Zdravím,
zodpovedne môžem prehlásiť, že som prešiel celé fórum, ale nepodarilo sa mi nájsť podobnú tému. Rozmýšľam nad kúpou Avensis 2003 2,0 D-4 108 kW, vyhodnotil som ho ako najlepšiu voľbu z ponúkaných benzínových motorov.
Čo ma ale trápi je priamy vstrek benzínu. Auto má 240t km a predpokladám, že vstrekovače bude treba meniť. Máte s tým niekto skúsenosti, menili ste niekto tieto vstrekovače? Hľadal som na veľa rôznych stránkach, ale nenašiel som ani jednu jedinú, ktorá by tieto vstrekovače ponúkala, ako to je s ich dostupnosťou, resp. cenou? Dajú sa kúpiť alebo len repasovať.
Všeobecne s dostupnosťou dielov na Avensis to bolo v porovnaní s inými automobilmi biedne.
Snažil som sa aj dostať sa k lepšiemu popisu tohoto motora ale nič sa mi nepodarilo nájsť, zatiaľ čo na FSI som našiel kopec článkov, neviete, kde by som sa k tomu mohol niečo bližsie dočítať?
Veľmi pekne ďakujem za každú reakciu.
Prosím o pomoc.
Vstrekovace Avensis 2,0 D-4
Re: Vstrekovace Avensis 2,0 D-4
Mám takmer 250t. km, vstreky som ešte nemenil a pochybujem, že budem...
Kód: Vybrat vše
http://www.autorubik.sk/clanky/toyota-avensis-ii-t25-2003-2009-recenzia-a-skusenosti/
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ještě v životě jsem neslyšel že u benzínu se mění vstřiky.Kamarád má mercedes z r.v 1970 a má původní vstřiky a najeto xxxx Km sice to není přímí vstřik ale něco to říká..Ten to motor je velice spolehlivý ale bohužel na svůj výkon lemra líná díky předlouhým převodům to snad 1.8 jede líp.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Už som viackrát počul o menení vstrekovačov, dokonca aj pri nepriamom vstrekovaní do sacieho potrubia... Preto si myslím, že obavy sú na mieste...
Síce o tom motore toho veľa neviem, lebo som nič k nemu nenašiel, ale osobne si myslím, že to bude niečo podobné Common Railu, akurát s rádovo nižším tlakom, okolo 5-10 MPa, mýlim sa?
No a pri CR je výmena úplne bežná, takže je podľa mňa pravdepodobné, že táto situácia môže kľudne nastať... A kedže pred kúpou chcem zvážiť všetky možnosti, pýtam sa Vás, ktorí s týmito motormi máte skúsenosti.
Dajú sa kúpiť nové alebo len repasovať?
Síce o tom motore toho veľa neviem, lebo som nič k nemu nenašiel, ale osobne si myslím, že to bude niečo podobné Common Railu, akurát s rádovo nižším tlakom, okolo 5-10 MPa, mýlim sa?
No a pri CR je výmena úplne bežná, takže je podľa mňa pravdepodobné, že táto situácia môže kľudne nastať... A kedže pred kúpou chcem zvážiť všetky možnosti, pýtam sa Vás, ktorí s týmito motormi máte skúsenosti.
Dajú sa kúpiť nové alebo len repasovať?
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já ti nevím ale u nafty jsou vstřiky mazány naftou u benzinu nikoliv.Kamarád má corolu najeto 350tis...a vstřiky nedělal asi budeš první člověk zde na foru který je chce mermomocí měnit na benzinu.Třeba se mýlím no možná se ti někdo ozve sám jsem zvědav,
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Kluci veľmi pekne Vás prosím aspoň niečo, typu "mám s tým autom 300t km a vstreky sú v pohode",alebo "určite to bude treba vymeniť, ja som to robil pri 280t km", "ja som mal veľký problém zohnať tieto vstrekovače, nedajú sa repasovať"... Veľmi pekne Vás prosím, určite mnohí máte skúsenosti s touto motorizáciou. Je to jediná, posledná vec, nad kt. váham pri kúpe tohoto auta. Ďakujem za všetky reakcie, určite tým pomôžete nielen mne aj veľa iným čitateľom 
GL

GL
Ja mam sice nieco cez 200 tis. , zatial bez zavad. Myslim vstreky .
Avensis 2.0 VVTi, 2005