TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Ono tam si treba povedať že aj keby nebol blbec, tak by to bolo tiež v poriadku, lebo viac v zime znesieš že ti svieti tpms ako to, že ti idú čudné zvuky z auta, ktoré tam bežne nepočuješ. 

No áno, s tým musím súhlasiť.
Mne sa stalo kedysi niečo podobné, akurát že som mal defekt vzadu. Je ale pravda, že to bolo na Silvestra a cesta bola v strašnom stave - sneh, záveje, čľapkanica a debilne vyjazdené koľaje. Do auta prenikali všelijaké plieskavo búchavé zvuky aj keď už bola nasadená rezerva a tak či tak som šiel dosť pomaly. Proste som si to vtedy nevšimol.
Mne sa stalo kedysi niečo podobné, akurát že som mal defekt vzadu. Je ale pravda, že to bolo na Silvestra a cesta bola v strašnom stave - sneh, záveje, čľapkanica a debilne vyjazdené koľaje. Do auta prenikali všelijaké plieskavo búchavé zvuky aj keď už bola nasadená rezerva a tak či tak som šiel dosť pomaly. Proste som si to vtedy nevšimol.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Ja len že niektorým nepomôže nič. So známym som šiel v aute a hovorím - ti na červeno svietila kontrolka oleja. - on: áno - a ide si ďalej - ja: a nemal by si radšej hneď zastať? - on: myslíš?
Otec menil olej, nechal vytiecť a nenalial nový. Čudujem sa že sme došli desiatky km. Motor bol samozrejme v prdeli.

Otec menil olej, nechal vytiecť a nenalial nový. Čudujem sa že sme došli desiatky km. Motor bol samozrejme v prdeli.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:30, celkem upraveno 1 x.
No jak jsem si mohl dovolit takové zásadní přehlédnutí...budu se nad sebou muset zamyslet.
Snad ten odkaz nepohoršil moc dalších lidí, i když je v podstatě stejně užitečný, jako tvoje poznámka...
Snad ten odkaz nepohoršil moc dalších lidí, i když je v podstatě stejně užitečný, jako tvoje poznámka...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:30, celkem upraveno 1 x.
- buckyskentucky
- Řidič
Corolla2014 píše:

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Tak som sa radšej nachystal na jar a kúpil kábel Techstream pre Toyotu. Za cca 10€ to vie vyčítať údaje z riadiacich jednotiek a napr. zaregistrovať nové senzory. Na jednu sadu je možné zaregistrovať 5 TPMS senzorov (aj rezervu) a 2 celkovo sady (main a 2nd). Vie to meniť ešte aj nejaké nastavenia.
Aj ja som kupil kabel mini-VCI FW1.4.1 aby som mohol nahodit nove TPMS na letne gumy a zapisat do "auta" ked skonci zima 
Kabel cita komplet vsetky udaje s jednotky pre obsluhu TPMS.
Ked ale uz ma finalne zapisat nove senzory do jednotky tak vypise chybu ze nemoze lebo jednotka sa inicializuje vid. foto.
Na zahranicnych forach som cital ze treba mat fungujuci kabel aj pre zapis do jednotky a nie len pre citanie.
Viete mi doporucit nejaky konkretny kabel ktory mate 100% odskusany ze isto zapisuje-registruje nove senzory tlaku do jednotky auta ?
Vopred vdaka za info.

Kabel cita komplet vsetky udaje s jednotky pre obsluhu TPMS.
Ked ale uz ma finalne zapisat nove senzory do jednotky tak vypise chybu ze nemoze lebo jednotka sa inicializuje vid. foto.
Na zahranicnych forach som cital ze treba mat fungujuci kabel aj pre zapis do jednotky a nie len pre citanie.
Viete mi doporucit nejaky konkretny kabel ktory mate 100% odskusany ze isto zapisuje-registruje nove senzory tlaku do jednotky auta ?
Vopred vdaka za info.
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
Ja som zatiaľ senzory nepreprogramovával. Mám 2 káble a údaje obidva vyčítali tak ako si písal - tak som to ďalej neriešil. Počkám do jari potom to odskúšam.
Akú máš verziu Techstreamu?
Akú máš verziu Techstreamu?
Kabel pro zápis do ŘJ by měl mít ve 2.0.4 pokud se mě paměť neklame.
Toyota Auris TS 1.6 VALVEMATIC 1ZR-FAE manual active trend+ 2017
12.20.024
s verziou software TIS to ale nebude mat asi nic spolocne.
Skor asi s kablom, tazko povedat. Aj som resetoval cez tie dva piny co pise soft
a pristrojovka blikala ako vianocny stromcek ale nepomohlo to aj tak.
Stale ta ista chyba.
Na forach pisali ze urobit najprv kompletny "Health Check" a az potom skusit registrovat snimace.
s verziou software TIS to ale nebude mat asi nic spolocne.
Skor asi s kablom, tazko povedat. Aj som resetoval cez tie dva piny co pise soft
a pristrojovka blikala ako vianocny stromcek ale nepomohlo to aj tak.
Stale ta ista chyba.
Na forach pisali ze urobit najprv kompletny "Health Check" a az potom skusit registrovat snimace.
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
Mas to vyskusane ? Na inych forach som cital ze ani to nepomohlo.Jerzy píše:Kabel pro zápis do ŘJ by měl mít ve 2.0.4 pokud se mě paměť neklame.
Mas nejaky konkretny kabel o ktorom vies ze isto funguje ?