Koupě Priuse
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě Priuse
Objevil s zajímavý inzerát, ale asi počkám s autem a na III. generaci, až bude cena nižší:
https://auto.bazos.cz/inzerat/84048876/ ... -nehav.php
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
Za tu cenu a rok vyroby jeste pred faceliftem mi to moc zajimave neprijde:(Tomi71 píše:Objevil s zajímavý inzerát, ale asi počkám s autem a na III. generaci, až bude cena nižší:
Prius II 2008
Ja by som ho bral sak ma nove koberceky a stierace.... To sa vyplati.... A to webasto...za to by som priplatil osobitne
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jé chlapi, já to vzal letem světem rychle a přehlídl jsem se v roku, viděl jsme 2007 až po vašich příspěvcích vidím že je to 2004.
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ještě tady inzerát, ale je to Auris:
https://www.autoscout24.be/fr/offres/to ... ?cldtidx=4
Odkazy na auta, kde jsem ho objevil mi dal člověk z okolí, na kterého mi dal tip kolega z práce, že je z jeho bydliště, byl v Belgii a po revoluci se vrátil zpět do republiky a vozí od nich auta a nabízí jich ve svém bazaru, kde má i servis.
https://www.autoscout24.be/fr/offres/to ... ?cldtidx=4
Odkazy na auta, kde jsem ho objevil mi dal člověk z okolí, na kterého mi dal tip kolega z práce, že je z jeho bydliště, byl v Belgii a po revoluci se vrátil zpět do republiky a vozí od nich auta a nabízí jich ve svém bazaru, kde má i servis.
Takyto model mam,doporucujem nebrat... Problem je ze to auto nebolo origo koncipovane na hsd zastavbu takze to ako celok vyzera akoby robene doma v dielni - baterky su v kufri co je pre hatch nizsej strednej dost hendikep.... Pod kapotou je to znacne napchate, vnutri chyba zufalo miesto na flasu ci ine drobnosti....doporucujem silne peniaze vopchat bud do novsieho aurisa ci priusa III a vyssie.... Lexus ct200 je na skodu velmi predrazeny
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Je to menší, takže je to lepší do města. A pokud je potřeba odkládací místo, tak pak už je lepší P II, který má mezi předními sedačkami velký úložný prostor. Navíc před něj se dá ještě namontovat další. A pokud někdo potřebuje místo v kufru, tak pak je lepší P+, který tam nemá baterku.
Už tu dlouho nebyl martinol z OL......
je to překlep,nebo jde s tou cenou tak děsivě dolů...???
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
hmm, to je zajímavý inzerát a asi v dobré dojezdové vzdálenosti od mého bydliště...
ježek2 píše:Už tu dlouho nebyl martinol z OL......
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ale to bude spíš překlep, místo 1 by tam měla být asi 2
Tomi71 píše:hmm, to je zajímavý inzerát a asi v dobré dojezdové vzdálenosti od mého bydliště...
Tomi71 píše:ale to bude spíš překlep, místo 1 by tam měla být asi 2
Tomi71 píše:hmm, to je zajímavý inzerát a asi v dobré dojezdové vzdálenosti od mého bydliště...
skoda ho, s Martinom som komunikovat ked bol prius na inzerate za 299000kc.
Ak by vtedy dal cenovku 240tis... tak uz ho mam u seba...
Košická Toyota má teraz jeden PII na predaj.... vyzerá slušne, cenu neviem posúdiť, možno by som toľko dal... https://auto.bazos.sk/inzerat/81071405/ ... VT-Lux.php
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ahoj všem, jsem tu nový a prosím o Vaše rady a zkušenosti.
Během posledního cca čtvrt roku ve mně uzrálo rozhodnutí pořídit ojetého Priuse III. generace. Postupně jsem načetl různé recenze i diskuze na internetu (včetně fóra tady) a docela se pro Prius nadchl. Teď se konečně odhodlávám i napsat.
Je několik věcí, které potřebuju ujasnit:
1. Vidím v bazarech téměř výhradně vozy z počátku výroby III. gen., 2009 a 2010. Novější se moc neobjevují, nebo jsou drahé. To znamená, že si můžu pořídit auto staré 8 nebo 9 let. Já plánuju, že bych si auto nechal déle, "dokud bude dobře sloužit". Má smysl zkoušet čekat na to, že se za rozumné peníze objeví auto z roku 2011/12 a tím získat pár let záruky na baterie? (Přeci jenom u auta r. v. 2009/10 zbývají z max. 11 let záruky dva, tři roky...)
2. Co jsem pochopil, pro kondici akumulátorů je důležité, aby auto dlouho nestálo. Co je OK a co už vadí? Pár měsíců bez pohybu (a možná v některých bazarech i víc?) je ještě OK? Jak mám jako laik poznat bazarový ležák, kterému se vyhnout?
