Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Petrs
Člen Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Petrs »

Zkuste zadni dvere,mely by zustat zavrene.Funkci je mozne vyradit tlacitkem pod volantem,u kolen ridice.
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

Na výlety...
Přílohy
FB_IMG_1509899268233.jpg
(36.41 KiB) Staženo 1063 x
FB_IMG_1509899775586.jpg
(33.45 KiB) Staženo 1063 x
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Zdravim priatelia , už mam priusika cca 2-3 týždne takže prispôsobujem svoj jazdný štýl. Nakoľko moje jazdenie tvorí 90% jazda v meste do 2km v ždy na studený motor , neočakávam žiadnu špičkovú spotrebu. Snažím sa plynule rozbiehať a zbytočne tomu nešlapať na krk. Včera som nič nestíhal a preto som tie 2km trasy absolvoval v režime PWR a vôbec neriešil plynule rozjazdy . Čo ma prekvapilo bolo že spotreba na týchto istých trasách bola nižšia ako keď jazdím v režime normál a pomaly sa rozbieham. Má niekto podobnú skúsenosť?
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Ano, bolo to tu rozoberane viac krat. Su dve moznosti:

1) pomale rozbiehanie na ECO s co mozno najnizsim vykonom plynulo
2) maximalne rozbehnutie na PWR a potom uz len plachtenie/tempomat na 50tke

Podla niektorych je lepsie 1) podla inych zase 2)
Ja osobne si myslim ze to zalezi na stave baterie (a asi aj teplote). Ak mam vela baterky snazim sa skor o 2), ak mam malo baterky tak skor o 1). Presne data nemam, ale asi to bude nakoniec na rovnako :) Najmenej efektivna jazda bude nieco medzi, ked clovek zrychly, potom pusti plnym a zase, ci naopak relativne pomale rozbiehanie ale uz v strednej casti "eco-metra" (za hranicou, ked zapina motor).

Mozno by tochcelo hlasovanie, ze co si udia myslia, co je viac efektivne :-)
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Toyota doporučuje zrychlení vždy (pokud možno) s využitím maximálního výkonu a následně ubrat a udržovat rychlost. Prý se nesmíme bát to napálit, protože v tu chvíli spalovák pracuje v maximu a auto se rychle dostane na požadovanou rychlost. Potom ubrat, čímž se auto přepne zpátky do ekomódu a jen udržovat dosaženou rychlost. Toto je recept výrobce.
Moje osobní zkušenost je taková - to auto používat jako jakékoli jiné. Zpočátku jsem se snažil nešlapat moc na plyn v domnění, že to bude maximální eco 8) a výsledek byla spotřeba nad 5 litrů a brzda provozu :cry: . Furt mě to sralo a tak jsem tomu párkrát přišlápnul a najednou se ta spotřeba začala snižovat. Nakonec jsem s tím jezdil úplně normálně, jako s jakýmkoli jiným autem a dlouhodobý průměr (ujeto 214 tis. km) se ustálil na hodnotě 4,4 l / 100 km při mixu 60% dálnice, 20% okresky, 20% město. (léto okolo 4,0 i pod, zima naopak 4,8 až 5,2).
Já tvrdím jediné - Prius má spotřebu jako lepší diesel, ale servisní náklady na 1/3. Na mém autě jsou např. stále původní brzdy, spalovák je obyčejná atmosféra, kdy se mění jen olej, filtry a jednou za čas svíčky a jinak vůbec nic. Ta úspora není primárně ve spotřebě (i když to je "jako" vidět nejvíc), ale v celkových nákladech (TCO). To je prostě fakt.
Zeman není můj prezident
erotidua
Člen Týmu

