Corolla e11 4e-fe za studena jde na 2 válce
- radys03
- Věčnej rejpal
Corolla e11 4e-fe za studena jde na 2 válce
Zdravím pánové,
Prosím o pomoc při řešení problému. Po nastartování motoru za studena je na volnoběh vše v pořádku. Problém nastává, když se rozjedu. Během pár vteřin jde na tři na dva a někdy i úplně chcípne. Po opětovném nastartování občas cukne, ale jde s tím jet. Potíže zcela zmizí po ujetí cca 500m.
Svíčky i kabely vyměněné.
V čem může být problém?
Corolla e11 předface 4e-fe
Prosím o pomoc při řešení problému. Po nastartování motoru za studena je na volnoběh vše v pořádku. Problém nastává, když se rozjedu. Během pár vteřin jde na tři na dva a někdy i úplně chcípne. Po opětovném nastartování občas cukne, ale jde s tím jet. Potíže zcela zmizí po ujetí cca 500m.
Svíčky i kabely vyměněné.
V čem může být problém?
Corolla e11 předface 4e-fe
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
Re: Corolla e11 4e-fe za studena jde na 2 válce
Za tepla to je absolutně bez problémů.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
Dnes při cestě ze zaměstnání problémy i za tepla. Při provozu na Lpg ani cuknutí.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Vsázím na teplotní spínač, obohacení směsi při studeném startu. Přikládám foto jak vypadá - kde ho nejdeš ti musí říct někdo kdo ten motor viděl víckrát
(je jistý,že to bude na vodě a to na krátkým okruhu). Diagnostika nehází chybu že? To protože je v mezích od - do a není úplně proražený. Podle svíček poznáš jestli je to bohatý nebo chudý - jakou mají barvu když jezdíš na benzín? Jak zjistit vadná snímač? Ať ti někdo z kluků změří odpor jaký má při studeném motoru a potom při teplým. To musí zhruba +- sedět.

- Přílohy
-
- thumb.jpg
- Teplotní spínač, obohacení směsi při studeném startu
- (19.36 KiB) Staženo 2085 x
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- radys03
- Věčnej rejpal
Svíčky po benzínové zkoušce jsou šedohnědé.
Ujel jsem na benzín cca 30km a ze začátku hrozné cukání - na tři na dva. Jak se to ohřálo pozoroval jsem zvláštní propady ve výkonu. Dnes jsem jel 5km do města a absolutně bez cuknutí a propadů. Před zkouškou jsem natankoval nový benzín.
Diagnostika - propojeno Te1 a E1, otočeno klíčkem na 2. polohu zapalování. Oranžová kontrolka motoru bliká stale ve stejném intervalu.
Čidlo, které nahodil Tonda jsem nenašel. Poraďte, kde se schovává.
Ujel jsem na benzín cca 30km a ze začátku hrozné cukání - na tři na dva. Jak se to ohřálo pozoroval jsem zvláštní propady ve výkonu. Dnes jsem jel 5km do města a absolutně bez cuknutí a propadů. Před zkouškou jsem natankoval nový benzín.
Diagnostika - propojeno Te1 a E1, otočeno klíčkem na 2. polohu zapalování. Oranžová kontrolka motoru bliká stale ve stejném intervalu.
Čidlo, které nahodil Tonda jsem nenašel. Poraďte, kde se schovává.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Něco jsem ti našel
Mrkni na to. Je to stará Celica ... nevím .... http://www.lcengineering.com/LCNewslett ... _Tech.html
Až nyní jsem si všiml, že to máš na E11 :-/ Ta stojí na vrakáči vedle ve vesnici. Víš co? Jestli bude čas, tak tam skočím a odšroubuju ti z ní vše co uvidím a pošlu ti to a můžeš se pokusit vyměňovat postupně a uvidíš. Nebo si to budeš moci porovnat jaký to dává hodnoty. A zaplatíš jen poštu
Co? I ti nafotím kde co je - to fakt nevím, protože jsem ji nikdy nedělal

Až nyní jsem si všiml, že to máš na E11 :-/ Ta stojí na vrakáči vedle ve vesnici. Víš co? Jestli bude čas, tak tam skočím a odšroubuju ti z ní vše co uvidím a pošlu ti to a můžeš se pokusit vyměňovat postupně a uvidíš. Nebo si to budeš moci porovnat jaký to dává hodnoty. A zaplatíš jen poštu

