Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od kadel »

Samozrejme, ze prvne nastartuju, dam plnej ofuk a jdu skrabat. Prece nebudu v aute mrznout o minutu dyl nez je nutny. :) Prvni Ave tenhle rezim prezil 280tis km, druhej 90 a ravka snad aspon tuhle zimu taky prezije.

Tabika: Motor se nezahraje na provozni teplotu, ale bezi zhruba do ctvrtky ukazatele teploty vody. Pak chcipne. Kdyz chces mermoci natocit motor, tak musis aktivovat servisni mod. Ale je to hroznej opruz, mam to nekde ulozeny. Je to neco ve stylu...zapnout do polohy on, 3x rucka, 2x brzda, pak drzet brzdu a tahat za rucku, 2x obejit auto po hodinovejch rucickach, 3x proti...pak auto naskoci a bezi dokud to nechcipnes.

Nebo staci dat cihlu na plyn. Kdyz zmacknes plyn v poloze P, klidne az na podlahu, tak motor toci asi 2000 otacek na volnobeh, vic ho nevytocis
Naposledy upravil(a) kadel dne pon 27.11.2017, 20:55, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD FWD
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

A bude hůř s těma ekologickejma srá...a.

K čemu je ten hybrid - že by mě nasral hned ráno !!!!
Stačí to co mam. :D
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Samozrejme, ze prvne nastartuju, dam plnej ofuk a jdu skrabat. Prece nebudu v aute mrznout o minutu dyl nez je nutny. :) Prvni Ave tenhle rezim prezil 280tis km, druhej 90 a ravka snad aspon tuhle zimu taky prezije.

Tabika: Motor se nezahraje na provozni teplotu, ale bezi zhruba do ctvrtky ukazatele teploty vody. Pak chcipne. Kdyz chces mermoci natocit motor, tak musis aktivovat servisni mod. Ale je to hroznej opruz, mam to nekde ulozeny. Je to neco ve stylu...zapnout do polohy on, 3x rucka, 2x brzda, pak drzet brzdu a tahat za rucku, 2x obejit auto po hodinovejch rucickach, 3x proti...pak auto naskoci a bezi dokud to nechcipnes.
Takže u ravky musíš mrznout :) jestli to dobře chápu. Nebo obchàzíš auto po hodinovejvh ručičkách:) děkuju
avensis T27 1.8 valvematic
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Asi euro 9 nebo co ?
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Asi jsem to napsal blbe. Vlezu do auta, zmacknu start. Asi za 4 vteriny naskoci motor, jdu skrabat, za tu dobu, co skrabu motor nechcipne. Ale kdybych tam stal treba 5 hodin, tak poprve chcipne kdyz ma vodu na ctvrtku, coz uz fouka teplej vzduch.

Edit: me serete, jdu to zkusit :)

Edit2: tak jsem to zkousel a nenaskoci to ta 4 vteriny, ale asi 10.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Asi jsem to napsal blbe. Vlezu do auta, zmacknu start. Asi za 4 vteriny naskoci motor, jdu skrabat, za tu dobu, co skrabu motor nechcipne. Ale kdybych tam stal treba 5 hodin, tak poprve chcipne kdyz ma vodu na ctvrtku, coz uz fouka teplej vzduch.

Edit: me serete, jdu to zkusit :)
No já jsem to položil taky špatně,já jsem myslel to chcípání za jízdy. Jestli pak když jedeš tak to nechà ten spalovák zahřát a pak to funguje jako hybrid nebo nehledě na teplotu to chcípe a startuje. Tak to je dobře že to jde při škrabání nechat nastartované. A to musíš zmačknout nákej spešl čudl? Protože mě tenkrát vezl pan z toyoty a ten zmačkl start a nic se nestalo dokud nešlápl na plyn a rozjel se.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tabika: hele, odkud jsi? Jestli z Prahy a okoli, tak v ramci osvety ti to muzu predvest. Jen abych ti to ukazal studeny, museli bysme se nekde nejdriv vozrat, aby to stihlo vychladnout :).

Nemusis mackat nic, jen cudlik pro start a pak to chytne samo. Ten pan zmackl plyn driv nez to stacilo nastartovat. Kdyby ho nemackal, chytne to samo.
Jinak chcipani za jizdy...zacne to taky chcipat/startovat asi ve ctvrtce ukazatele teploty, ale jak to neni poradne ohraty, driv to vychladne a zase to samo naskoci. Takze chcipani/startovani je min casty nez kdyz je to zahraty uplne. Ono to nekdy nechcipne hned ani kdyz je zahrato a mam nabito, takze tam do toho promlouva vic faktoru, krome teploty a stavu akumulatoru.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:Tabika: hele, odkud jsi? Jestli z Prahy a okoli, tak v ramci osvety ti to muzu predvest. Jen abych ti to ukazal studeny, museli bysme se nekde nejdriv vozrat, aby to stihlo vychladnout :).

