrácí přes kroužky nebo přes ventily)
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Bady
Člen Týmu

Příspěvek od Bady »

Čepo píše:2 Bydy
Dělal mechoš následně kompresi s olejem ve válci? ( k určení zda se tlak ve válci ztrácí přes kroužky nebo přes ventily)
ahoj, nene, nedělal, opakovali jsme měření několikrát s různými měřáky a rozhodnutí bylo sundat hlavu a (před tím se modlit) aby problém byl na ventilu a ne aby to nadělalo paseku ve válci.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“