Kde je ABS? + dotaz na výstražný trojúhelník

vše ohledně modelové řady Corolla
stastny_h
Člen Týmu

Kde je ABS? + dotaz na výstražný trojúhelník

Příspěvek od stastny_h »

Ahoj corolláci.
Mám 2 dotazy.
Jak to máte s ABS. Já mám corolla E11, ale nemám ABS relé na standartním místě - za pravým světlem. Tak kde je? Při otočením klíčkem se ABS rozsvítí a zhasíná jako první. Je to rok výroby 99.
Díky za info.

Nemáte náhodou někdo podsvícené tlačítko výstražného blikání - trojúhelník? Malinko mi vadí, že ho za tmy nevidím. Umístění je sice dobré, vždy ale chvíli trvá ho nahmatat.
Ahoj a díky.
Naposledy upravil(a) stastny_h dne pon 19.03.2007, 21:53, celkem upraveno 2 x.
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Pepa
Manager Týmu

Trojůhelník

Příspěvek od Pepa »

Ty a nemáš tam jen čirou náhodou třeba spálenou žárovečku ???????????????
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

Podle mně u E11 to tlačítko podsvícené není.
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
stastny_h
Člen Týmu

Re: Trojůhelník

Příspěvek od stastny_h »

Pepa píše:Ty a nemáš tam jen čirou náhodou třeba spálenou žárovečku ???????????????
To mne taky napadlo. Než to ale demontovat a drbat si palubovku, raději se prvně optám, jestli to vůbec je nebo není standartně podsvíceno.
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Nebyl jsem si uplne jistej tak se sel podivat a podsvetleny je, ale kdyz zapnes vystrazny blikani tak neblika porad jenom sviti.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.

Ještě jeden dotaz. Jak ověřit, že mám v autě ABS? V servisním manuálu je zakresleno relé, namontované za pravým předním světlometem. Toto relé v mém autě není. Je to E11 rok výroby 99. Montovalo se i jinam? jak to prosím je. Díky moc
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

stastny_h píše:Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.

Ještě jeden dotaz. Jak ověřit, že mám v autě ABS? V servisním manuálu je zakresleno relé, namontované za pravým předním světlometem. Toto relé v mém autě není. Je to E11 rok výroby 99. Montovalo se i jinam? jak to prosím je. Díky moc
abys neničil gumy, tak si najdi kousek trávníku, vem si s sebou pozorovatele, rozjeď to tak na 20 - 30km/h a dupni na brzdu. Jestli máš ABS, začne ti pod nohou "mlátit" brzovej pedál a pozorovatel venku vidí, jestli se kola zablokovala nebo ne. Dá se to zamozřejmě vyzkoušet i na asfaltu - u vozů bez ABS je celkem zřetelná zvuková kulisa zablokovaných kol, ale za cenu možného probrždění pneumatik...
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Slam píše:
stastny_h píše:Palos a ostatní: OK díky. Mrknu na to tlačítko. Snad půjde jednoduše vyndat.

abys neničil gumy, tak si najdi kousek trávníku, vem si s sebou pozorovatele, rozjeď to tak na 20 - 30km/h a dupni na brzdu. Jestli máš ABS, začne ti pod nohou "mlátit" brzovej pedál a pozorovatel venku vidí, jestli se kola zablokovala nebo ne. Dá se to zamozřejmě vyzkoušet i na asfaltu - u vozů bez ABS je celkem zřetelná zvuková kulisa zablokovaných kol, ale za cenu možného probrždění pneumatik...
Jo to umisteni rele souhlasi(myslim ze to nemenily postupem casu)
jinak jestli ti nesvití kontrolka ABS po zapnuti klicku do polohy 1(asi 3 vteriny) tak asi nemas, nebo je rupla zarovicka, jinak v motorovym prostoru je za nadrzkou kapaliny k ostrikovacum takzvana "kostka"(ridici jednotka a system ABS-prepousteci ventily a membrana) na kterou je napojeno hromada brzdovych trubicek jestli tam neni tak ABS nemas, jinak to muzes zkusit jak rikal Slam
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Tak v tom trojúhelníku jsem opravdu nakonec žárovičku našel. Je přepálená, tak snad bude k sehnání.. alespoň tedy dříve, než původní ztratím.
To ABS mně teda docela čílí. Ještě ho prověřím, ale asi tam opravdu není.
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Palos:
Tak jsem to kontroloval. Ta krabička tam prostě není - za tím světlem, ale kontrolka ABS se rozsvítí při otočení klíčkem. Zhasíná poté jako první. Jak to s tím teda sakriš je? Asi mi nezbude, než otestovat. Nechce se mi ale ničit ty pneu :(
Kdyby měl někdo nějaké info, budu moc rád.
Zdar Honza
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Palos píše:Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
Díky. Kostku můžeš vyfotit. Vím orientačně jak vypadá z fotek na tipcars a podobně, ale pokud budu vidět co vše do ní vede za věci, tak ji třeba najdu někde jinde. Pokud budeš mít čas, nafoť prosím co do ní vede a kam je to napojený, abych mohl stopovat.
Na kabely u kol se podívám. Sice nevím moc jak by to mělo vypadat, ale třeba mně to trkne. Asi bude potřeba sundat kolo co? Na zadním kole mám taky kotouče - né buben.
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Asi to musel nekdo predelavat, myslim ze standartne se na jednatrojku kotouce dozadu nedavali.No ale mozna se mylim.Kola sundavat nemusis jen se mrkni jestli nemas na tlumici pridelanej kabel ale i ten muze vest ke kontrole stavu opotrebeni brzd desticek(ale ten vetsinou vede jen k prednimu levymu kolu). zejtra poslu ty fotky i s tema cidlama kde se nachazi.
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

stastny_h píše:
Palos píše:Jestli chces muzu tu ABS kostku vyfotit a zitra ti ji poslat(snad vzpomenu),jeste zkontroluj jestli ti vede ke kazdymu kolu kabel k cidlu ABS mel by u predniho kola koncit zezadu na naboji(cidlo prisroubovano snad jednim sroubem), na zadnim kole vzadu na krytu bubnu)
Díky. Kostku můžeš vyfotit. Vím orientačně jak vypadá z fotek na tipcars a podobně, ale pokud budu vidět co vše do ní vede za věci, tak ji třeba najdu někde jinde. Pokud budeš mít čas, nafoť prosím co do ní vede a kam je to napojený, abych mohl stopovat.
Na kabely u kol se podívám. Sice nevím moc jak by to mělo vypadat, ale třeba mně to trkne. Asi bude potřeba sundat kolo co? Na zadním kole mám taky kotouče - né buben.
Tak jsem to nafotil.snad z toho budes trochu moudrej, to cidlo se mne moc nepovedlo je to mazly ale snad to rozpoznas.
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1010
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1011
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1012
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1013
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Super. Díky moc.
Vyzkouším se po tom podívat. Jen jsem z fotek přesně nepochytil, kde je ta kostka uložena. To je pod náplní do ostřikovačů? Nebo co je to za nádržku?
Díky a zdar
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“