Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Lucifer23
Navigátor

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Lucifer23 »

Lucifer23 píše:
tyma píše:ja tu obojstranku skusim :D .... inak motor 1,6 ste nejak zabiehali? mne povedali že mám jazdiť úplne normálne tak jazdím normálne :D
Mám novou Corollu už nějaký ten rok a zabíhání probíhalo naprosto normálním ježděním. Po najetých 1.500 kilometrech, jí začni občas točit k červenému poli (samozřejmě po zahřátí). Neboj, neublížíš jí a bude mít super zvuk. Prostě užívej jí k radosti a věř, že je to držák. Osobně mi na ní během 4 let neodešla ani žárovka a kromě běžného servisu leji jen benzín.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
volodaaaa
Člen Týmu

Příspěvek od volodaaaa »

Mato71 píše:Volodaaaa> Díky za vyčerpávající návod. Po konzultaci se slovenským kolegou na téma co je to "priečinok" to všechno začalo dávat smysl :D Něco takového už v podstatě mám, ve chvíli kdy jsem byl donucen "vyléčit" si svůj archiv. Předtím mně nic nenutilo se id3-kama zabývat.
Můj největší problem - tedy rychlá změna alba jedním kliknutím - to ale stejně nevyřeší.
Ospravedlňujem sa. Mali sme doma počítač od 1993 a toto nové slovo prišlo s Windowsom 98, pričom bolo extrémne umelé. Predtým sa tomu hovorilo adresár, alebo proste folder. Neveril som, že sa uchytí. No teraz ho používajú všetci úplne bežne, dokonca niektorí (vrátane mňa) aj na označenie odkladacieho priestoru :D Napr. my máme v aurise niekoľko priečinkov :D

K téme: rýchla zmena albumu sa asi nedá urobiť. Jedine, že si nainštaluješ do mobilu deezer, kúpiš licenciu a budeš prehrávať pesničky tak :( Ale aj na aurisáckom fóre sme trochu z TT2 sklamaní: toyoťácka technológia + obrazovka ako z tabletu a využitie potenciálu asi tak 1 %. Ešte aj fotorámik má viac funkcií. Za najväčšiu chybu považujem to, že ak by som chcel TT2 ovládať len z volantu (čo ako vodič potrebujem), v menu je niekoľko "slepých uličiek", z ktorých sa bez dotýkania obrazovky von nedostanem :( úplne esenciálnym príkladom je absentovanie výberu telefónneho čísla zo zoznamu z volantu. to isté platí pre hľadanie pesničiek.
2017 - : Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Active Trend+ (2017)
2013 - 2017: Opel Vectra C 1.6 Essentia (2007)
2008 - 2013: Suzuki Ignis 1.3 VVT GLX (2006)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Moje slova!!! Celý infotainment byl nejradši vytrhl z palubovky a vyhodil z okna rychle jedoucí corollky. Každý den mě dokáže poškádlit a zkouší moji trpělivost. Opravdu škoda mluvit.... :-(
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Pruziny ktore som mal povodne instalovane na otvaranie kufra som koli ich velkemu napetiu pri zatvorenej pozicii kufra vymenil za obycajnu dusu na bicykel - je cierna - nieje ju vidiet a pracuje ovela jemnejsie ako pruziny.

Pred zimou som na aliexpress-e som kupil cierne zasterky na vsetky kolesa - pasuju uplne perfektne -odporucam -auto sa od kolies menej spini a auta jazdiace zamnou pri posype cesty kamienkami urcite podakuju - kedze mam bielu Corollu ani si ich nevsimnete.

tagy na MP3 som na USB musel pracne prerobit pretoze aj mna iritovalo zobrazenie na obrazovke.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Ako mas uchytenu tu gumu?
ChoseRBK
Člen Týmu

Příspěvek od ChoseRBK »

Také by mě to s tou starou duší zajímalo. Jak dlouhá a jak má být uchycená, aby to fungovalo správně?
Díky za radu! :) :shock:
Corolla 2018 EXECUTIVE 1,6 Valvematic Multidrive S platin-bronz
VW Sharan II 1,9 TDI 4motion
(ex) S.Octavia II Combi 1,9 TDI 4x4
(ex) VW Golf IV 1,6i
(ex) S.Octavia I 1,6i
(ex) Renault Megane 1,6i
(ex) Renault 19 Chamade 1,8i
(ex) Renault 19 1,8i
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Chalani pri volnobehu ked otvorim kapotu ide z pravej strany take akoby cvakanie, to je OK?
ChoseRBK
Člen Týmu

Příspěvek od ChoseRBK »

Pánové, mám dotaz ke zvuku převodovky při dobržďování v malé rychlosti/ až do zastavení. Při předchozích pár jízdách (opravdu jich zatím moc nebylo) jsem to nepostřehl. Včera jsem popojížděl v koloně a zkusil simulovat sjíždění např.na sněhu, přehodil jsem z auto do manuálu a podřadil na virtuální 1. Pak když jsem zastavil a popojížděl, tak to zvláštně hučelo nebo lehce pískalo. Mám najeto nějakých 250 km, takže nebyla doposud příležitost to ověřit, zda je to tak pokaždé. Máte někdo podobnou zkušenost? Popř. můžete vyzkoušet? Je to normální zvuk? S tímto typem převodovky jsem neměl doposud zkušenost.
Corolla 2018 EXECUTIVE 1,6 Valvematic Multidrive S platin-bronz
VW Sharan II 1,9 TDI 4motion
(ex) S.Octavia II Combi 1,9 TDI 4x4
(ex) VW Golf IV 1,6i
(ex) S.Octavia I 1,6i
(ex) Renault Megane 1,6i
(ex) Renault 19 Chamade 1,8i
(ex) Renault 19 1,8i
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

tyma píše:Chalani pri volnobehu ked otvorim kapotu ide z pravej strany take akoby cvakanie, to je OK?
Ahoj, dělá mi to na předfaceliftové taky. Je to v pohodě a nic se neděje.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

