Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Formtom
Člen Týmu

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od Formtom »

Hele evidentne nemluvime stejnou reci nebo si proste jen nerozumime.Pozdravuj syna a mej se
Toyota RAV4 HSD FWD 2017

Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016

Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

Nemám sice nového Aurise, ale dovolím si vložit svůj názor. Taky jsem naštvaný na Toyotu, já nejvíc kvůli pískajícím brzdám a co zde čtu ty další nedostatky, co zde popisujete, není divu, že jsou někteří z vás naštvaní. Ale na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že oproti jiným značkám je Toyota spíše to menší zlo. Je to smutné, že koupě nového auta je dnes spíš starost než radost...
Bohužel vývoj aut se v dnešní době soustředí na elektroniku, infotainment, různé zbytečné asistenty a podstata auta jaksi uniká. O spolehlivých a
bezúdržbových autech s nějakou slušnou životností si můžeme nechat jen zdát ... pokrok nezastavíš :-(
Auris 1.33 2010
Pista Hufnágl
Člen Týmu

Příspěvek od Pista Hufnágl »

Tak dneska absolvováno detailní fyzické seznámení včetně zkušebních jízd Toyota Auris TS Trend+ 1.6 6MT, vs Honda Civic Tourer Elegance 1.8 6MT, čili +- stejné výbavy a ceny. Abych vyloučil zaujatost pro jednu značku, vzal jsem druhého hodnotitele, který je poznamenán pouze francouzskou produkcí a k japoncům nemá vztah.

Jedná se o mé hodnocení s jeho podporou, proto to tak berte. Někdo jiný může mít názor jiný. Pocity nezaujatého pozorovatele. Auris - hmmm, to je pěkný auto. Honda - wow, no to je bomba. Já nebudu hodnotit design, to je hodně subjektivní, mě se líbí oba modely.

Když to shrnu (hodnoceno z pozice mé výšky 185 cm):

Klady Auris:
1. převodovka - řazení velmi přesně, velmi snadno se řadí skoro jedním prstem
2. hezké výdechy klimatizace na palubce (no to je asi nepodstatné, ale pozorovateli se líbili:-))
3. 12V zásuvka na sloupku pro zadní cestující
4. Sklápění zadních sedadel z kufru
5. Zrcátko s aut. clonou
6. Elektrické bederní opěrky
7. Zatmavená boční okna

Zápory Auris:
1. Při každém nastoupení náraz do pravého kolena o ostrý roh palubky, to někdo nedomyslel.
2. Sedačka nejníže, volant nejvýše, bouchám se koleny o sloupek řízení, musel bych sedačkou pro mě nepřirozeně dozadu, pak by to bylo lepší, ale ....viz dále
3. Místo na zadním sedadle. V případě, že mám přední sedačku tak jak jsem zvyklý (a bouchám se do kolena) tak je to jen tak tak. Kolena se lehce dotýkají opěradla, dole pod sedačkou OK, při vystupování krapet problém s vyndáním nohou. Výška nad hlavou je OK. V případě, že je přední sedačka nastavena tak, abych se do kolen nebouchal, dozadu se nevlezu.
4. Kufr - málo se otevírají páté dveře, hrana přímo do mé hlavy, hned jsem jí schytal :-(
5. Bohužel mnou vybraná verze nemá dvojité dno. Navíc když se zvedne podlaha, tak prostor kde je místo pro nářadí, opravnou sadu atd, není už nikterak upraveno. Klasický neupravený plech, takový ty přelepy, který nevím k čemu jsou, nic moc.
6. Když vyjmete roletu není kam uklidit. Buď hodit jen tak na dno nebo vyhodit ven.
7. Nelze vytvořit rovnou ložnou plochu. Dno není v rovině s nákladovou hranou, navíc je schod u sedaček. To je dáno absencí toho dvojitého dna.
8. Jak už bylo konstatováno dříve, nemá výdechy klimy pro zadní cestující. Pro někoho nepodstatné, pro mě ano, protože v současném autě je mám a i přesto někdy děti vzadu hlásí, že je jim zima i když je vpředu teplo. Nedovedu si to představit bez nich.
9. Hubený volant

