Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

Jaké hučení pozoruješ? Mě hluk Corolly na dálnici přijde v pohodě, dokud nejedu 160+.

A vyklápění víka se dá udělat, pár lidi to tady má, řešilo se to přímo tady v tématu. Mrkni na stránku 98.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Mato71
Člen Týmu

Příspěvek od Mato71 »

tyma> Odhlučnění Corolly je oproti mému předchozímu autu (Almera) ukázkové. Samozřejmě bylo by co zlepšovat, ale v rámci své třídy je to prostě velmi dobré. Asi záleží i na převodovce, s CVT při dálniční rychlosti točí méně a to se na hluku taky projeví. Já mám u tacho 140km/h cca 2600 otáček, u Almery to bylo 4000 ot., a rozhodně tam nebylo odhlučnění na motorové přepážce. Tak si to asi umíš představit. Pokud bych chtěl ještě trochu ztišit motor, asi bych začal nalepením nějakého material zespodu kapoty.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
Mato71
Člen Týmu

Příspěvek od Mato71 »

Kolegové, mám dotaz ohledně přehrávání hudby z USB klíčenky. Zdá se, že:
1. Corolla (TT2) vůbec nebere v potaz adresářovou strukturu a je třeba mít v pořádku ID3 tagy. Už jsem začal svůj archiv opravovat, protože můj předchozí Pioneer hrál podle adresářů.
2. Není možno při přehrávání jednoduchým pokynem přeskočit do následujícího alba/adresáře, což mě neskutečně irituje.
Takže se ptám: je možné donutit auto hrát podle adresářové struktury a v té se poté jednoduše pohybovat? Já to prostě nenašel. Díky.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Bohužel, tohle je bolest infotainmentu, nedá se s tím nic udělat. Také jsem se na to koukal, na nic jsem nepřišel. Rád bych se mýlil....
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Intri píše:Jaké hučení pozoruješ? Mě hluk Corolly na dálnici přijde v pohodě, dokud nejedu 160+.

A vyklápění víka se dá udělat, pár lidi to tady má, řešilo se to přímo tady v tématu. Mrkni na stránku 98.
no hluk taky ako vzduch okolo auta dokonca aj kamion ked obieham ho pocujem dost, skusim ci to je motor len neviem ci mozem pri 140 dat N a potom zas D. Inak da sa niekde objednat ten filc na kapotu motora?
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Můžeš v pohodě dát N ve vysoké rychlosti a pak D, vůbec žádný problém. Jinak originál odhlučnění na přední kapotu Ti zajistí každý Toy servis, je to náhradní díl, neboť corollka v naftě je tímto dílem vybavena.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Na můj vkus je corollka při dálniční rychlosti hlučnější, celkově. Pneumatiky (obzvláště 17"), aerodynamický hluk, malé odhlučnění podvozku, motor ve vyšších otáčkách - to vše přispívá k diskomfortu při jízdě třeba na dálnici.
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

On zas ten motor toci 2500 pri 130 aspon mne pri cvt co neni zas moc
ChoseRBK
Člen Týmu

Příspěvek od ChoseRBK »

B1CFA4A6-5A70-4A82-91D2-72E743C83701.jpeg
Zatím jen foto ze salonu...
(267.15 KiB) Staženo 606 x
Tak sice ještě není na značkách, ale už je doma. Až na tu předávačku nadšení! :D
Corolla 2018 EXECUTIVE 1,6 Valvematic Multidrive S platin-bronz
VW Sharan II 1,9 TDI 4motion
(ex) S.Octavia II Combi 1,9 TDI 4x4
(ex) VW Golf IV 1,6i
(ex) S.Octavia I 1,6i
(ex) Renault Megane 1,6i
(ex) Renault 19 Chamade 1,8i
(ex) Renault 19 1,8i
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Přejeme mnoho šťastných kilometrů. Moc hezká kola, barva, ladí to k sobě.
ChoseRBK
Člen Týmu

Příspěvek od ChoseRBK »

