Ahojte,
mám starého Avensise T22, 2.0TD, 66 KW, r.v. 1999 a začalo mi blbnout servo.
Většinou při nízké rychlosti do zatáček jde volant dost tuho a je to nepříjemné. Volal jsem mechanikovi a ten mi řekl, dotáhni klíňák. Dotáhl jsem a žádná změna.
Auto jde k němu a pak na technickou, tak se chci zeptat po čem by měl jít prvotně?
Jediné co vím, že není úplně dobré jsou rozvody, auto má najeto 270 tis kč a dělal jsem je při 170 tis km a nechci už je dělat znova, protože auto plánují na poslední dva roky. Může to mít na tohle vliv ?
Dále jsem si všiml, že v servo nádržce je kapalina u rysky COLD MAX a pak tam je ještě HOT LOW a HOT Max. Měl bych to dolet ? Bude to tím ?
Vím, že bych to tady asi našel, ale je toho moc a u jiných aut taky , ale chci konkrétní rady.
Moc díky za rady
ToM
Problém s tuhým točením volantu _Avensise T22, 2.0TD, 66 KW,
Re: Problém s tuhým točením volantu _Avensise T22, 2.0TD, 66
1. Olej v serve- cold a hot znamena pri teplom motore a pri studenom motore.
2. Skontroluj stav kardanoveho kriza na tycke riadenia - moze byt zatuhnute. Premazat ( na cas pomoze - inak len vymenit..).Toto by sa ale zrejme prejavovalo tak, ze raz ide tazko ( pri velkom zatoceni), inokedy lahko ako keby bolo vsetko ok.
Toto na zaciatok.
Dalej je tam u niektorych modelov filter oleja , mozno prepustaci ventil... Ale to len teoretizujem.
Ja by som normalne zavolal do niektorej firmy kde robia repasy servoriadeni a poradil sa. U nas je velmi ochotny pan co ma takuto firmu v Michalovciach. No zalezi na koho narazis...ale ak to nebude debil, nevidim dovod preco by neporadil.
2. Skontroluj stav kardanoveho kriza na tycke riadenia - moze byt zatuhnute. Premazat ( na cas pomoze - inak len vymenit..).Toto by sa ale zrejme prejavovalo tak, ze raz ide tazko ( pri velkom zatoceni), inokedy lahko ako keby bolo vsetko ok.
Toto na zaciatok.
Dalej je tam u niektorych modelov filter oleja , mozno prepustaci ventil... Ale to len teoretizujem.
Ja by som normalne zavolal do niektorej firmy kde robia repasy servoriadeni a poradil sa. U nas je velmi ochotny pan co ma takuto firmu v Michalovciach. No zalezi na koho narazis...ale ak to nebude debil, nevidim dovod preco by neporadil.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
OK. Dekuji. Kazdopadne i prvne vymenit servo olej, ja ho asi nikdy nenechal menit. Ten kriz jsem taky cetl u Cariny,tak ho necham zkontrolovat. Dekuji
Ahojte, je to prý kříž, ale pod volantem vevnitř. Prý je suchý a mechanik vymýšlí na nej mazani kapanim. Pry je to soucast celeho rizeni, ze vymena by byla palba. Nejake rady ? nebo je to dobry napad? Super bude kdyz mi potece na boty 

-
- Člen Týmu
Mám též problém s tuhým volantem,ale jen teď ráno při nízkých teplotách...vyjíždím ze stání na 10x...není to ani tak,že by to šlo ztuha,ale jako by se zasekávalo,až když vždycky trošku popojedu tak se volant uvolní.Po vyjetí je vše ok jen to točení na místě dělá problém...no další věc,že jsem nenašel nádobku na servo a tam bych asi měl začít
Poradil by mi někdo kde ji najdu u svý T25 motor 1CD-FTV.Díky.

Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)
U me nadobka je vlevo nad nemrznouci kapalinu. Musi od ni vect hadicka k cerpadlu, soukoli remenice. Hledej tam a dojdes k ni. Jinak zacni krizem pod volantem a pak podmotorem. Promazat fest. JA ZATIM KLID ..jupii
-
- Člen Týmu
Tak bylo málo kapaliny...no vůbec jsem nevěděl,že ta nádobka je skrytá za odstřikovačema pod tím plastovým deklováním.
Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)