Klady Tourer:
1. Lepší sedačky. Jsou asi o něco užší, takže pociťově lepší boční vedení. Lze nastavit tak, abych se koleny nebouchal o řízení a přitom měl optimální posez.
2. Při optimálním nastavení přední sedačky, vzadu více místa na nohy než v Aurisu, nad hlavou OK.
3. Zadní sedadla - úžasný systém, kdy lze sedačky vyklopit nahoru a tím převést něco hodně vysokého. Zároveň a to asi využiji více je, že díky výklopnému systému sedaček je úložný prostor i pod sedadly. Lze sklopit vše do rovné plochy a tím tedy případně využít pro přespání.
4.Kufr - dvojitý, buď s víkem, nebo lze jednoduše víko dát na spodní podlahu a vznikne maximální velikost kufru. Po odklopení víka stále všude čalounění, nikde není vidět kastle. Hezky udělané.
5. Hrana pátých dveří se vyklápí vysoko, min do 190 cm, vešel jsem se pod ně celý.
6. Roletu lze schovat pod podlahu, je na ní extra místo.
7. Alarm
8. Protikolizní systém
9. Dvouzonová klima

Zápory Tourer:
1. Hubený volat (podobně jako u Aurisu) nevím, jsem zvyklý na širší
2. Horší výhled vpravo dopředu, typicky na semafor.
3. Chybí přihrádka na telefon (Auris má vpředu pod palubkou). Zde je možné ji vyrobit pouze z dvojitého držáku na nápoje vyjmutím prostřední přepážky. Tím tam ale případné kafe nebude držet. Samozřejmě je možné ho dát do kaslíku pod loketní opěrkou (to i v Aurisu), ale to je pro mě nekomfortní.
4. Nemá 12V zásuvku pro zadní cestující. Nutno vytáhnou z kaslíku pod loketní opěrkou. Ale jsou tam na to alespoň prolisy pro kabely.
5. Nemá sklápění zadních sedadel z kufru

Celkové pocity:
V Aurisu mě nemile překvapila spojka, jak tu někdo zmiňoval, opravu zabírá až úplně nahoře. Dále brzdy, kdy se při počátečním pozvolném sešlápnutí nic neděje. Nutno sešlápnout více na podlahu. Jak jsem psal výše mile mě překvapilo řazení, které fungovalo velmi pěkně. Co se týče motoru, tak předně jsem zvyklý na vysokootáčkové atmo motory, tak jsem byl zvědavý. No pocity jsou smíšené. U stávajícího auta s 85kw se při kickdownu kolem 4000 otáček motor probudí a citelně začne zrychlovat až do omezovače. U Aurise došlo sice k akceleraci, řekl bych plynulé a pozvolnější až do omezovače. To jsem čekal od silnějšího motoru více.

Co se týče Tourera. Spojka i brzda tak jak jsem zvyklý. Spojka zabírá odspodu, brzdy lze pěkně dávkovat už při mírném sešlápnutí. Řazení bylo taky dobré, i když u Aurise o krapet lepší. V ostrých zatáčkách je znatelnější boční vedení sedaček. Díky dvoupatrové konstrukci palubky, jsou všechny důležité informace včetně digitálního rychloměru pod horní hranou předního skla, takže pěkně na očích. Ale dovedu pochopit, že tohle se každému nemusí líbit. Co se týče motoru, tak o poznání svižnější, nárůst výkonu při kickdownu není tak lineární jako u Aurise, ze začátku taky pozvolný, ale zhruba od těch 4000-4500 otáček jde do toho naplno a je to znát.

Celkově na mě Tourer zapůsobil lépe a jsem rád, že o tolik, že rozhodnutí je jasné a nemusím dále hloubat, do čeho jít.

Tolik za mě.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak gratulujem. Ako som vravel, v prvom rade treba vyskúšať, to vie posunúť človeka ďalej viac ako názor ludí na akomkoľvek fóre.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Pista Hufnágl píše:Tak dneska absolvováno detailní fyzické seznámení včetně zkušebních jízd Toyota Auris TS Trend+ 1.6 6MT, vs Honda Civic Tourer Elegance 1.8 6MT, čili +- stejné výbavy a ceny. Abych vyloučil zaujatost pro jednu značku, vzal jsem druhého hodnotitele, který je poznamenán pouze francouzskou produkcí a k japoncům nemá vztah.

