Kde je ABS? + dotaz na výstražný trojúhelník
Kde je ABS? + dotaz na výstražný trojúhelník
Ahoj corolláci.
Mám 2 dotazy.
Jak to máte s ABS. Já mám corolla E11, ale nemám ABS relé na standartním místě - za pravým světlem. Tak kde je? Při otočením klíčkem se ABS rozsvítí a zhasíná jako první. Je to rok výroby 99.
Díky za info.
Nemáte náhodou někdo podsvícené tlačítko výstražného blikání - trojúhelník? Malinko mi vadí, že ho za tmy nevidím. Umístění je sice dobré, vždy ale chvíli trvá ho nahmatat.
Ahoj a díky.
Mám 2 dotazy.
Jak to máte s ABS. Já mám corolla E11, ale nemám ABS relé na standartním místě - za pravým světlem. Tak kde je? Při otočením klíčkem se ABS rozsvítí a zhasíná jako první. Je to rok výroby 99.
Díky za info.
Nemáte náhodou někdo podsvícené tlačítko výstražného blikání - trojúhelník? Malinko mi vadí, že ho za tmy nevidím. Umístění je sice dobré, vždy ale chvíli trvá ho nahmatat.
Ahoj a díky.
Naposledy upravil(a) stastny_h dne pon 19.03.2007, 21:53, celkem upraveno 2 x.
Trojůhelník
Ty a nemáš tam jen čirou náhodou třeba spálenou žárovečku ???????????????
Re: Trojůhelník
To mne taky napadlo. Než to ale demontovat a drbat si palubovku, raději se prvně optám, jestli to vůbec je nebo není standartně podsvíceno.Pepa píše:Ty a nemáš tam jen čirou náhodou třeba spálenou žárovečku ???????????????
Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.
Ještě jeden dotaz. Jak ověřit, že mám v autě ABS? V servisním manuálu je zakresleno relé, namontované za pravým předním světlometem. Toto relé v mém autě není. Je to E11 rok výroby 99. Montovalo se i jinam? jak to prosím je. Díky moc
Ještě jeden dotaz. Jak ověřit, že mám v autě ABS? V servisním manuálu je zakresleno relé, namontované za pravým předním světlometem. Toto relé v mém autě není. Je to E11 rok výroby 99. Montovalo se i jinam? jak to prosím je. Díky moc
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
abys neničil gumy, tak si najdi kousek trávníku, vem si s sebou pozorovatele, rozjeď to tak na 20 - 30km/h a dupni na brzdu. Jestli máš ABS, začne ti pod nohou "mlátit" brzovej pedál a pozorovatel venku vidí, jestli se kola zablokovala nebo ne. Dá se to zamozřejmě vyzkoušet i na asfaltu - u vozů bez ABS je celkem zřetelná zvuková kulisa zablokovaných kol, ale za cenu možného probrždění pneumatik...stastny_h píše:Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Jo to umisteni rele souhlasi(myslim ze to nemenily postupem casu)Slam píše:abys neničil gumy, tak si najdi kousek trávníku, vem si s sebou pozorovatele, rozjeď to tak na 20 - 30km/h a dupni na brzdu. Jestli máš ABS, začne ti pod nohou "mlátit" brzovej pedál a pozorovatel venku vidí, jestli se kola zablokovala nebo ne. Dá se to zamozřejmě vyzkoušet i na asfaltu - u vozů bez ABS je celkem zřetelná zvuková kulisa zablokovaných kol, ale za cenu možného probrždění pneumatik...stastny_h píše:Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.
jinak jestli ti nesvití kontrolka ABS po zapnuti klicku do polohy 1(asi 3 vteriny) tak asi nemas, nebo je rupla zarovicka, jinak v motorovym prostoru je za nadrzkou kapaliny k ostrikovacum takzvana "kostka"(ridici jednotka a system ABS-prepousteci ventily a membrana) na kterou je napojeno hromada brzdovych trubicek jestli tam neni tak ABS nemas, jinak to muzes zkusit jak rikal Slam
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
Díky. Kostku můžeš vyfotit. Vím orientačně jak vypadá z fotek na tipcars a podobně, ale pokud budu vidět co vše do ní vede za věci, tak ji třeba najdu někde jinde. Pokud budeš mít čas, nafoť prosím co do ní vede a kam je to napojený, abych mohl stopovat.Palos píše:Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
Na kabely u kol se podívám. Sice nevím moc jak by to mělo vypadat, ale třeba mně to trkne. Asi bude potřeba sundat kolo co? Na zadním kole mám taky kotouče - né buben.
Asi to musel nekdo predelavat, myslim ze standartne se na jednatrojku kotouce dozadu nedavali.No ale mozna se mylim.Kola sundavat nemusis jen se mrkni jestli nemas na tlumici pridelanej kabel ale i ten muze vest ke kontrole stavu opotrebeni brzd desticek(ale ten vetsinou vede jen k prednimu levymu kolu). zejtra poslu ty fotky i s tema cidlama kde se nachazi.
Tak jsem to nafotil.snad z toho budes trochu moudrej, to cidlo se mne moc nepovedlo je to mazly ale snad to rozpoznas.stastny_h píše:Díky. Kostku můžeš vyfotit. Vím orientačně jak vypadá z fotek na tipcars a podobně, ale pokud budu vidět co vše do ní vede za věci, tak ji třeba najdu někde jinde. Pokud budeš mít čas, nafoť prosím co do ní vede a kam je to napojený, abych mohl stopovat.Palos píše:Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
Na kabely u kol se podívám. Sice nevím moc jak by to mělo vypadat, ale třeba mně to trkne. Asi bude potřeba sundat kolo co? Na zadním kole mám taky kotouče - né buben.
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1010
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1011
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1012
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1013