Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Ahoj vsichni, hlasím se jako majitel nové Corolly do klubu. Nakonec po krátkém váhání zvítězila nad Aurisem kvuli prostoru pro cestující vzadu. Vzal jsem 1,6, samozřejmě že s CVT 
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
Gratulujem a Vitaj.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Také vítám a za CVT velká pochvala.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Dík. Sám si uděluju pochvalu pokaždé, když jedu. Ta převodovka je totiž luxusní.
Heh, skoro to zní, jako kdyby dát do Corolly manuál bylo něco špatného. 
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Intri> Samozřejmě že ne. Ať se všichni zařídí podle vkusu každého soudruha
Ale já už delší dobu věděl, že automat je při výběru mého nového auta podmínka č. 1. Vše ostatní až na dalších místech. Já už jsem teď tak zpohodlněl, že když mám couvat, nechápu proč si to auto nepřeřadí samo. To by ještě mohli v Toyotě vychytat 
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:45, celkem upraveno 1 x.
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:45, celkem upraveno 1 x.
Tak se také zařazuji mezi Vás majitele Corolly také zvítěla s CVT ,teprve najeto 300kmMato71 píše:Ahoj vsichni, hlasím se jako majitel nové Corolly do klubu. Nakonec po krátkém váhání zvítězila nad Aurisem kvuli prostoru pro cestující vzadu. Vzal jsem 1,6, samozřejmě že s CVT
Corolla 2017 1,6 MultidriveS - CVT Trend+Led bílá
Corolla Wagon 1.4 1997 ex --------------------------------
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Vítej v klubu majitelů Corollek a dalšího cévéťáka. Přejeme mnoho šťastných kilometrů s tímto pohodovým a komfortním autíčkem.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Dík za vřelé přijetí, celé vaše forum jsem prohlídl tak vaše názory mám proštudovanyhanes73 píše:Vítej v klubu majitelů Corollek a dalšího cévéťáka. Přejeme mnoho šťastných kilometrů s tímto pohodovým a komfortním autíčkem.
za svuj život sem najezdil dost km ale ten automat nemá chybu.
Corolla 2017 1,6 MultidriveS - Trend+, paket Led, bílá
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Já ledky bohužel nemám a jelikož k domu odbočuji prudce vpravo pod komunikaci, tak by se mi to docela hodilo. Druhé auto co máme tak si přisvítí a skutečně to pomůže. Pravdou je, že ve většině ostatních případů je to zbytečné a pouze na efekt.Intri píše:Neumí. Nevím o tom, že by Toyota tento nápad (podle mě efektní, ale nijak užitečný - Corolla svítí do stran dost, aspoň s LEDkovými světly) adoptovala.
... skoro začínám litovat (když to tu čtu) že jsem to CVT nepořídil. Budu to muset někde vyzkoušet.... a nebo raději ne, ať se mi zbytečně nehorší zdravotní stav.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Obvykle sa CVTčka ľudia zľaknú keď zistia, že to je v princípe prevodovka ako sa používa v tých uvrešťaných skútroch. To vie hodne odradiť. Ale táto v rollke kope úplne inú ligu.
Bál som sa hodne kazivosti. Tak som sa začal vypytovať po servisoch. Každý vedel o pokazených klasických automatických prevodovkách v BMW, v mercedesoch, hodne problémov majú koncernové DSG naprieč značkami áut. Ale o pokazenej CVT od toyoty nikde ani ťuk. Zato všetci svorne tvrdili že z princípu táto trecia prevodovka nemôže veľa vydržať. Neviem ale čo je to veľa. Každopádne dozvedel som sa o x pokazených DSG do 50000km. A to teda veľa nieje určite.
Momentálne mám 48000 s CVT a prevodovka sa chová ako za nova. Poklopem na drevo.
Bál som sa hodne kazivosti. Tak som sa začal vypytovať po servisoch. Každý vedel o pokazených klasických automatických prevodovkách v BMW, v mercedesoch, hodne problémov majú koncernové DSG naprieč značkami áut. Ale o pokazenej CVT od toyoty nikde ani ťuk. Zato všetci svorne tvrdili že z princípu táto trecia prevodovka nemôže veľa vydržať. Neviem ale čo je to veľa. Každopádne dozvedel som sa o x pokazených DSG do 50000km. A to teda veľa nieje určite.
Momentálne mám 48000 s CVT a prevodovka sa chová ako za nova. Poklopem na drevo.
Je pravda, že když jsem vybíral auto a díval se po ojetinách (především....no, vlastně výhradně Toyoty, sem tam Mazda), našel jsem za cca 3/4 roku pravidelného sledování jen jediný inzerát na Avensise (2013, myslím) s vadným automatem.
