Prius pre ženu
Re: Prius pre ženu
Treba myslieť - 15 je bežný rozmer v ktorom kúpiš čokoľvek za slušné peniaze. Aj disky aj pneu. Chlapci nakúpia disky ako na traktor a potom plačú že niet "ekonomických" pneumatík.... ale to skôr pri iných autách ako Prius.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Nechcem ísť samozrejme do nejakých extrémov 16 palcov si myslím že je tak akurát , 15 kola mi prídu skôr na Yarisa, nemyslím že o palec väčšie sa nejako extremne podpíšu na spotrebe. Ceny prakticky neriešim, pri tomto nájazde sa pneumatiky kupujú čo 3-4 roky. ( zrovna tento rok som kupoval ako letné tak zimné ) Aktuálne máme 17, v lete 18, spotreba je prakticky rovnaká. Tieto úvahy sú aj tak iba okrajové, v prvom rade bude zohnať vhodné auto. Ostatné sa vyrieši za pochodu. Možno naozaj zostaneme pri tých 15, nevylučujem nič.
Menší disky typicky znamenají menší spotřebu, měkčí odpružení a lepší přilnavost za deště. Větší disky jsou spíš sportovní - lépe drží na suchu a silnice je lépe cítit ve volantu.
Ešte jedna otázka . Je tu prevdepodobne dosť majiteľov starších áut. ( povedzme do r. 2010 ) Čo Toyota a hrdza?, o Japoncoch sa vraví že po pár rokoch kvitnú.
Pred xy rokmi sme mali benzínového Opla - Astru. Na motor nemôžem povedať krivé slovo, nikdy žiadny závažný problém. No neskutočne hrdzavela . Už takéto niečo nechceme . Takže?
Pred xy rokmi sme mali benzínového Opla - Astru. Na motor nemôžem povedať krivé slovo, nikdy žiadny závažný problém. No neskutočne hrdzavela . Už takéto niečo nechceme . Takže?
2anderson: já jsem měl Corollu r.v. 98, narozdíl od biscuita jsem korozi po dobu 10 let, co jsem auto měl, vůbec neřešil, a koroze podle mě naprosto odpovídala stáří vozu nebo spíše méně. Tj. klasická povrchová ve spodku a pár flíčků na karoserii. Což jsem měl pravidelně potvrzeno od servisáků, protože jsem s Rolkou jednou za uherský rok zajel do servisu, ať mi ji zkouknou (jsem na auta laik - no, možná lehce poučený laik
) a u karoserie mi vždycky bylo řečeno, že je v pohodě. A to jsem ji měl po několika ťukancích zepředu i zezadu...

Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Ďakujem za odpovede. K autu - nebude prvdpodobne možnosť dobíjania batérie , v tom prípade je kúpa plug in bezpredmetná a výber sa teda obmedzil na klasický hybrid. Pozerám auto s akou takou výbavou, zatiaľ mám v merku tieto kusy. Viem že to nieje málo peňazí avšak auto si chceme pár rokov nechať, takže tie najlacnejšie ponuky som vylúčil hneď. Páči sa mi tá vecička s tou solárnou strechou, nieje však podmienka.
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 212559482/ - tu ma odrádza čierna . Mali sme to na predošlom, farba ako taká je elegantná avšak velice nevďačná
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 220604288/ - tu je to s tou farbou obdobné, este sme bielu nemali ale platí to samé + cena je vyššia.
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 209852869/ Toto mám nedaleko, píše panorama, nikde ju nevidím. A zase biela. Najradšj by sme striebornú, viem že neoslní ale je výhodná.
Veľmi nieje z čoho vyberať . Ak by ste už museli z ponuky hore uvedenej tak teda ktoré a prečo?
Dikes
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 212559482/ - tu ma odrádza čierna . Mali sme to na predošlom, farba ako taká je elegantná avšak velice nevďačná
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 220604288/ - tu je to s tou farbou obdobné, este sme bielu nemali ale platí to samé + cena je vyššia.
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtw ... 209852869/ Toto mám nedaleko, píše panorama, nikde ju nevidím. A zase biela. Najradšj by sme striebornú, viem že neoslní ale je výhodná.
Veľmi nieje z čoho vyberať . Ak by ste už museli z ponuky hore uvedenej tak teda ktoré a prečo?
Dikes
anderson-můj názor je:
Nebral bych se solární střechou neboť to "solárko" je jen při největších letních teplotách pro vychlazení interiéru a u nás v ČR u tohoto auta nepovolí jiná kola než 15".Nebral bych s černou barvou ,neboť v letních časech ta barva přitahuje slunce a musí auto jezdit stále s klimou.Tím vychází podle mě ten bílý za necelých 15 tis.Eur což bohatě postačí.Na tom černém je jediná výhoda v předních LED světlech.
Nebral bych se solární střechou neboť to "solárko" je jen při největších letních teplotách pro vychlazení interiéru a u nás v ČR u tohoto auta nepovolí jiná kola než 15".Nebral bych s černou barvou ,neboť v letních časech ta barva přitahuje slunce a musí auto jezdit stále s klimou.Tím vychází podle mě ten bílý za necelých 15 tis.Eur což bohatě postačí.Na tom černém je jediná výhoda v předních LED světlech.
