Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
mH44
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od mH44 »

Kocúr píše:Len pre názornosť dnes som si natočil prejazd kamienkovým posypom, pre tých čo nevedia čo dokáže nrodhlučnený podvozok.
Upozorňujem na to že to je už po odhlučnení predných podbehov. Predtým to bolo ešte horšie.

https://youtu.be/FeHfnB0Ytkw
Sport zapnuty :D
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

No jasné. Vždy pod 80km/h jazdím v Sport režime.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

jojo ty kamínky přesně takto znějí a taky mám ty podběhy nastříkaný. Nevím jestli to jde přesně od nich a zda ten nástřik pomohl. Ale hodně často se mi stává že v průběhu cesty nějaký kamínek nebo něco udělá kravál přes celý auto - nechápu kde se to bere, jako kdyby tam někde čekal, neb oto prostě ty kola vystřelí nepřirozeně na podvozek... u jiných aut se to nestávalo...
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Můžu samozřejmě bohužel taky potvrdit. Loni jsem jel ještě v čerstvým autem s kolegou, kterého jsem vezl pro jeho auto, přejel jsem přes kamínek a rána jako z děla. Kolega se ptal, jestli mi něco neupadlo... Je to jedna z největších krizí Corolly, ale nevím, jestli nejčastěji srovnávaná Mazda 3 je na tom líp.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ja som vypozoroval, že po nástreku podbehov sa od nich rachot neozýva, všetko to je z miest spod sedadiel vodiča a spolujazdca. Predtým pri prejazde čerstvým kamienkovým posypom nebolo rozumieť keď sme sa chceli rozprávať v aute, museli sme takmer kričať. Teraz sa dá normálnym tónom.
Podotýkam že otec má staré picasso a to je na tom prekvapujúco podstatne lepšie. A keď vravím podstatne lepšie tak tým myslím že to takmer nepočuť.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Mě irituje ta rozdílnost provedení odhlučnění předního a zadního podběhu. Jak už v minulosti někdo z nás citoval vyjádření mechanika:... jak kdyby zadní podběh konstruoval jiný inženýr, než ten přední. Bohužel. Nedá se s tím moc dělat.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

K tým kamienkom mám ešte zaujímavý poznatok.
Keď som naposledy kontroloval podvozok auta (zaujímalo ma to odhlučnenie), tak som si všimol, že ten plastový panel, ktorý kryje auto zo spodu (nachádza za tesne za prednou nápravou) je pod podvozkom iba voľne upevnený a medzi nim a podvozkom je voľný priestor, do ktorého sa postupne tie kamienky ukladajú. Ešte k tomu má ten plastový panel diery, aby z neho vytekala voda.
Skúste sa zohnúť k autu za prednou nápravou a buchnite zospodu rukou do toho plastu. Tie kamienky ukryté medzi podvozkom a plastovým krytom sa rozoznejú ako hrkalka :D
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

tak proto potom občas na hladké čisté silnici se ozva rána jakobych odstřelil kamínek :-)
No evidentně by to chtělo časem radši i ochranný nástřik celýho podvozku, ne pouze podběhů :-)

Jakej to asi musí bejt kravál někde támhle v SAE, Asii apod, kde je coroll jak po dešti a všude samej písek a štěrk

@hanes73: dá se s tím dělat hodně ale stojí to peníze a čas....jsou firmy, které se přímo zabývají obklady podběhů, podvozků a vůbec odhlučněním auta - z pravidla rozeberou celý auto a celé to proloží odhlučňujícím materiálem a pak to zase sestaví, ale to člověk moc nechce co :-) NApř. https://www.2din.cz/odhlucneni-auta-2/o ... u-premium/
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

rogerer píše:tak proto potom občas na hladké čisté silnici se ozva rána jakobych odstřelil kamínek :-)
No evidentně by to chtělo časem radši i ochranný nástřik celýho podvozku, ne pouze podběhů :-)

Jakej to asi musí bejt kravál někde támhle v SAE, Asii apod, kde je coroll jak po dešti a všude samej písek a štěrk

@hanes73: dá se s tím dělat hodně ale stojí to peníze a čas....jsou firmy, které se přímo zabývají obklady podběhů, podvozků a vůbec odhlučněním auta - z pravidla rozeberou celý auto a celé to proloží odhlučňujícím materiálem a pak to zase sestaví, ale to člověk moc nechce co :-) NApř. https://www.2din.cz/odhlucneni-auta-2/o ... u-premium/
Jen doplním, co jsem si všiml, když jsem to zběžně procházel:

https://www.instagram.com/p/BdyBfbeg6b0/

https://www.instagram.com/p/BdvamN4gZAm/

Minimálně do dokazuje, že mají zkušenosti s Corollou, ale toto rozhodně není něco, co by člověk měl dělat v záruce, pokud nepočítá s tím, že o ni přijde... A vyžadovalo by to hodně velkou důvěru, že ti chlapi odvedou práci opravdu šetrně a pečlivě.
mirsson
Člen Týmu