Jedná se o mé hodnocení s jeho podporou, proto to tak berte. Někdo jiný může mít názor jiný. Pocity nezaujatého pozorovatele. Auris - hmmm, to je pěkný auto. Honda - wow, no to je bomba. Já nebudu hodnotit design, to je hodně subjektivní, mě se líbí oba modely.

Když to shrnu (hodnoceno z pozice mé výšky 185 cm):

Klady Auris:
1. převodovka - řazení velmi přesně, velmi snadno se řadí skoro jedním prstem
2. hezké výdechy klimatizace na palubce (no to je asi nepodstatné, ale pozorovateli se líbili:-))
3. 12V zásuvka na sloupku pro zadní cestující
4. Sklápění zadních sedadel z kufru
5. Zrcátko s aut. clonou
6. Elektrické bederní opěrky
7. Zatmavená boční okna

Zápory Auris:
1. Při každém nastoupení náraz do pravého kolena o ostrý roh palubky, to někdo nedomyslel.
2. Sedačka nejníže, volant nejvýše, bouchám se koleny o sloupek řízení, musel bych sedačkou pro mě nepřirozeně dozadu, pak by to bylo lepší, ale ....viz dále
3. Místo na zadním sedadle. V případě, že mám přední sedačku tak jak jsem zvyklý (a bouchám se do kolena) tak je to jen tak tak. Kolena se lehce dotýkají opěradla, dole pod sedačkou OK, při vystupování krapet problém s vyndáním nohou. Výška nad hlavou je OK. V případě, že je přední sedačka nastavena tak, abych se do kolen nebouchal, dozadu se nevlezu.
4. Kufr - málo se otevírají páté dveře, hrana přímo do mé hlavy, hned jsem jí schytal :-(
5. Bohužel mnou vybraná verze nemá dvojité dno. Navíc když se zvedne podlaha, tak prostor kde je místo pro nářadí, opravnou sadu atd, není už nikterak upraveno. Klasický neupravený plech, takový ty přelepy, který nevím k čemu jsou, nic moc.
6. Když vyjmete roletu není kam uklidit. Buď hodit jen tak na dno nebo vyhodit ven.
7. Nelze vytvořit rovnou ložnou plochu. Dno není v rovině s nákladovou hranou, navíc je schod u sedaček. To je dáno absencí toho dvojitého dna.
8. Jak už bylo konstatováno dříve, nemá výdechy klimy pro zadní cestující. Pro někoho nepodstatné, pro mě ano, protože v současném autě je mám a i přesto někdy děti vzadu hlásí, že je jim zima i když je vpředu teplo. Nedovedu si to představit bez nich.
9. Hubený volant

Klady Tourer:
1. Lepší sedačky. Jsou asi o něco užší, takže pociťově lepší boční vedení. Lze nastavit tak, abych se koleny nebouchal o řízení a přitom měl optimální posez.
2. Při optimálním nastavení přední sedačky, vzadu více místa na nohy než v Aurisu, nad hlavou OK.
3. Zadní sedadla - úžasný systém, kdy lze sedačky vyklopit nahoru a tím převést něco hodně vysokého. Zároveň a to asi využiji více je, že díky výklopnému systému sedaček je úložný prostor i pod sedadly. Lze sklopit vše do rovné plochy a tím tedy případně využít pro přespání.
4.Kufr - dvojitý, buď s víkem, nebo lze jednoduše víko dát na spodní podlahu a vznikne maximální velikost kufru. Po odklopení víka stále všude čalounění, nikde není vidět kastle. Hezky udělané.
5. Hrana pátých dveří se vyklápí vysoko, min do 190 cm, vešel jsem se pod ně celý.
6. Roletu lze schovat pod podlahu, je na ní extra místo.
7. Alarm
8. Protikolizní systém
9. Dvouzonová klima