Pro mě to bylo také překvapeni, protože jsem nevěděl, jaké budou mít zimní ALU Design. Ani prodejce to nevěděl. Letní mám 17” standard v Executive a zimáky 16” byly v Toyota akci za 10tis. Ale Design neznámý - tak trochu zajíc v pytli. Ale také se mi líbí, takže milé překvapení. Jen kdyby ten celkový dojem nepokazilo o pár deci méně benzínu. Ještě při vysvětlování funkcí u salonu nám to chcíplo a po dolití dalšího (pouze) 1,5l benzínu to po několikátém pokusu o nastartování vzdali a museli po radě technika dolít trochu více, aby se zalila pumpa. No bylo mi z toho ouzko- když se jedná o funglovku za 500k a oni to takto trápí se 7km na tacho. Kdyby řekli, tak bych si těch 200,- na benzín připlatil - než takovou zkušenost, která kazí jméno salonu a potažmo celé Toyotě. Technik to vysvětlil tím, že při nahrávání navigace musí nechat běžet motor (a to i prý několik hodin). Trochu nedomyšlené, protože motoru to asi moc v záběhu na volnoběh neprospívá... Nebo?
Naposledy upravil(a) ChoseRBK dne čtv 25.01.2018, 10:32, celkem upraveno 2 x.
Corolla 2018 EXECUTIVE 1,6 Valvematic Multidrive S platin-bronz
VW Sharan II 1,9 TDI 4motion
(ex) S.Octavia II Combi 1,9 TDI 4x4
(ex) VW Golf IV 1,6i
(ex) S.Octavia I 1,6i
(ex) Renault Megane 1,6i
(ex) Renault 19 Chamade 1,8i
(ex) Renault 19 1,8i
mH44
Člen Týmu

Příspěvek od mH44 »

tyma píše:On zas ten motor toci 2500 pri 130 aspon mne pri cvt co neni zas moc
tak to teda nie je moc, moj terajsi renault toci 3000 pri 100 a 4000 pri cca 140...

ChoseRBK..stastne km, ja na moje este cakam :bigups:
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

ChoseRBK píše:Pro mě to bylo také překvapeni, protože jsem nevěděl, jaké budou mít zimní ALU Design. Ani prodejce to nevěděl. Letní mám 17” standard v Executive a zimáky 16” byly v Toyota akci za 10tis. Ale Design neznámý - tak trochu zajíc v pytli. Ale také se mi líbí, takže milé překvapení. Jen kdyby ten celkový dojem nepokazilo o pár deci méně benzínu. Ještě při vysvětlování funkcí u salonu nám to chcíplo a po dolití dalšího (pouze) 1,5l benzínu to po několikátém pokusu o nastartování vzdali a museli po radě technika dolít trochu více, aby se zalila pumpa. No bylo mi z toho ouzko- když se jedná o funglovku za 500k a oni to takto trápí se 7km na tacho. Kdyby řekli, tak bych si těch 200,- na benzín připlatil - než takovou zkušenost, která kazí jméno salonu a potažmo celé Toyotě. Technik to vysvětlil tím, že při nahrávání navigace musí nechat běžet motor (a to i prý několik hodin). Trochu nedomyšlené, protože motoru to asi moc v záběru na volnoběh neprospívá... Nebo?
To jsou zase zkušenosti... To si fakt ty salony nemůžou dát trochu záležet? Neskutečný trapas. Kteří to byli?

Jinak blahopřeji k dobré volbě a přeji nejen kilometry, ale i šťastné hodiny strávené ve voze. :) Sedět v Corolle je příjemná věc i na křižovatkách a v kolonách.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Toto ma iritovalo pri kúpe každého auta na Slovensku. V nádrži je benzínu max po prvú pumpu. Položíš za káru na drevo 17000eur a oni niesu ochotní dať hoc aj ako pre dobré meno plnú nádrž. Ale tak to je u každej značky. Keď sme kupovali škodovku a pýtal som sa na to kolko je v nádrži benzínu tak mi povedal predajca - choďte s ním hneď na pumpu. Ja že tu je najbližšie (cca 700m) OMV ale radšej by som dal Agip, ktorého pumpa najbližšia je iným smerom asi o 300m ďalej. Predajca na mňa mrkol a povedal: "No ja by som to neriskoval, radšej zájdite na tú OMV." A potom som šiel jak posratý k tej OMV aby som to tam nakoniec nemusel fabiu dotlačiť.
To už hádam keď budem nabudúce kupovať auto, tak aby som si niesol kanister s palivom lebo bude nádrž ešte zakonzervovaná, či kieho.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Co vím od sebe i od svého okolí, u nás je to totéž. Můj první cíl po výjezdu ze salonu musela být benzinka. Dost trapné. Nevím, jestli je to kvůli tomu, ať nikdo nemůže říct, že autosalon dal do auta špatný benzín, nebo jestli je to jenom trapná a hodně nepatřičná hamižnost... Ale v mém případě mě víc trápilo, že mi auto předali, jako kdybych kupoval boty. Ledabyle umyté (gumové koberečky v interiéru vysloveně špinavé), žádná drobnost jako dárek, žádná mašle na autě, když jsem přišel do salonu, musel jsem se rozhlídnout, abych si všiml svého auta, z něhož jsem viděl jenom kousek zadku, stálo totiž za rohem... Představoval jsem si převzetí svého vozu jinak (tím spíš, když to bylo první auto, které jsem kupoval jako nové, a vůbec první, které jsem kupoval na své jméno).

Ale holt mi nezbývalo než si pomyslet, že jsme v ČR... U nás zákazník není pán, zákazník je jenom zdroj peněz.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“