Ahoj,
nedávno jsem si pořídil Corollu r.2004 1,4 vvti a ještě se spolu seznamujeme. Až na tužší a docela zvláštní spojku je auto ve slušném stavu, mám ale dotaz ohledně zvýšení otáček při sešlápnutí spojky za jízdy. Když řadím z nižšího na vyšší rychl. stupeň zvýší se otáčky motoru po sešlápnutí spojky (jako kdybych držel plyn a spojku současně), tady na fóru jsem se dočetl, že to (i podle pisatele "jen údajně") způsobuje jakýsi dopal paliva kvůli snižování emisí. Nikde to ale potvrzeno nebylo.
Má s tímto někdo zkušenost? Při podřazování jsem si toho nevšiml, jen při řazení směrem "nahoru". Působí to zvláštním dojmem a nevím jestli je to ok, nebo je na vině horší spojka, případně nějaké zatuhlé špatně vracející se lanka.
Díky za odpověď
Zvýšení otáček při sešlápnutí spojky
Re: Zvýšení otáček při sešlápnutí spojky
Neviem ako je ovládanie klapky u tohoto - či lanko alebo elektronický.
Ak lanko, môže to byť v tom, že zadrháva. Malo by stačiť premazať. Napriklad nejaké vhodné mazivo v spreji na bowdenove vedenia.
Mal som podobný prípad, ovsem na carine, teda motor 7afe, klasicky lankom ovládaná klapka. Trochu som to streikol do bowdenu až kam to šlo a problém bol ihneď vyriešený.
Ak lanko, môže to byť v tom, že zadrháva. Malo by stačiť premazať. Napriklad nejaké vhodné mazivo v spreji na bowdenove vedenia.
Mal som podobný prípad, ovsem na carine, teda motor 7afe, klasicky lankom ovládaná klapka. Trochu som to streikol do bowdenu až kam to šlo a problém bol ihneď vyriešený.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ta spojka by neměla být tuhá. Všechny generace Coroll vždy měly spojky velice lehké. Zkus to s něčím porovnat.
Ty otáčky si asi nějak hlídá ŘJ, těžko posuzovat.
Ty otáčky si asi nějak hlídá ŘJ, těžko posuzovat.
No spojka co nevidět půjde pryč a za ní nová o tom žádná...spíš ty otáčky mě štvou, když plyn pustím v předstihu tak 2 vteřiny předtím než sešlápnu spojku vyskočí otáčky jen neznatelně, ale při klasickém řazení kdy po puštění plynu hned sešlápnu spojku a zařadím otáčky vždy vyletí.
mám rok a půl starou corollu a mám stejný problém pokud jezdim jako se starou cordobou a nedávám si pozor při řazení nahoru kdy šlapu spojku a kdy pouštim plyn tak při dřivějšim vyšlápnutí spojky my taky vždycky vyběhnou otáčky .Myslím že už se to tu probíralo a někdo říkal že je to z důvodu emisí
corolla 2016 trend+manuál
Máme sice rok 2000 1,4 vvti a nalítaný 230tisíc ale dělá nám to stejný šílený zvěrstva. Ten motor si to palivo asi musí spálit jak potřebuje a pak teprve odstaví vstřiky - je to zvláštní, ale je to tak 

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Měl jsem taky e12- 1,4vvti 2007 pedál spojky hodně tuhý.
Co se týká zvýšených otáček při řazení to je u těchto coroll
uplně normální.První půl rok jsem z toho byl hotovej pak jsem
se naučil jak řadit a pohoda.Je to asi takhle zmačknu spojku,
zařadím a chvilku počkám než spojku pustím,jde jen o zvyk.
Corolla 1,6 Valvematic 6MT 2017
Active Trend+, hnědá metalíza
Active Trend+, hnědá metalíza
Dělalo to i když jsem při 200tisíc Km nasadil novou spojkou od jiného výrobce (Exedy kit od Idaha = lamela,přítlačák,ložisko). Výměnou spojky se to fakt nevyřeší.PavlHavl píše:Měl jsem taky e12- 1,4vvti 2007 pedál spojky hodně tuhý.

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...