U platcu DPH sa vychádza z ceny bez DPH? Mne to zatiaľ všetci naceňovali z ceny s DPH, aj keď vedia, že auto kupujem na živnosť ako platca DPH

To je riadny nonsens .... cennikova cena je tzv. vyrobcom odporucana cena predaja, no cena ktoru ma realne auto je ta, ktoru ty zaplatis na fakture ktorou ste sa dohodli na predaji .... takze zmen maklersku spolocnost, zjavne chcu z teba vytiahnut $$$ ... alebo vies co? normalne sa ich opytaj na zaklade coho - kde su tie poistne podmienky ktore ti tu spominaju o krateni napisane a hod to sem ...calimero1 píše:Tak pani z maklérskej spoločnosti mi tvrdila, že pokiaľ by sa poistka vypočítala z nižšej ako cenníkovej ceny, poisťovňa by krátila každé plnenie. Napr. ak je cenníková cena auta 25000, ja ho kúpim so zľavou 20% za 20000 a poistím ho na 20000, tak každé plnenie mi bude krátiť o tých 20%. Teda napr. ak je výmena nárazníka 1000 EUR, zohľadňovať bude len 800 EUR.
U platcu DPH sa vychádza z ceny bez DPH? Mne to zatiaľ všetci naceňovali z ceny s DPH, aj keď vedia, že auto kupujem na živnosť ako platca DPH
To je blbost, podle me. Nevim, jak v SR, ale v CR se uz na amortizaci nehraje, ted nemluvim o totalce nebo o odcizeni, tam se to asi kratit bude. Kazdy 2 roky jsem si nechaval prepocitavat pojisteni u Ave, resil jsem 3 pojistne udalosti a vzdycky jsem platil jen spoluucast. Dily byly original, vzdycky vymena.calimero1 píše:Tak pani z maklérskej spoločnosti mi tvrdila, že pokiaľ by sa poistka vypočítala z nižšej ako cenníkovej ceny, poisťovňa by krátila každé plnenie. Napr. ak je cenníková cena auta 25000, ja ho kúpim so zľavou 20% za 20000 a poistím ho na 20000, tak každé plnenie mi bude krátiť o tých 20%. Teda napr. ak je výmena nárazníka 1000 EUR, zohľadňovať bude len 800 EUR.
Schválně jsem si vytáhl nabídku od Toyoty na pojištění posledního vozu co jsem kupoval na firmu, bylo to letos v dubnu. Cena vozu pro výpočet pojistky je tam uvedená bez DPH. Dokonce jsem musel na toto auto již řešit pojistnou událost, šlo to povinného ručení viníka a bylo to administrativa. Servis ( toyota ) vystavil fakturu za opravu, z té jsme si odečetli DPH a pak jim to DPH vrátili, jelikož pojišťovna v tomto případě plnila bez DPH.calimero1 píše:Tak pani z maklérskej spoločnosti mi tvrdila, že pokiaľ by sa poistka vypočítala z nižšej ako cenníkovej ceny, poisťovňa by krátila každé plnenie. Napr. ak je cenníková cena auta 25000, ja ho kúpim so zľavou 20% za 20000 a poistím ho na 20000, tak každé plnenie mi bude krátiť o tých 20%. Teda napr. ak je výmena nárazníka 1000 EUR, zohľadňovať bude len 800 EUR.
Nevím máš za typ, ale já mám celkovou hmotnost 1865kg, provozní 1410kg což je 455kg užitečná. Mě to stačí.csilaj píše:tak hej, podla TP najväčšia prípustná celková hmotnosť je : 1865 kg, prevádzková hmotnosť je 1515 kg...a rozdiel je 350 kg.....na kombík je to trošku malo.....