Popravdě jsem ještě nikdy nekupoval auto v bazaru (natož že bych ho dovezl ze zahraničí). Proto taky dotaz (a asi docela troufalý), jestli se někdo ze zdejších majitelů nechystáte obměnit model? Případně zda nevíte o někom takovém?
Během posledního cca čtvrt roku ve mně uzrálo rozhodnutí pořídit ojetého Priuse III. generace. Postupně jsem načetl různé recenze i diskuze na internetu (včetně fóra tady) a docela se pro Prius nadchl. Teď se konečně odhodlávám i napsat.
Je několik věcí, které potřebuju ujasnit:
1. Vidím v bazarech téměř výhradně vozy z počátku výroby III. gen., 2009 a 2010. Novější se moc neobjevují, nebo jsou drahé. To znamená, že si můžu pořídit auto staré 8 nebo 9 let. Já plánuju, že bych si auto nechal déle, "dokud bude dobře sloužit". Má smysl zkoušet čekat na to, že se za rozumné peníze objeví auto z roku 2011/12 a tím získat pár let záruky na baterie? (Přeci jenom u auta r. v. 2009/10 zbývají z max. 11 let záruky dva, tři roky...)
2. Co jsem pochopil, pro kondici akumulátorů je důležité, aby auto dlouho nestálo. Co je OK a co už vadí? Pár měsíců bez pohybu (a možná v některých bazarech i víc?) je ještě OK? Jak mám jako laik poznat bazarový ležák, kterému se vyhnout?
Popravdě jsem ještě nikdy nekupoval auto v bazaru (natož že bych ho dovezl ze zahraničí). Proto taky dotaz (a asi docela troufalý), jestli se někdo ze zdejších majitelů nechystáte obměnit model? Případně zda nevíte o někom takovém?
Ohledně výbavy mám zatím jasno v jediné věci:
Trvám na 15" kolech, zimních i letních. Co jsem tady četl, většinou řešíte vzhledovou stránku věci, tím já se netrápím. Jde mi o spíše tvrdý podvozek Priusu a špatné české cesty. O úsporu pár kapek paliva mi taky nejde (možná zatím), naopak o úsporu při pořizování nových gum či disků ano. Ty patnáctkové z III. gen. před faceliftem mi nijak zvlášť nevadí.
Na co se Vás chci zeptat:
- v recenzích se setkávám s tipem na vyhřívané sedačky, že v zimě může trvat, než Prius začne topit. Jak to vidíte? Je to zbytečnost?
- kvůli manželce přemýšlím o parkovacích senzorech, resp. i tom slavným parkovacím asistentovi. Zdá se, že parkovací senzory jdou případně doinstalovat, u kamery to asi neplatí, že? Buď je z výroby, nebo ne? A jestli tomu rozumím dobře, tak kde je velký barevný displej, může být i kamera, kde je malý displej, kamera určitě není?
- a je vlastně ten parkovací asistent reálně použitelný, nebo je to jen hračička? Používáte ho někdo v praxi? (Já vím, že každý správný řidič umí zaparkovat sám, dělá to rád a mimochodem je v tom nejlepší na světě, takže je i jasný, že nemůžete přiznat, že to případně používate .)
- solární střecha a aktivace větrání na dálku mi přijde jako trochu předražená technická zajímavost, kterou sice nutně nepotřebuju, ale pokud jde o otevírání střechy, někdy je příjemný si nechat vlát vítr ve vlasech. (Ještě jako malý bezvýznamný plus pro solární střechu je vzpomínka na kroupy v r. 2010, řekl bych, že skleněná střecha by ji přestála bez úhony, narozdíl od potlučených střech plechových - s čímž mám osobní zkušenost na autě dodnes.) Používáte ji někdo?
- má tmavá barva auta (černá, tmavě šedá) v reálu vliv na provoz v létě? Mezi řádky jsem pochopil, že jak je auto ve vedrech od sluníčka víc zahřátý, včetně baterií, tak spíš jezdí na motor a brzdy, nechce se mu hned rekuperovat atd. Nebo to pletu? (To by byl argument proti tmavým barvám, jinak je jasno, že u bazarovýho auta jde v první řadě o výbavu.)
Předem díky za Vaše názory.
Trvám na 15" kolech, zimních i letních. Co jsem tady četl, většinou řešíte vzhledovou stránku věci, tím já se netrápím. Jde mi o spíše tvrdý podvozek Priusu a špatné české cesty. O úsporu pár kapek paliva mi taky nejde (možná zatím), naopak o úsporu při pořizování nových gum či disků ano. Ty patnáctkové z III. gen. před faceliftem mi nijak zvlášť nevadí.