Zápory Tourer:
1. Hubený volat (podobně jako u Aurisu) nevím, jsem zvyklý na širší
2. Horší výhled vpravo dopředu, typicky na semafor.
3. Chybí přihrádka na telefon (Auris má vpředu pod palubkou). Zde je možné ji vyrobit pouze z dvojitého držáku na nápoje vyjmutím prostřední přepážky. Tím tam ale případné kafe nebude držet. Samozřejmě je možné ho dát do kaslíku pod loketní opěrkou (to i v Aurisu), ale to je pro mě nekomfortní.
4. Nemá 12V zásuvku pro zadní cestující. Nutno vytáhnou z kaslíku pod loketní opěrkou. Ale jsou tam na to alespoň prolisy pro kabely.
5. Nemá sklápění zadních sedadel z kufru

Celkové pocity:
V Aurisu mě nemile překvapila spojka, jak tu někdo zmiňoval, opravu zabírá až úplně nahoře. Dále brzdy, kdy se při počátečním pozvolném sešlápnutí nic neděje. Nutno sešlápnout více na podlahu. Jak jsem psal výše mile mě překvapilo řazení, které fungovalo velmi pěkně. Co se týče motoru, tak předně jsem zvyklý na vysokootáčkové atmo motory, tak jsem byl zvědavý. No pocity jsou smíšené. U stávajícího auta s 85kw se při kickdownu kolem 4000 otáček motor probudí a citelně začne zrychlovat až do omezovače. U Aurise došlo sice k akceleraci, řekl bych plynulé a pozvolnější až do omezovače. To jsem čekal od silnějšího motoru více.

Co se týče Tourera. Spojka i brzda tak jak jsem zvyklý. Spojka zabírá odspodu, brzdy lze pěkně dávkovat už při mírném sešlápnutí. Řazení bylo taky dobré, i když u Aurise o krapet lepší. V ostrých zatáčkách je znatelnější boční vedení sedaček. Díky dvoupatrové konstrukci palubky, jsou všechny důležité informace včetně digitálního rychloměru pod horní hranou předního skla, takže pěkně na očích. Ale dovedu pochopit, že tohle se každému nemusí líbit. Co se týče motoru, tak o poznání svižnější, nárůst výkonu při kickdownu není tak lineární jako u Aurise, ze začátku taky pozvolný, ale zhruba od těch 4000-4500 otáček jde do toho naplno a je to znát.

Celkově na mě Tourer zapůsobil lépe a jsem rád, že o tolik, že rozhodnutí je jasné a nemusím dále hloubat, do čeho jít.

Tolik za mě.

Honda Civic Tourer bude určitě dobrá volba,jenom by mně zajímala cena a výbava té Hondy.Osobně si myslí že se pod půl milionu nedostaneš.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Pista Hufnágl
Člen Týmu

Příspěvek od Pista Hufnágl »

Protože mám nabídku jen z jednoho salonu, tak nedělám finální závěr, ale aktuálně mám nabídku na zakázkový kus (skladovka v požadované barvě nikde není) 450.000,-

Dříve jsem o Tourerovi věděl, ale právě kvůli nesmyslně nastavené politice Hondy byl cenově úplně mimo. Pochopili to a od začátku roku do konce března mají akci - slevu 80.000,- A tím se dostal zpět do hry.
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

reniha píše:Zdravím všechny majitele Toyoty Auris,uvažuji o koupě nového Aurisu 2015 po faceliftu a chtěl jsem se zeptat jaké je to celkově auto,mám zájem o motor 1,6 97kw a nevím jaký ten motor je,jestli stačí na kombíka nebo raději hatchback.A vůbec kvalita auta a jak jezdí.Budu vděčný za každý názor.René
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

Mám nového aurise 1.6 kombi....zatím samá spokojenost
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

Taky jsem po třech letech spokojený.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

Kolik máš najeto?
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

Něco přes 33 tisíc,převážně v kopcích. :)
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

V kopcích....a v poho? Pořád si stěžují že je to líný auto :D
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

Tak asi nějaký hory?
buckyskentucky
Řidič

Příspěvek od buckyskentucky »

framich píše:V kopcích....a v poho? Pořád si stěžují že je to líný auto :D
Líný auto je jen pro ty ,co s tím neumí jezdit! :banana:
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
framich
Člen Týmu

Příspěvek od framich »

Já jsem taky bílej :) ......a rychle jsem si na auto zvykl.
Odpovědět

Zpět na „Auris“