Příspěvek od mirsson »

Mna tie kamienky az tak nerusia, mne skor vadi nezmyselne dlhy predok auta, kazdy den sa otacam na uzkej ulici pred pracou cez obrubnik a je to dost neprijemny zvuk ked chytim ten plast na spodku. Co mi ale vadi najviac je neustala vlhkost vnutri auta. Vzdy ked sa nanosi na topankach dovnutra to mam vsetko rano zamrznute zvnutra na oknach... Cez pracu nechavam pootvorene okna, mam vnutri vsetky mozne odvlhcovace, ale efekt minimalny... Klima ako tak na chvilu pomaha ked je nad 0, ale aj tak mi to pride zvrhle zapinat klimu len koli odvlhceniu.. Ci je to tym ze na novom aute to lepsie izoluje tu vlhkost vnutri auta ? Ale je to dost neprijemne, zvnutra si nechcem celne sklo skrabat, ani sprejovat roznymi maglajzami..
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

@Intri: no vida...já když to tam studoval vloni v létě, tak tam měli jen aurise :-)
Podle mě to není zásadní, auto je vevnitř poměrně tichý a kdo chce opravdu ticho tak do toho časem investuje (třeba po záruce). Zrovna těmhle bych asi ale věřil

Když to měli takhle odstrojený hned bych tam vrazil ty tunýlky na vývod klimy a topení dozadu pod sedačky:-)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

"Mirsson: Mna tie kamienky az tak nerusia, mne skor vadi nezmyselne dlhy predok auta, kazdy den sa otacam na uzkej ulici pred pracou cez obrubnik a je to dost neprijemny zvuk ked chytim ten plast na spodku. Co mi ale vadi najviac je neustala vlhkost vnutri auta. Vzdy ked sa nanosi na topankach dovnutra to mam vsetko rano zamrznute zvnutra na oknach... Cez pracu nechavam pootvorene okna, mam vnutri vsetky mozne odvlhcovace, ale efekt minimalny... Klima ako tak na chvilu pomaha ked je nad 0, ale aj tak mi to pride zvrhle zapinat klimu len koli odvlhceniu.. Ci je to tym ze na novom aute to lepsie izoluje tu vlhkost vnutri auta ? Ale je to dost neprijemne, zvnutra si nechcem celne sklo skrabat, ani sprejovat roznymi maglajzami.."

Parkujem vonku a túto zimu som vlhkosť zvnútra ešte nemal.
Oparí sa mi čelné sklo len keď ráno naštartujem idem postriekať nemrznúcou zmesou ľad zvonku a zapnem jeho ofuk zvnútra. Za chvíľočku sa zahmlí okno zdnu a potom ako ho ofukuje klíma tak sa postupne začne odhmlievať. Súvisí to s rosným bodom a rozdielom teplôt na povrchu skla zvonku a zvnútra.
Klimu používam celoročne. Resp. mám ju nastavenú na 21° furt. Možno klimatizácia v aute aj odvlhčuje, to netuším.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Prý odvlhčuje, říkal přijímací technik servisu v AutoBondu. Ale nezkoumal jsem to dále.

Nicméně dělám přesně totéž co kocúr a mám taky úplně stejný výsledek - než obejdu auto, mám zamlžené čelní sklo, že si netroufám vyjet, tak chvíli čekám (s i klimou), než se to odmlží. Nestalo se mi zatím, že bych měl zamrznuto zevnitř (a doufám, že se mi to ani nestane).
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Presne. Je to ako s pivom v pohári. Rozdiel teploty studeného piva (10°) v pohári a teploty vzduchu v krčme (22°) a vzdušná vlhkosť spôsobí, že sa pohár zvonku orosí. Preto sa okno auta zvnútra (z teplejšej strany) zahmlí. Problém je keď sa po zaparkovaní orosí vplyvom spomínaných rozdielnych teplôt a prípadnej privysokej vlhkosti vzduchu vo vnútri (typicky topiaci sa sneh na podlahe auta napríklad) a ako to celé pri veľmi nízkej teplote na parkovisku na oknách zmrzne. S týmto som mal problém, keď som mal picasso a v kufri som vozieval z tréningu prepotené veci v taške. Vlhkosť z nich sa po celom aute šírila keď me po tréningu šli na pivo a potom keď som došiel domov a auto nechal na parkovisku tak počas noci takto orosené okná zamrzli. V tomto je výhoda sedanu, vlhkosť prepotených vecí sa do samotnej kabíny nedostane. Ani smrad.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Jasně,klima odvlhčuje. Hned to poznáš když máš zamlžíno a zapneš ji :) tak to leze krásně dolů. Jen by nemusela brát tolik výkonu. Co popisuješ není normální!
avensis T27 1.8 valvematic
Odpovědět

Zpět na „Corolla“