Nouzový režim, chyba P1386, EGR ventil

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
stankar
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Nouzový režim, chyba P1386, EGR ventil

Příspěvek od stankar »

Zdravim,
mame Avensis 2007 2.2 D-Cat a u auta se najednou rozsvitili kontrolky Motoru,VSC,TRC OFF. Navic byl za autem dym a smrad sel i do kabiny auta. Pres OBD2 kabel ELM 327 a software ScanMaster-ELM jsem zjistil chybu P1386 (Variable Cam Timing Overadvanced Bank 2). Co jsem procital fora, tak to mohlo byt EGR ventilem nebo DPF filtrem. Jediny EGR ventil jde vycistit doma pred barakem nebo v garazi, takze jsme se do toho pustili, viz video:
https://www.youtube.com/watch?v=kq4508FBQAc
Pak jsme auto nastartovali a kontrolka motoru zhasla a zase se rozsvitila, ale auto uz akcelerovalo normalne. Takze jsem vymazal chybu z jednotky a kontrolka Motoru zhasla, ale stale svitila kontrolka VSC a TRC OFF, takze jsme prijeli domu, vypnuli motor a zase zapnuli, a kontrolky zhasly.
Takze nyni to vypada, ze auto jede opet normalne, ted jen otazkou casu, kdy to bude treba zase vycistit.

Snad tato nase zkusenost nekomu jednou pomuze :)
2007 Toyota Avensis Kombi 2.2D-Cat 130kW
dacapo
Řidič

Re: Nouzový režim, chyba P1386, EGR ventil

Příspěvek od dacapo »

A jak moc si to měl zasrané, že ti to už vyhodilo chybu.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
stankar
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stankar »

No bylo to dost zasrane, nevim, za jak dlouho se to tak zatentuje, ale doufam, ze to nejakou dobu vydrzi, byla tam asi 4mm vrstva
stankar
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stankar »

Zdravim vsechny ctenare,

Tak jsem si rikal, ze je cas projet par testu s Techstream diagnostikou a zkusit nucenou regeneraci DPF, jelikoz se Avik jednou za rok dostane do nouzaku s chybou P1386 (jeste zjisteno ve ScanMasteru).
Obrázek

EGR se cisti pravidelne jednou za 4 mesice. Avik kouri bily/sedy dym kazdych par km a za ten smrad a kour se az clovek stydi. Kazdopadne jsem se znovu dopidil k procteni snad celeho fora znovu ohledne problematiky s DPF a tentokrat s pomoci Techstreamu budu/budeme moci neco zjistit.

Prvni jizda kombinovana mesto, mimo mesto, rychlostni silnice. 2x nucena regenerace uspesne dokoncena, ale proc se porad kouri z vyfuku?
Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=dXL26-pgfqg
Bohuzel jsem si nevyfotil casy, kdy doslo ke koureni Avika, ale to napravim v pristim videu. Domnele casy nebudu zminovat.

Pokud nekdo vysledujete podezrelou aktivitu v prvnim videu, prosim dejte vedet. Techstream je schopna diagnostika, ale bohuzel nemam jak udaje vyhodnotit nez googlem.

Moje prozatimni postrehy:
Exhaust Fuel Addition FB = 1.45 When the Exhaust Fuel Addition FB value is 1.45 or more, it indicates a high possibility of insufficient temperature increase during PM forced regeneration.
Exhaust Temperature B1S1 behem DPF regenerace nizka?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“