Příspěvek od erotidua »

mida píše:Toyota doporučuje zrychlení vždy (pokud možno) s využitím maximálního výkonu a následně ubrat a udržovat rychlost. Prý se nesmíme bát to napálit, protože v tu chvíli spalovák pracuje v maximu a auto se rychle dostane na požadovanou rychlost. Potom ubrat, čímž se auto přepne zpátky do ekomódu a jen udržovat dosaženou rychlost. Toto je recept výrobce.
Moje osobní zkušenost je taková - to auto používat jako jakékoli jiné. Zpočátku jsem se snažil nešlapat moc na plyn v domnění, že to bude maximální eco 8) a výsledek byla spotřeba nad 5 litrů a brzda provozu :cry: . Furt mě to sralo a tak jsem tomu párkrát přišlápnul a najednou se ta spotřeba začala snižovat. Nakonec jsem s tím jezdil úplně normálně, jako s jakýmkoli jiným autem a dlouhodobý průměr (ujeto 214 tis. km) se ustálil na hodnotě 4,4 l / 100 km při mixu 60% dálnice, 20% okresky, 20% město. (léto okolo 4,0 i pod, zima naopak 4,8 až 5,2).
Já tvrdím jediné - Prius má spotřebu jako lepší diesel, ale servisní náklady na 1/3. Na mém autě jsou např. stále původní brzdy, spalovák je obyčejná atmosféra, kdy se mění jen olej, filtry a jednou za čas svíčky a jinak vůbec nic. Ta úspora není primárně ve spotřebě (i když to je "jako" vidět nejvíc), ale v celkových nákladech (TCO). To je prostě fakt.
Ten recept zní skvěle a zkušenosti z praxe ohledně snížení spotřeby ještě lépe 8) Určitě také zkusím, sama žiju v domnění, že brzdím ostatní a myslím si přitom, jak šetrně jezdím. Moc díky za tip. Není totiž nic lepšího, než ujet na světlech borcovi ve sporťáku, který mačká plyn už na červených světlech a dělá machry :mrgreen:
Priuska II
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Ano, odjíždět z křižovatek jako první je i moje libůstka.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

jééé nazdar pejskařko, ty ještě žiješ ... :lol: :lol: :lol:
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

mida píše:jééé nazdar pejskařko, ty ještě žiješ ... :lol: :lol: :lol:
Jasné, také jsem se zaradovala, že vidím známé tváře, ba co víc, že stále jezdí na HSD a sdílí své zkušenosti. Zrovna nedávno se mne ptal kamarád, že má možnost si ve firmě coby manažer koupit nové auto, šéf mu doporučoval tu novou Škodovku, ale kamarád chce ale hybridníl RAV. Tož jsem mu ji přichválila, že určitě bude spokojený a neprohloupí touto koupí.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Pokud si kamarád může pořídit cokoli, tak je vítěz. Hybridní RAV je tuze pěkný kousek a provozní náklady mu ve firmě nikdo nebude chtít věřit do té doby, než přinese fakturu ze servisu. Pak najednou chápe každý a to poměrně rychle.
Ještě že tu Toyotu máme... 8) :lol:
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

Ano, může si koupit cokoliv (s tím, že se musí vejít do daného limitu) a ta RAV se tam vejde. Už s ní jezdil, líbíla se mu, ale chtěl zkušenosti uživatele (což jsem já - již 5 let !!). Prodejce mu to samozřejmě přichválil, ale není nad postřehy skutečného majitele. Mimochodem - měla jsem defekt na pneu, tož jsem to šla lepit. Pan opravář ví, že tohle auto mám a ptal se, zda mám stále ještě původní baterie, nebo jsem již měnila. :biggrin:
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Baterky jsou věčné téma všude, kde se objeví jakákoli diskuse o hybridech nebo el-mobilech. Nikdo to auto nikdy neviděl snad ani z rychlíku, natož aby se v tom svezl, ale všichni hned řeší, že baterky nevydrží pomalu ani dva roky.
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

Bohužel - auto neviděl, a ani neumí ovládat. Udělala jsem včera obrovskou chybu, když jsem svolila, aby mi pán vyjel mým autem z blbého stísněného prostoru. Nedošlo mi, že ho nebude umět ovládat. No a stalo se - naboural mi ho. Moje blbost a dobře mi tak. Nevím, proč jsem si myslela, že někdo bude lepší řidič než já. A navíc na tak specifickém autě. No nic. :angry:
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tak to mi je líto. Doufám, že to je jen kosmetická záležitost.
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

mida píše:Tak to mi je líto. Doufám, že to je jen kosmetická záležitost.
To řekne technik v pondělí. Nabouraný zadní nárazník, ten plastový, hnulo se to, nyní nasazeno zpátky, ale možná se tam něco polámalo. A ano, je to i odřené, samozřejmě.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Odpovědět

Zpět na „Prius“