Čo vymeniť pri kúpe jazdeného Priusu? Filtre, olej, sviečky.

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
joysi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Čo vymeniť pri kúpe jazdeného Priusu? Filtre, olej, sviečky.

Příspěvek od joysi »

Ahoj. Poprosím poradiť. Jazdený Prius II s nájazdom 140000 km. Vymenil som 12V batériu.
Nasledujú olej a filtre a sviečky. Mám mechanika ktorý mi to vymení. Môžem si objednať vlasné diely tak som chcel poprosiť o radu.

Olej som si vybral Toyota Advanced Fuel Economy 0W-20 5L. /veľmi krátke jazdy/.

Ale neviem aké filtre vybrať. Lebo napríklad palivový filter sa dá kúpiť za 3 eura /Ashika, Japanparts/ ale aj za 30 eur /nipparts/. Olejový tak isto za 3 ale aj za 30

Tak isto aké sviečky? DENSO Iridium SK16R11 za 12eur/ks alebo náhradu za 2-3 eura?

Čo sa zvykne ešte meniť? Vzduchový, kabínový filter?
Ak máte niekto nejaké odporúčania na značku, skúsenosti rád si nechám poradiť.

Ďakujem pekne :)
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Čo vymeniť pri kúpe jazdeného Priusu? Filtre, olej, svie

Příspěvek od Peppo »

cau. na P3 sa sviecky menia prvykrat po 90tis predpokladam ze na P2 to bude rovnako... pozri v akom su stave a silou mocou to menen ak netreba.. a ak treba tak origo ake tam maju byt... ziadne nahrady za 2-3 eura.

ukaz mi filter olejovy za 30eur..za to kupis tri originaly z toyoty...
vzduchovy vymen, kabinovy bude spinavy vymen tiez.

olej 0W-20 leju teraz skoro do vsetkeho - ja ho mam tiez, je tu rozsiahla diskuzia o tom ci 0W-20 alebo 5W-30 - mas to citanie na jedno pekne zimne poobedie.
ja som dal do P3 predpisany 0W-20
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Do PII asi patrí 5W30 ale to je na tebe ja sa do toho nemontujem... filtre Mann,purflux,champion,alco -olejový a vzduchový, peľový kľudne aj lacnejší Corteco alebo Filtron, vymenil by som olej v prevodovke ak nikdy menený nebol - RAVENOL ATF T-WS Lifetime . výmena je zhodná s manuálom čiže mechanik s mozgom by to mal vedieť urobiť v dedinskej garáži, sviečky rozhodne tie čo tam patria - keď iridium tak to nebude za 2-3E, NGK alebo Denso.
Otázka kvapalín - možno je dobré urobiť aj brzdy - kontrola doštičiek a kotúčov, brzdovka, chladiačka.
Prius II má výhodu že je kopec youtube videí.
Pre mechanika je podstatné že pri práci na brzdách je dobré odpojiť malú batériu...
Tak hľadaj na nete je toho kopec samozrejme viac v aglictine... priuschat.com
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Je dobré zalepit praskliny, aby do kufru nezatékala voda:
https://www.youtube.com/watch?v=R9XI63BRPuA

Případně pročistit odtok klimy:
https://www.youtube.com/watch?v=dEPzbCxEJaU

Taky nezaškodí vyměnit chladící kapalinu za nějakou kvalitní. Příměsi proti korozi přestávají časem fungovat. Bacha, jsou tam 2 chladicí okruhy. Jeden na spalovací motor a druhý na měnič napětí a převodovku.

Když už, tak vyčistit/vyměnit PCV (ventil odvětrávání):
https://www.youtube.com/watch?v=5-d1OV_nj24

Při tom lze pročistit váhu vzduchu.

Pro dlouhou životnost baterie je dobré vyčistit ventilátor:
https://www.youtube.com/watch?v=zFYqBILD9YY
joysi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joysi »

Ďakujem pekne za konkrétne odpovede :bigups:
joysi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joysi »

Objednával som diely ale pri palivovom filtry mi povedali že výmena je časovo náročná a že sú tam filtre ktoré sú vysokoživotné a že treba vyberať zadné sedačky, čerpadlo a neviem čo.
140000km je najazdených, treba to meniť?

Akú máte skúsenosť? Ďakujem
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

joisy- nevím kde je u PII palivový filtr,ale někde jsem se dočetl,že je v potrubí vedenému k palivovému čerpadlu. U PIII kterou mám já jsem nikde o tom nečetl ani v manuálu a ani jsem to při koupi /měl 133 tis.km najetých/do dnešního dne nedělal a to jsem již najezdil téměř 40 tis.km.To bych asi neřešil. To nemá SK,že by se zjistilo kdy byl na poslední pravidelné údržbě? Jinak bych řešil max .olejový filtr,vzduchový filtr ,kabinový filtr,motorový olej,možná i převodový olej.Svíčky se běžně u toyot mění každých 90 tis.km.Rozhodně bych se podíval na všechny brzdy a zajistil snadný pohyb jedntlivých čepů v třmenech/zde z důvodu malého používání brzd dochází k zatvrdnutí - potom nedozírné následky/.Jinak bych si pak rychle užíval a snažil bych se bránit dlouhodobému odstavení auta.
Odpovědět

Zpět na „Prius“