Menší riziko závady a v případě nutnosti menší náklady na opravu byly jeden z hlavních důvodů, proč jsem zvolil manuál. Nezbývá než doufat, že manuál i automat přežijí 300 tisíc km bez oprav a pak už je to jedno.
Je pravda, že je jedna věc, kterou CVT umí a kterou s manuálem člověk prostě neudělá - kickdown. Otáčky na 6 tisíc, tj. motor na maximální výkon, a tam to držet po celou dobu zrychlování, dokud člověk nesundá nohu z plynu... To s manuálem prostě udělat nejde, což považuju za největší technickou nevýhodu manuálu. Je samozřejmě otázka, jak moudré je používat kickdown často... Můžeme asi jen tipovat, jak dobře je ten motor stavěný na takovou zátěž.
Ono když jsem automat zkoušel, přišlo mi, že bez režimu Sport ten motor hodně dusí. S manuálem málokdy nechávám motor spadnout pod 2 tisíce otáček, při kterých mi podle zvuku přijde, že si lebedí v největším pohodlí. Udržovat rychlost třeba na 1500 mi už přijde mimo komfortní zónu tohoto motoru, přitom automat občas srážel otáčky i níže. Když se zapnul Sport, poskočilo to o 500 otáček výše a měl jsem daleko lepší pocit.
Mimochodem, jen tak bokem - všiml jsem si, že plyn (no dobře, akcelerátor
) nemá zpoždění jen na sešlápnutí, ale i naopak. Když jsem popojížděl někde na jedničku a plyn jsem uvolnil, auto ještě chvíli táhlo, než začalo brzdit motorem.
Rozhodně nic nebezpečného nebo tak, ale je to divné. S velkou námahou dokážu pochopit, proč existuje zpoždění na sešlápnutí, ale proč je stejné zpoždění i na uvolnění, to mi hlava nebere (pokud je to tedy záměr).
Menší riziko závady a v případě nutnosti menší náklady na opravu byly jeden z hlavních důvodů, proč jsem zvolil manuál. Nezbývá než doufat, že manuál i automat přežijí 300 tisíc km bez oprav a pak už je to jedno.
Je pravda, že je jedna věc, kterou CVT umí a kterou s manuálem člověk prostě neudělá - kickdown. Otáčky na 6 tisíc, tj. motor na maximální výkon, a tam to držet po celou dobu zrychlování, dokud člověk nesundá nohu z plynu... To s manuálem prostě udělat nejde, což považuju za největší technickou nevýhodu manuálu. Je samozřejmě otázka, jak moudré je používat kickdown často... Můžeme asi jen tipovat, jak dobře je ten motor stavěný na takovou zátěž.
Ono když jsem automat zkoušel, přišlo mi, že bez režimu Sport ten motor hodně dusí. S manuálem málokdy nechávám motor spadnout pod 2 tisíce otáček, při kterých mi podle zvuku přijde, že si lebedí v největším pohodlí. Udržovat rychlost třeba na 1500 mi už přijde mimo komfortní zónu tohoto motoru, přitom automat občas srážel otáčky i níže. Když se zapnul Sport, poskočilo to o 500 otáček výše a měl jsem daleko lepší pocit.
Mimochodem, jen tak bokem - všiml jsem si, že plyn (no dobře, akcelerátor
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Ja používam Sport vždy do 80km/h, práve kvôli tomu, že CVT je schopný nechať otáčky klesnúť v normal režime kludne aj na 1100-1300. Sranda je že to na udržanie rýchlosti fakt stačí a to aj pri manuálnej prevodovke. Preto takto aj niekto jazdí a potom sa sťažuje že pri atmosférickom motore musí pri potrebe prudšieho predbiehania podradiť aj o 3 stupne a preto je tento motor nahovno oproti skvelému turbomotoru.
To s tým oneskoreným ubratím plynu po uvolnení akcelerátora - pri manuále v tom vidím jednu výhodu. Aby proste nepadli napríklad z 3000 na 800 keď striháš spojku s plynom pri radení vyššieho kvaltu a potom sa nemusel motor vyťahovať z tých 800 na 2000. Pri troche šťastia a šikovnosti počas preradzovania klesnú otáčky z tých 3000 rovno do 2000. Asi tak.
To s tým oneskoreným ubratím plynu po uvolnení akcelerátora - pri manuále v tom vidím jednu výhodu. Aby proste nepadli napríklad z 3000 na 800 keď striháš spojku s plynom pri radení vyššieho kvaltu a potom sa nemusel motor vyťahovať z tých 800 na 2000. Pri troche šťastia a šikovnosti počas preradzovania klesnú otáčky z tých 3000 rovno do 2000. Asi tak.