Na co se Vás chci zeptat:
- v recenzích se setkávám s tipem na vyhřívané sedačky, že v zimě může trvat, než Prius začne topit. Jak to vidíte? Je to zbytečnost?
- kvůli manželce přemýšlím o parkovacích senzorech, resp. i tom slavným parkovacím asistentovi. Zdá se, že parkovací senzory jdou případně doinstalovat, u kamery to asi neplatí, že? Buď je z výroby, nebo ne? A jestli tomu rozumím dobře, tak kde je velký barevný displej, může být i kamera, kde je malý displej, kamera určitě není?
- a je vlastně ten parkovací asistent reálně použitelný, nebo je to jen hračička? Používáte ho někdo v praxi? (Já vím, že každý správný řidič umí zaparkovat sám, dělá to rád a mimochodem je v tom nejlepší na světě, takže je i jasný, že nemůžete přiznat, že to případně používate .)
- solární střecha a aktivace větrání na dálku mi přijde jako trochu předražená technická zajímavost, kterou sice nutně nepotřebuju, ale pokud jde o otevírání střechy, někdy je příjemný si nechat vlát vítr ve vlasech. (Ještě jako malý bezvýznamný plus pro solární střechu je vzpomínka na kroupy v r. 2010, řekl bych, že skleněná střecha by ji přestála bez úhony, narozdíl od potlučených střech plechových - s čímž mám osobní zkušenost na autě dodnes.) Používáte ji někdo?
- má tmavá barva auta (černá, tmavě šedá) v reálu vliv na provoz v létě? Mezi řádky jsem pochopil, že jak je auto ve vedrech od sluníčka víc zahřátý, včetně baterií, tak spíš jezdí na motor a brzdy, nechce se mu hned rekuperovat atd. Nebo to pletu? (To by byl argument proti tmavým barvám, jinak je jasno, že u bazarovýho auta jde v první řadě o výbavu.)
Předem díky za Vaše názory.
egon777-vzhledem k tomu,že se Vám dosud nikdo na Váš příspěvek a požadavek k radě pro koupi hybridního auta neozval,tak já Vám se budu snažit k tomuto tématu něco poradit. Jsem majitelem P III 3 roky,kupoval jsem ho cestou českého prodejce Toyot byť je to dovoz,byl 5 roků starý a měl 133 tis.km najetých. Je v lepší výbavě než se prodávaly v ČR na střední výbavě byť nemá navigaci a tím i couvací kameru/u couvací kamery velký nedostatek/ani vyhřívané sedačky/mě to neschází/posez na ALCANTRE velmi přijemný a v zimním období neznatelné na chlad.Nemá ani solární střechu,což považuji za zbytečnost/použití jen v horkých dnech na vychlazení interiéru/.Měl klasické halogenové osvětlení ke kterému jsem letos nechal dodělat denní svícení a je v soupravě s mlhovkami/ špička a vliv na menší spotřebu paliva/.V základě jsou tyto vozy na 17" kolech ve většině případů neznají 15" kola /Toyota.cz nepovoluje byť v zahraničí běžně jezdí/.Kola 15" mají jen se solární střechou.To je asi vše co jsem chtěl Vám naznačit jaké jsou zde ve většině případů v provozu. A teď k Vašim dotazům. Pokud je v bazaru nebo někde kde dlouze bez provozu stojí tak to není dobré pro stav baterie.Ano je zde poměrně dost aut z roku 2009-10 ,některé za zajímavé ceny,některé předražené,některé mají ujetých málo km některé už u hranice 200 tis.km/této hranice bych se nebál/.Nevím kde jste vyčetl 11 roků záruka.Ano Toy.cz Vám zajistí 10 roků záruky jen na hybridní baterie,ale s podmínkou,že si každý rok zaplatíte cca za 1600 Kč prohlídku na tuto baterii.Jinak "šmitec".Vzhledem k tomu,že jsou zde v ČR i kupovaná auta v roce 2003/P II /a dosud neměli žádnou poruchu na této baterii /prohlašují to zástupci dovozce/ tak bych se nebál ani těch starších aut.Na S-autu je z toho roku 2009 s malými km u Toy Louwman zajímavý kousek a pokud byste je přitlačil, aby snížili cenu tak s takovým autem budete minimálně 10 let jezdit téměř bez dalších nákladů.Jinak auta r.11/12 budou stále cenově ještě dost vysoko a u hranice 350 tisKč jsou s minimálními 200 tis.km.Chce to si postupně všude vyzkoušet tyto vozy případně si sehnat s sebou buď znalce těchto hybridů nebo automechanika a hold hledat a zkoušet a jednoho dne se rozhodnout co si zakoupí.Dovoz z venku přijde stále podstatně cenově víc než zde a možná bude i na horší výbavě.