Nemusis mackat nic, jen cudlik pro start a pak to chytne samo. Ten pan zmackl plyn driv nez to stacilo nastartovat. Kdyby ho nemackal, chytne to samo.
Jinak chcipani za jizdy...zacne to taky chcipat/startovat asi ve ctvrtce ukazatele teploty, ale jak to neni poradne ohraty, driv to vychladne a zase to samo naskoci. Takze chcipani/startovani je min casty nez kdyz je to zahraty uplne. Ono to nekdy nechcipne hned ani kdyz je zahrato a mam nabito, takze tam do toho promlouva vic faktoru, krome teploty a stavu akumulatoru.
Jsem z Hk aha tak to už chápu :) děkuji mnohokrát
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

FILOUS píše:Zdarte Ravťáci :) . Manželka jezdí ráno se synem do školy 4km a pak zase pro něho jede zpátky. V létě spotřeba kolem 6.2 teď je kolem 7.2. Cesta do školy je z kopce pak po rovince no a naopak rovinka pak kopec. Před Ravkou jezdila Kia Ceed 1.6 diesel a to byla spotřeba léto 5.2 a zima 5.9 takže tak. Jestli chce někdo řešit spotřebu tak ať si koupí litrový motůrek. Myslím že spotřeba se dá ovlivnit i kde tankujete,já tankuju ne Benzině,ale poslední tankování jsem byl na Schell. Cena za litr o 1,2 kč víc,ale jeli jsme trasu 60km po okrskách tam a zpět.já jsem řídil tam a manželka zpět. Já jel za 5.4 a to jezdím svižně manželka jela zpět a za 4.8. Myslím že spotřeba je v poho když mám tolik koníků pod zadkem.
Ja spotrebu neresil nikdy. Dokonce si nepamatuju, kolik zral Ave, kteryho jsem prodaval ve 2011. Ale u hybrida chca nechca proste na tu spotrebu porad musim cumet. Ale je to taky tim, ze v aute fakt jezdim malo. Nejvic manzelka, kteta na spotrebu z vysoka... takze kdyz jedu ja, porad neco zkousim, ladim, atd....
Naposledy upravil(a) kadel dne pon 27.11.2017, 21:43, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

tabika píše:
kadel píše:Tabika: hele, odkud jsi? Jestli z Prahy a okoli, tak v ramci osvety ti to muzu predvest. Jen abych ti to ukazal studeny, museli bysme se nekde nejdriv vozrat, aby to stihlo vychladnout :).

Vubec nemas zac, zajdi nekam do Toyoty, urcite ti to pujci a v Praze vim, kde ti to pujci na cely den zadarmo. Uvazujes nad hybridem nebo jsi jen zvedavej? :)
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Kluci, do hloubky jsem to nestudoval, ale berte jako holý fakt, že primárně auto chrání samo sebe, dále svoji posádku a její komfort a mezi tím balancuje. Tedy, prioritou je se samo sebe ohřát aby byli provozní kapaliny na ideální teplotě (asi zejména z důvodu častého připojování a odpojování spalovacího motoru) a dařilo se mu taky topit posádce, jelikož zde opravdu topí jen motor. Jak se co spouští atd. je zcela v automatické režii vozu (krom servisního modu) a nelze to ovlivnit. Žádnému autu nedělá dobře ho nastartovat (zejména za nízkých teplot) a nechat ho převalovat na volnoběh, protože prostě ty motory aut v tu chvíli nemažou vůbec nebo špatně...
Naposledy upravil(a) msp dne pon 27.11.2017, 21:58, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD AWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

kadel píše:
tabika píše:

Vubec nemas zac, zajdi nekam do Toyoty, urcite ti to pujci a v Praze vim, kde ti to pujci na cely den zadarmo. Uvazujes nad hybridem nebo jsi jen zvedavej? :)
No jsem zvědavej,ale samozřejmě by se ravka líbila,ale nejsou prašule :)
Jumpik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumpik »

No, mí rodiče s hybridní ravkou ještě nemají moc najeto - cca 2000 km, ale jezdí po Praze - Vinohrady - Krč - Prosek, Motol občas Unhošť, Beroun a co jsem koukal, tak spotřeba i v tomto počasí se pohybuje 6,7 - 7,1. Víc tam zatím nebylo. Ale musím říci, že moje máma není žádný závodník. Jezdí na pohodu.
Můžu ještě přidat dlouhodobé spotřeby mých dalších Toyot
Land Cruiser D4D automat 3.0 najeto 166.000 km rv. 2005 - po Praze - Vinohrady - Krč - Horní Počernice atp. - 10.1L
Avensis kombi T25 D4D manual 2.0 najeto 239.000 km rv. 2005 stejné cesty 5.8L.

Jestli to někomu pomůže :)
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

msp píše:Kluci, do hloubky jsem to nestudoval, ale berte jako holý fakt, že primárně auto chrání samo sebe, dále svoji posádku a její komfort a mezi tím balancuje. Tedy, prioritou je se samo sebe ohřát aby byli provozní kapaliny na ideální teplotě (asi zejména z důvodu častého připojování a odpojování spalovacího motoru) a dařilo se mu taky topit posádce, jelikož zde opravdu topí jen motor. Jak se co spouští atd. je zcela v automatické režii vozu (krom servisního modu) a nelze to ovlivnit. Žádnému autu nedělá dobře ho nastartovat (zejména za nízkých teplot) a nechat ho převalovat na volnoběh, protože prostě ty motory aut v tu chvíli nemažou vůbec nebo špatně...

proc nemazou na volnobeh??? :mad:
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Protože to tak inženýři vymysleli...
RAV4 HSD AWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“