Černá je elegantní,ovšem je na ní vidět kdejaké smítko.Pyl,prach,rosa,déšť vytvářejí nepříjemné mapy a fleky.
Klimu nesnáším,takže ji v létě používám pouze při extrémně tropických dnech.Naštěstí jich nebývá mnoho.Více mě tedy trápí časté návštěvy myčky
Klimu nesnáším,takže ji v létě používám pouze při extrémně tropických dnech.Naštěstí jich nebývá mnoho.Více mě tedy trápí časté návštěvy myčky

PRIUS II.G 2008
Tú čiernu mi žena okamžite zrušila. Takže zostáva biela. Tú lacnejšiu mám po ruke, tú drahšiu cca 300km, ale popravde páči sa mi viac. Rád by som v aute kožu. Máme ju už v druhom aute a je to výhodné, rozhodne by som kožu uprednostnil. Aj ked už som prečítal nejaké veci ohľadom kože v Toyote, verím že to nebude taká katastrofa. Panorama je fajn, my zase klímujeme prakticky stále. Okrem zimných mesiacov. Bez klímy by som v tom aute zomrel. Raz sa nám na aute cestou z Chorvatska poruchala klíma, tú cestu nezabudnem v živote. Dokážem oželieť čokoľvek z výbavy ale klímu skutočne nie. Ešte raz som si prezrel foto tých áut, všimol som si že v tom čiernom je iná navi. Iné zoradenie tlačítok. Je nejaký zásadný rozdiel?, predpokladám že nie. Ešte k navi. Aktualizácie máp. Možné sa k tomu dostať inou cestou ako u predajcu ?, myslím tým pálené DVD.( netuším či je navi na DVD či SD karte ) Tak nám to funguje v aktuálnom aute. A funguje velice dobre. Predpokladám že auto kúpené v rakúsku bude na mňa hovoriť nemecky. Existuje ešte možnosť prepojenia smartfonu ( Iphone) s monitorom? V tom prípade by som vlastne nové mapy nemusel riešiť.
Navigaciu si mozes akurat tak zakupit. ...alebo pouzit mobil, tam je vyber uplne o niecom inom. Nehovoriac o tom, ze sa nedopustis trestnej cinnosti. Tie mapy budu aj tak vzdy horsie ako Waze.
Kuk, Prius pro zenu skoncil tak, ze mame kazdy svuj Prius III. Bez ceho bychom nebrali: LED svetla, couvaci kamera, vyhrivane sedacky. To byla nutnost. Navic je u cerveneho manzelky PCS a adaptabilni tempomat a kozene sedacky a umeni samoparkovat(nepouzivame) u meho sedeho webasto nezavisle topeni. Navi je nejlepsi pres aplikaci waze a data.
anderson , určite si Prius ešte pred tým niekde vyskúšaj a hlavne aj pani manželka. Ja mám prius zatial cca 2 mesiace a predtým som mal FOCUS 2005 2.0 tdci. Dost casto jazdím aj s A8 2009 a A6 2007. Jediné tri veci čo mi na priuse vadia , je otravný zvuk prí rýchlejšej akcelerácii (katastrofa v tiahlom kopci na dialnici tempomat 140kmh). Odhlučnenie podvozku , teda hluku kolies je faaaakt biedne. Focus 2005 bol na tom omnoho omnoho lepšie ,a to nehovorím o A8 a A6. Je to fakt výrazné zhoršenie. Preto keď manželka jazdila klasikou A6 tak to môže byt prenu šok. Dalšia vec sú tvrde plasty v interiéry takže hlavne v zime vydáva dost vela pazvukou , zasa ked porovnam s Focusom 2005 je to fakt bieda. Inak okrem týchto vecí som s Priusom nadmieru spokojný. Ak chce niekto vedieť či by som si zas zvolil Prius keby som sa mohol vrátit v čase tak odpoveď je určite ANO.
Pochopiteľne vyskúša pred kúpou. Nie nemá A6, má e61 , tiež mám trochu obavy ako to zvládne. Prius je vlastne jej nápad, uvidíme. Možno to nebude taká tragédia pretože dialnice jazdí naozaj minimálne, skôr mesto a okrsky. tam by to nemal byť problém. e61 má v benzíne V6 , ten motor práveže nepočuť ani pri +160/ hod. A keď už tak to je nádhera. Ten 6 valec je silno návykový Od kolies ide minimálne hluku. zadná NIVO náprava na vzduchu.
No sám sa nechám prekvapiť a dúfam že milo. Rozhodnuté ešte nieje , avšak nemáme popravde ani plán B. Ak ten Prius nesadne zostane pri svojom . Siliť to nechcem a ani nemám zapotreby
No sám sa nechám prekvapiť a dúfam že milo. Rozhodnuté ešte nieje , avšak nemáme popravde ani plán B. Ak ten Prius nesadne zostane pri svojom . Siliť to nechcem a ani nemám zapotreby
Toyota i pro Prius se solární střechou povolí 16" kola - mám od nich měsíc staré potvrzení, které tento mýtus vyvrací.p1947 píše:anderson-můj názor je:
tachec- mě ani na normálního bez solární střchy nedala souhlas k 15" kolám a na 16" mi napsaly v takovém rozměru,že ty se dělají jenom v plechovém provedení.No hrůza. Možná,že už "přišli k rozumu".