- Přílohy
-
- maxresdefault.jpg
- (200.06 KiB) Staženo 606 x
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- radys03
- Věčnej rejpal
Omlouvam se za pozdní reakci. Budu rád za každou pomoc. Teplota se zvedla nad nulu a problém zmizel tak jsem to přestal řešit. Teď jsou teploty opět okolo nuly a cukání je opět zpátky.
Zítra prověřím palivový filtr (ale vliv venkovní teploty? Spíš takový pokus) a zkusím nalézt to čidlo.
Zítra prověřím palivový filtr (ale vliv venkovní teploty? Spíš takový pokus) a zkusím nalézt to čidlo.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
Další informace o pokračování. Filtr paliva se mi nepodařilo vymontovat. Zespodu je totálně zarezlý spoj přívodní trubka - filtr. Je nějaká finta jak i přes tuto situace zjistit Jestli je filtr průchozí?
Avšak "vyplaval" na povrch další problém. V chladiči se objevila hnědá pěna. Načnuté těsnění pod hlavou?
Avšak "vyplaval" na povrch další problém. V chladiči se objevila hnědá pěna. Načnuté těsnění pod hlavou?
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Teplotní čidla jsou na 4E-FE jakoby 3, jedno je čistě pro budík, druhé pro ECU a třetí pro saharu. Všechny se nachází na tělese termostatu, pod cívkama zapalování. Pokud se nepletu, tak to pro ECU má takový trojúhelníkový konektor.
https://mlparts.cz/autodily/toyota/coro ... tId=556032
Pokud máš podezření na těsnění, tak první nejjednodušší je změřit kompresi. Kompersmetr koupíš za pár stovek, pokud nemá nikdo v okolí.
https://www.mojedilna.cz/kompresiometr-benzin-4ks
S tím filtrem, leda odpojit přímo palivovou lištu, hadici dát do kanystru/nádoby, zkratovat Fp a B+ v diag konektoru a dát klíč do ON. Uvidíš, jak to poteče.
https://mlparts.cz/autodily/toyota/coro ... tId=556032
Pokud máš podezření na těsnění, tak první nejjednodušší je změřit kompresi. Kompersmetr koupíš za pár stovek, pokud nemá nikdo v okolí.
https://www.mojedilna.cz/kompresiometr-benzin-4ks
S tím filtrem, leda odpojit přímo palivovou lištu, hadici dát do kanystru/nádoby, zkratovat Fp a B+ v diag konektoru a dát klíč do ON. Uvidíš, jak to poteče.
Holomek!
- radys03
- Věčnej rejpal
Děkuji rampo,
O průchodnosti filtru jsem se přesvědčil, když mi při montáži vypadl hliníkový těsnící kroužek - v momentě byla pod autem louže.
Čidlo jsem objevil. Je hned pod zapalovací civkou. Víš, jaké má čidlo vykazovat hodnoty?
Kompresmetr asi koupím. Není to drahá věc.
O průchodnosti filtru jsem se přesvědčil, když mi při montáži vypadl hliníkový těsnící kroužek - v momentě byla pod autem louže.
Čidlo jsem objevil. Je hned pod zapalovací civkou. Víš, jaké má čidlo vykazovat hodnoty?
Kompresmetr asi koupím. Není to drahá věc.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Není zač, charakteristiku čidla jsem ti poslal na mail co jsem našel ve starých zprávách, než bych to nahrával někam na rajče a pak tu dával link. Kdyžtak napiš, zda ti to došlo, nebo mi pošli aktuální email do SZ.
Ještě se ale zeptám, na plyn je vše OK? Zkoušel jsi i na hulváta startovat studený motor hned na plyn, zda se to bude chovat stejně?
Možná bych podezíral samotné benzínové vstřiky, že jsou přicpané. Ultrazvukovou čističku asi nemáš?
Ještě se ale zeptám, na plyn je vše OK? Zkoušel jsi i na hulváta startovat studený motor hned na plyn, zda se to bude chovat stejně?
Možná bych podezíral samotné benzínové vstřiky, že jsou přicpané. Ultrazvukovou čističku asi nemáš?

Holomek!
- radys03
- Věčnej rejpal
Email dorazil, děkuji. Multimetr jsem si ještě nepořídil. V pondělí vezmu čidlo ssebou do zaměstnání a kluci na elektroúdržbě mi to změří. Za studena jsem to na LPG nezkoušel startovat. V "chytré" knize od LPG píšou, že za studena lze nastartovat pouze 5x. Poté se musí na LPG diagnostiku jinak to za studena nepujde. V každém případě dám vědět o dalším postupu.
Začnu kontrolou čidla a jako další prověřím vstriky. Ultrazvukovou čističku nemám, ale snad někoho seženu, kdo ji má.
Začnu kontrolou čidla a jako další prověřím vstriky. Ultrazvukovou čističku nemám, ale snad někoho seženu, kdo ji má.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
Takže pánové situace vypadá tak, že čidlo se hýbe. Dle diagramu od rampy hodnoty vykazované čidlem +- odpovídají.
Před svátky jsem nalil do nádrže čistič palivového systému, ale ještě jsem s autem pořádně nejel. Vyjedu nádrž a uvidím jaký bude výsledek, avšak nic velkého si od toho neslibuju.
Před svátky jsem nalil do nádrže čistič palivového systému, ale ještě jsem s autem pořádně nejel. Vyjedu nádrž a uvidím jaký bude výsledek, avšak nic velkého si od toho neslibuju.
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG