Začal se mi objevovat takový nepříjemný problém: ráno po nastartování (nebo třeba 4 hodinové zastávce) se mi neroztočí ventilátor topení.
Zkouším vypínat a zapínat, nastavovat různé otáčky a nic - prostě ticho. Po několika minutách jízdy (10-20) šáhnu třeba na přepínač módu, přepnu ze "Sklo/nohy" na "palubka/nohy" a z ventilátoru vyrazí uragán. Dál už vše funguje normálně. Nemáte někdo podobnou zkušenost za sebou?
Je nějak blokovaná funkce ventilátoru např. kdyby byly špatně nastavené "klapky"?
Dík za případné tipy!
Ventilátor klimatizace/topení - po delší zastávce nezapne
Ventilátor klimatizace/topení - po delší zastávce nezapne
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Re: Ventilátor klimatizace/topení - po delší zastávce nezapn
Tak jsem přepnul panel klimatizace do diagnostického módu a objevily se chybové kódy 21 a 24,
což by měl být
21,24 - sunlight temp. sensor
Chyba se nedá vyresetovat (chvilku se sice objeví nula ale jak pustím resetovací tlačítka, opět naskočí 21 a 24).
Testovací rutina projede klapky i různá nastavení rychlostí ventilátoru bez závad - momentálně se ventilátor točí.
Podezření padá na uhlíky motoru. Máte někdo zkušenost s vyndáním ventilátoru?
což by měl být
21,24 - sunlight temp. sensor
Chyba se nedá vyresetovat (chvilku se sice objeví nula ale jak pustím resetovací tlačítka, opět naskočí 21 a 24).
Testovací rutina projede klapky i různá nastavení rychlostí ventilátoru bez závad - momentálně se ventilátor točí.
Podezření padá na uhlíky motoru. Máte někdo zkušenost s vyndáním ventilátoru?
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Re: Ventilátor klimatizace/topení - po delší zastávce nezapn
Dle toho co píšeš to vypadá na čidlo slunečného osvitu co je na palubovce pod čelním sklem.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"