2.0 D4D 93KW NA VOĽNOBEH SAMA PRIDÁVA A UBERA OTÁČKY
2.0 D4D 93KW NA VOĽNOBEH SAMA PRIDÁVA A UBERA OTÁČKY
Nazdar viete mi niekto poradiť keď mám auto naštartované tak si na voľnobeh sama pridáva a uberá otáčky, robí to aj za tepla aj za studena, dnes sa mi stalo aj to že naštartovala a hneď zdochla, čím to môže byt ?
Re: 2.0 D4D 93KW NA VOĽNOBEH SAMA PRIDÁVA A UBERA OTÁČKY
Kamarád měl ten samý motor (r. 2007) s úplně stejným projevem - jedno jestli byl motor zahřátý nebo studený. Prostě kolísaly mu otáčky na volnoběh, nedělalo to ale pokaždé. Vyčistil EGR, začal používat VIF a je po problému.
Naposledy upravil(a) olegunar dne pon 19.02.2018, 18:35, celkem upraveno 1 x.
Já mám novou 1,2 T a taky mě volnoběžný otáčky lítají i po ujetí několika kilometrů až na 1500 ot/min a dnes jsem zjistil, že to souvisí se zapnutou automatickou klimatizací. Zřejmě se řídící jednotka snaží co nejdřív ohřát vodu k vytopení vozidla. Když jsem na křižovatce vypnul klimu tak, aby nejel ani ventilátor, tak otáčky klesly na 750, jak jsem to zapnul, tak to vylezlo nahoru. To stejný to udělalo, když jsem i při vypnuté klimatizaci zapnul ventilátor. Taky vylezly otáčky nahoru. Jak jsem ho vypl padlo to na 750 ot. Určitě to při courání přes město se stáním na křižovatkách a v kolonách pěkně zvedne spotřebu.
Nevím jak u dieselů, já mám 1.4 benzín z roku 2008 s ruční klimou, ale někde v návodu, nebo možná v nějakém servisním manuálu, jsem přímo četl, že volnoběžné otáčky se nastavují v rozmezí tuším 600 - 1000 ot/min. nejen podle teploty motoru, ale i podle toho, jestli běží klimatizace nebo např. vyhřívání zadního okna.Chosé píše:Já mám novou 1,2 T a taky mě volnoběžný otáčky lítají i po ujetí několika kilometrů až na 1500 ot/min a dnes jsem zjistil, že to souvisí se zapnutou automatickou klimatizací. Zřejmě se řídící jednotka snaží co nejdřív ohřát vodu k vytopení vozidla. Když jsem na křižovatce vypnul klimu tak, aby nejel ani ventilátor, tak otáčky klesly na 750, jak jsem to zapnul, tak to vylezlo nahoru. To stejný to udělalo, když jsem i při vypnuté klimatizaci zapnul ventilátor. Taky vylezly otáčky nahoru. Jak jsem ho vypl padlo to na 750 ot. Určitě to při courání přes město se stáním na křižovatkách a v kolonách pěkně zvedne spotřebu.
Takže pokud s tímhle něco cvičí automaticky, tak je možné, že v reakci na to se mění i otáčky.