Avensis vs kúpa Ford Mondea
Re: Avensis vs kúpa Ford Mondea
Tady máš k tomu Mondeu hezký popis:
http://www.autorubik.sk/clanky/ford-mon ... kusenosti/
http://www.autorubik.sk/clanky/ford-mon ... kusenosti/
-
- Řidič
Dakujem diiiik.(:
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Znám dobře všechna Mondea, krom úplně poslední generace. Mondeo 2008 je modernější, než Avensis 2018. Fordi jsou otroci, spolehlivost do 200 tisíc bezproblémová. Jízdní vlastnosti příkladné. Ceny ojetin v ČR velmi výhodné, protože patří do špice mezi prodeji firemních vozů, ale nemá takovou popularitu u kupujících ojetin jako koncernové auta.viliammmmm píše:Iba doplním.
Švagor dal cenu 4900€
Neviem ci to ma byt pre mna este vacsia motivácia.
Teraz sa zase s manzelkou rozprávame ze cito nebude to iste.
Diesel-80% mesto denne max 10km,15km.
20% .
Ještě donedávna jsme měli na firmě Mondea i Focusy (teď jsme přešli na koncern..), všechny v dieselech 1.6-1.8-2.0-2.2, a nikdy nebyl žádný problém ani u těch aut, co jezdí spíše jenom popojížďky po okolí. Ale připouštím, že to není asi ideálka.
Vlastní Fordí konstrukce je pouze 1.8, což nebyl jízdně zrovna super motor, zbytek pochází ze spolupráce s PSA. Počínaje Euro5 si ale každý řeší například emisní zařízení po svém. Jsou to výborné motory.
Každopádně, oproti svému T25 2.2 130kW si určitě polepšíš.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
-
- Řidič
Diiik.
Ako vidim podla odpovedí je to vyvázene,mozno mierne na stranu Mondea.
Este jedna otazka:
Vie mi niekto vysvetliť aká je umera vek auta vs.nabehané km?
Ak má 2008 nabehanych 105 000km
A niekto má napr.rocnik 2016 a tiez cca 100 000 km.
Manželka moja mala taky postreh,ze je to skoro to isté.
Kolko stalo v garázi a odychovalo to auto z 2016roku,myslim čas.
Skrátka čim sa podla Vás merá zachovalost auta km/rokmi?
Ako vidim podla odpovedí je to vyvázene,mozno mierne na stranu Mondea.
Este jedna otazka:
Vie mi niekto vysvetliť aká je umera vek auta vs.nabehané km?
Ak má 2008 nabehanych 105 000km
A niekto má napr.rocnik 2016 a tiez cca 100 000 km.
Manželka moja mala taky postreh,ze je to skoro to isté.
Kolko stalo v garázi a odychovalo to auto z 2016roku,myslim čas.
Skrátka čim sa podla Vás merá zachovalost auta km/rokmi?
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Tak podle mne je lepší mít nové auto s hodně nalítanými km, než starší auto se stejnýma kilometrama. Když jsem to tak napsal, přijde mi to logické hned
.
Ale ve skutečnosti ta výhoda spočívá v tom, že to auto, co ty km nalítalo rychle, jezdilo delší štreky a tudíž opotřebení motoru bude zlomkové oproti tomu, co jezdí pouze přískoky.
Samozřejmě to není jediné kritérium - záleží na majiteli auta a na kvalitě servisu, který se o auto staral.
K tomu majiteli - znám jednoho, který u nového auta nechal měnit olej až při 35.000km. Vypustili mu z motoru 0.4l z původní 2.8l náplně ....
Chudák motor. Kupodivu ale jezdí stále jako nový. Holt Fiat - taková Popelka mezi auty. Na nějaké rozmazlování od majitelů není zdá se zvyklá ...

