Výměna žárovek osvětlení SPZ

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Maximsoon
Člen Týmu

Výměna žárovek osvětlení SPZ

Příspěvek od Maximsoon »

Ahoj,
potřebuji pomoct s touto prkotinou.
Víte jak na to??
Avensis T25 kombi.
Marselus
Řidič

Re: Výměna žárovek osvětlení SPZ

Příspěvek od Marselus »

Ked otvoris kufor tak na druhej strane dveri su take male okienka ktorevypacis a uvidis tam konektory osvetlenia spz. Tie staci pootocit a vytiahnes ich. Do osvetlenia spz ide celosklenena ziarovka 12V W5W.
Na tych okienkach je take male vybranie tam to vypacuj, Pozri sa na to poriadne inak to polames a nebude ti to tam viac drzat.

Tu je nieco podobne akurat je to na T22

https://www.youtube.com/watch?v=zqGJcs2GGmQ
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
Maximsoon
Člen Týmu

Příspěvek od Maximsoon »

Díky moc
až to dodělám, tak napíšu.
Máte někdo kontakt na někoho,kdo tam má diody nebo by jste věděli kde koupit diody do spz? Děkuji
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Diody jsem tam měl. Výměna triviální. Koupíš např. tady: https://tuning.autodoplnky.cz/led-zarov ... i/smid-99/,
nebo kdekoli, kde prodávají autodoplňky.
_Spajdr_
Člen Týmu

Příspěvek od _Spajdr_ »

jaké led moduly používáte???
Mick
Člen Týmu

Příspěvek od Mick »

Zdravím, hledal, leč nenašel to pravé. Ani youtube mi nic nedal.:( Mám T-25 r.v.2007 a ani za nic jsem nepřišel na to, jak se dostat k výměně žárovky SPZ. Zepředu to nevypadá přístupně vůbec a zezadu z kufru vidím ten plast na jakýsi "háček" v plechu, ale nejde ani za boha ven a ulomit to nechci. Poradíte? Děkuji!
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Nepujde otocit patice v tom plastu? U Ravky to tak je. Cernej plast s packama a v tom cernym plastu patice na zarovku, ktera je otocna.
RAV4 HSD FWD
Mick
Člen Týmu

Příspěvek od Mick »

Tam se nic netočí, z boku té patice je jenom velký "zub" přes celou tu díru v plechu, který se nabízí nějak vycvaknout a pak by to snad mohlo jít. Zkoušel jsem to, dával do toho poměrně velkou sílu, pocitově na hranici ulomení, ale ani se to nehlo....to bude chtít reakci asi od někoho, kdo už to na tomto modelu dělal, ale díky za snahu. :) Mě nebere hlava, že takovéto pi****ny, co si normální chlap na každém autě může udělat sám jsou tady takový "horor"....kdo tohle vymýšlel?!?!
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Jestli si pamatuji dobře, tak kombi se měnilo z venku. V T27 byla v plastu dirka do ní se strčil malý šroubovák a vycvaklo se pacenim. Tady to snad bylo na plochý šroubovák z boku. Myslím, že to bylo popsané v příručce. Já osobně jsem používal Osram. Přeci jen to svítí často, žák tam jsem Čínu neakceptoval.
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
Mick
Člen Týmu

Příspěvek od Mick »

Z venku vůbec, není tam žádný prostor k páčení.... :(
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tak jsem nebyl linej a stahnul si manual (jak ponizujici, abysme se divali do manualu :-D) k T25 a vypada to, ze je to opravdu jako u RAVky, tj. otocit tu patici zarovky. Zkus na to jeste mrknout. :-)

Obrázek
RAV4 HSD FWD
Mick
Člen Týmu

Příspěvek od Mick »

Konečné resumé: Kolega o řádek výš měl pochopitelně pravdu, žárovka je vyměněna. Já musel jen počkat, až se T-25 vrátí z dovolené, zkusit to, abych zjistil, že to opravdu takhle jde. Na svoji obhajobu mohu pouze uvést, že manuál jsem k vozu nikdy neměl, neboť byl pořizován jako ojetý, leč spolehlivý a uživatelsky přehledný, aby mi vznikla kdy potřeba do manuálu nahlížet. Při pohledu dovnitř na ten HRANATÝ konektor k patici žárovky mě zkrátka nenapadlo, že by se s ním dalo otáčet..... :) No a to už je jen krůček k tomu, začít hledat - v 21. st. jak typické - pomoc na netu a ve finále ze sebe udělat veřejně troubu.... :lol: ....konec dobrý, všechno dobré, zúčastněným děkuji a snad závěr alespoň pobavil.... :)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

No hele, bejt tebou, tak tu zrusim profil a chodim kanalama :-D. Hlavni je, ze se to povedlo. Ja si na aute zase odcvaknul to, co jsi nemoh odcvaknout ty a uz mi to nejde pricvaknout, tak to tam planda v tom plechu.
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Avensis“