ChoseRBK píše:Pánové, mám dotaz ke zvuku převodovky při dobržďování v malé rychlosti/ až do zastavení. Při předchozích pár jízdách (opravdu jich zatím moc nebylo) jsem to nepostřehl. Včera jsem popojížděl v koloně a zkusil simulovat sjíždění např.na sněhu, přehodil jsem z auto do manuálu a podřadil na virtuální 1. Pak když jsem zastavil a popojížděl, tak to zvláštně hučelo nebo lehce pískalo. Mám najeto nějakých 250 km, takže nebyla doposud příležitost to ověřit, zda je to tak pokaždé. Máte někdo podobnou zkušenost? Popř. můžete vyzkoušet? Je to normální zvuk? S tímto typem převodovky jsem neměl doposud zkušenost.
Navážu na Tvůj příspěvek a možná budu popisovat podobný, ne-li stejný příběh. Už jsem to řešil s dalšími na fóru, v jednom případě to Rogerer popisoval podobně, Kocúr však popisovaný zvuk u své CVT nezaznamenal.

Jezdím do centra každý den, do relativně užších uliček. Několikrát po zastavení manželka otevřela dveře, já zařazený pořád D mód a několikrát jsem si všiml zvuku, který šel zpod auta. Tak jsem se na to zaměřil a samozřejmě je to zvuk z CVT převodovky. Zjistil jsem, že když je zařazený D mód, tak je slyšet trochu více převodový řetěz. Je slyšet jenom v módu D, když zařadím jakýkoliv další mód, tak je ticho a jenom slyšet tiše šeptající motor. Dne jsem po práci nasedl do auta, nastartoval, přišlápl brzdu, zařadil D mód, ticho. Takže při studeném oleji v převodovce klid, ostatní módy taktéž. Po dojezdu domů jsem před garáží zastavil, opět D mód-slyšet řetěz, ostatní módy (N,R,P) ticho. Takže asi bych to viděl tak, že po zahřátí oleje v CVT převodovce je slyšet šelest-cinkání, patrně řetězu. Není to nic hrozného a chci věřit, že je to projev CVT převodovky a řetězu. Mohu poprosit, jestli by jste také nevyzkoušeli, aby jsme měl klid. Za studena ráno klid, až po zahřátí. Stačí zastavit, nechat při brzdě D mód a otevřít dveře. Upozorňuji, není to nic velkého, jenom takové šelestění, když pak hodíte, jiný mód, je ticho, rychlé na vyzkoušení. Předem díky.
Mato71
Člen Týmu

Příspěvek od Mato71 »

hanes73> Dnes jsem to zkousel, a zadny rozdil jsem neslysel. Mozna nebylo CVT dost zahraty, ale ja uz jsem taky trochu nahluchlej. Tak to neber tak vazne.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Díky za vyzkoušení. Když si vzpomeneš, tak to můžeš ještě vyzkoušet, až to bude zahřáté. Ten zvuk by jsi bezpečně poznal.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

tyma píše:chalani ako mam uchytit spztku ten zvuk ked zavriem kufor a ako to klepne je strasny
Posílám foto vypodložených plastových rámečků na spztky. Je naprostý klid.
Přílohy
IMG_20180128_171122.jpg
(52.68 KiB) Staženo 1034 x
IMG_20180128_171101.jpg
(67.54 KiB) Staženo 1034 x
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Co se týká pomocných pružin na otvírání kufru, tak tuto věc jsem tady na fóru studoval v době, kdy jsem měl Rollku obědnanou a čekal jsem na dodání. Ale nelíbilo se mi, že pružina vyvíjí boční tah na nůžkový mechanismuz kufrových dveří (někdo sem dal fotku). Tj. , že síla nepůsobí v ose nůžkového mechanismu. Tak jsem si koupil pružnou gumu o kruhovém průřezu, taková co se používá na pavouky, ale v tloušce jenom cca 4 mm. Metr stál tuším 13,- kč. Toto jsem dal do osy tohoto pohyblivého mechanismu. Popisovat víc nebudu, protože si myslím, že by to stejně nebylo k pochopení a případnému zájemci to nafotím. Chvíli jsem si tedy pohrál s "vyladěním" gumy, a nyní ji mám tak, že táhne pouze ze začátku a pak se zkrácením uhlopříčky lichoběžníku "nůžek" již uvolní, což ale stačí k otevření kufru. Včera jsem se ještě díval,že by šlo dát kus pavouka na protilehlou stranu mechanismu, aby to zase dveře do krajní polohy přibrzdilo, to ale zrealizuji až bude lepší počasí. Jinak to šlo dobře, protože v karoserii je přímo otvor pro provlečení a na druhé straně je guma zaháklá za vidličku opírající se o zkrutnou pružinu původního otevírání. Snad to pochopíte, jak jsem to splichtil.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Jinak značku jsem podšprajcnul stějně jak hanes 73, jen o trošku tenčí gumou, ale zase se za tím víc drží nečistot, jak se to za autem výří. Když to meju, tak zpoza rámečku teče pěkný šmant.

Je tady někdo, kdo měnil zadní papírové repráky za nějaké lepší? Je s tím nějaká zkušenost. Na youtube dělají celkem solidní rozborku, tj. nechce se mi dávat sedadla pryč.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Odpovědět

Zpět na „Corolla“