Ale ve skutečnosti ta výhoda spočívá v tom, že to auto, co ty km nalítalo rychle, jezdilo delší štreky a tudíž opotřebení motoru bude zlomkové oproti tomu, co jezdí pouze přískoky.
Samozřejmě to není jediné kritérium - záleží na majiteli auta a na kvalitě servisu, který se o auto staral.
K tomu majiteli - znám jednoho, který u nového auta nechal měnit olej až při 35.000km. Vypustili mu z motoru 0.4l z původní 2.8l náplně ....
Chudák motor. Kupodivu ale jezdí stále jako nový. Holt Fiat - taková Popelka mezi auty. Na nějaké rozmazlování od majitelů není zdá se zvyklá ...
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Fordi jsou otroci... Mel jsem 1,8 diesel, 81 kW(dtci nebo jak tomu rikaji). 4 roky, 120 tis km. Neproslo to 1. (!!!) technickou, protoze z toho chcal olej a nekde z nadrze nafta, po prvnim roce kapala nafta nekde kolem vstriku na blok motoru. Musel se kvuli pretesneni pulit motor. Nebyt to sluzebak, tak si rvu vlasy.
RAV4 HSD FWD
Rozhodně nejsem zastánce toyot,ale napsat že mondeo 2008 je modernější jak ave 2018 to je už asi moc:) Nebo něco nevím??Demon píše:Znám dobře všechna Mondea, krom úplně poslední generace. Mondeo 2008 je modernější, než Avensis 2018. Fordi jsou otroci, spolehlivost do 200 tisíc bezproblémová. Jízdní vlastnosti příkladné. Ceny ojetin v ČR velmi výhodné, protože patří do špice mezi prodeji firemních vozů, ale nemá takovou popularitu u kupujících ojetin jako koncernové auta.viliammmmm píše:Iba doplním.
Švagor dal cenu 4900€
Neviem ci to ma byt pre mna este vacsia motivácia.
Teraz sa zase s manzelkou rozprávame ze cito nebude to iste.
Diesel-80% mesto denne max 10km,15km.
20% .
Ještě donedávna jsme měli na firmě Mondea i Focusy (teď jsme přešli na koncern..), všechny v dieselech 1.6-1.8-2.0-2.2, a nikdy nebyl žádný problém ani u těch aut, co jezdí spíše jenom popojížďky po okolí. Ale připouštím, že to není asi ideálka.
Vlastní Fordí konstrukce je pouze 1.8, což nebyl jízdně zrovna super motor, zbytek pochází ze spolupráce s PSA. Počínaje Euro5 si ale každý řeší například emisní zařízení po svém. Jsou to výborné motory.
Každopádně, oproti svému T25 2.2 130kW si určitě polepšíš.
avensis T27 1.8 valvematic
Nějaký cimprlich, kvůli překlepu citací zasr... třetinu stránky
fuj.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

M5t: myslíš že to je překlep? No nevím nevím.
Neděs že to není překlep
kdyby to myslel vážně co je vlastně měřítkem modernosti - více fičurin, více čudlíků, design karoserie, více světýlek, více ptákovin co se učo pokazí či co 

Myslím že to klidně myslel vážně,ale třeba se pletu. Jinak nevím co tou modernou myslel 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Fix Or Repair Daily asi vzniklo nahodou u nejakeho toyotaka ...
Pravda, to uz ma svoju historiu a aj ine znacky maju svoje "caro - magiu".
Zaznelo tu, ze PSA vie naftu.
Taka 1,6 HDI nam odisla typicky na zafrckane sitko a zobralo so sebou turbo.
2.0 TDCI (HDI) - vstreky od Delphi su zarukou istoty - na vymenu. BTW DPF vymysleli frantici.
Naftu uz tak nesledujem, ale 1,6 Ecoboost ma tiez potencial odist skor ako uplynie zaruka.
Pokles vykonu u vsetkych EB a olejovy problem dnesnych Focusov RS je hadam znamy.
Pribrzdovanie do zakrut v dnesnych beznych FORDoch je podla mna tiez hovadina - zlacnili sme podvozok, tak to nahradime ftakovinou, tak isto ako zakryta nadvaha dnesneho Mondea.
Moderenejsi FORD ? To ako cim ? Tym mizernym Syncom ?
Ako som spominal tak, 1.0EB 125 PS my zobrala o 2 litre viac ako moj valvematic, aj ked tahal o 400kg menej.

Pravda, to uz ma svoju historiu a aj ine znacky maju svoje "caro - magiu".
Zaznelo tu, ze PSA vie naftu.
Taka 1,6 HDI nam odisla typicky na zafrckane sitko a zobralo so sebou turbo.
2.0 TDCI (HDI) - vstreky od Delphi su zarukou istoty - na vymenu. BTW DPF vymysleli frantici.
Naftu uz tak nesledujem, ale 1,6 Ecoboost ma tiez potencial odist skor ako uplynie zaruka.
Pokles vykonu u vsetkych EB a olejovy problem dnesnych Focusov RS je hadam znamy.
Pribrzdovanie do zakrut v dnesnych beznych FORDoch je podla mna tiez hovadina - zlacnili sme podvozok, tak to nahradime ftakovinou, tak isto ako zakryta nadvaha dnesneho Mondea.
Moderenejsi FORD ? To ako cim ? Tym mizernym Syncom ?
Ako som spominal tak, 1.0EB 125 PS my zobrala o 2 litre viac ako moj valvematic, aj ked tahal o 400kg menej.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
No je fakt že jsem viděl na dálnici dvakrát odtahovku a pokaždé odtahovala forda.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Moje toyota už jela třikrát na valníku kdo to má. 

Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Po třetí už to mělo být na šroťák
neznáš třikrát a dost