Nadměrná Spotřeba
Nadměrná Spotřeba
Dobrý den.
Mám Toyotu avensis motor 2,2 D-CAT 130 kW tip T 25 R.V 2006
Chtěl bych se prosím zeptat jakou spotřebu na tomto voze máte ? Mě ukazuje palubní počítač 12L
Předem děkuji za odpovědi.
Mám Toyotu avensis motor 2,2 D-CAT 130 kW tip T 25 R.V 2006
Chtěl bych se prosím zeptat jakou spotřebu na tomto voze máte ? Mě ukazuje palubní počítač 12L
Předem děkuji za odpovědi.
-
- Věčnej rejpal
Re: Nadměrná Spotřeba
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 12:58, celkem upraveno 1 x.
mám r.v 2005, 12L to je opravdu nějaký blud. Zkus vyjed nádrž na rezervu, odpoj zapoj baterku a dotankuj do plna. Ale nejpřesnější bude pokud si to sám spočítáš od natankování po rezervu to máš nějakých 54.l Moje spotřeba se pohybuje želvička 6,3l, zajíček 6,8l 

2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Spotřebu jsem nepočítal vycházel jsem z palubního PC ale návštěvy benzinky jsou dost časté.
A nějaká rada jak to spočítat? Co vím tak někdo to počítá že natankuje plnou do cvaknutí ujede třeba 200-300 km a zase dotankuje . Je to tak?
Jak to spočítat? Tahle otázka mě teda překvapila
Princip, který jsi uvedl je správný ..... dokonce pokud ujedeš přesně 100km, spotřebu ani nemusíš počítat - výsledek si přečteš hned na stojanu
Ale v praxi bych přesnější výsledek očekával po vyjetí celé nádrže.....

Princip, který jsi uvedl je správný ..... dokonce pokud ujedeš přesně 100km, spotřebu ani nemusíš počítat - výsledek si přečteš hned na stojanu

Ale v praxi bych přesnější výsledek očekával po vyjetí celé nádrže.....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Asi jsem špatně formuloval dotaz. Vím že po ujetí 100 km je výsledek jasný hned po dotankováni. Ale jak říkáte těch 100 km nebude tak přesné. Každopádně děkuji všem za rady.
Ještě bych se chtěl zeptat co by mohlo popřípadě být příčinou nadměrné spotřeby u tohoto vozu?
Jak ti auto jezdí? myslím zátah turba, celkově výkon. Protože bych ti poradil vyčistit egr a povyměňovat filtry, ale to má za následek lepší výkon na úkor větší spotřebě, takže pro tebe by to nebylo přínosnéDavidF píše:Ještě bych se chtěl zeptat co by mohlo popřípadě být příčinou nadměrné spotřeby u tohoto vozu?

A gratuluji biscuitovi za příspěvek číslo 5555

Filtry jsem dělal asi před třemi týdny auto mám cca měsíc. Jak auto jede řekl bych že na 130kW
Vyčištění egr je to složitá operace nebo to zvládne průměrný mechanik?
Nedokončil jsem větu.
Jak auto jede řekl bych že na 130kW bych řekl že je línější.
Jak auto jede řekl bych že na 130kW bych řekl že je línější.
https://www.youtube.com/watch?v=kq4508FBQAcDavidF píše:Filtry jsem dělal asi před třemi týdny auto mám cca měsíc. Jak auto jede řekl bych že na 130kW
Mrkni na video. Tento proces není nic složitého

Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
EGR je brnkačka, já když ho čistil poprvé, tak pochybuji že ho někdo předtím čistil, ten byl totálně od sazí a z tří otvorů měl volnej vstup jen jeden z poloviny, tam byl tak centák nános. Každopádně to udělej, neboj se toho. Tu spodní část egr na pevno až budeš čistit tak určitě použij vysavač, aby ti pokud možno nic nepropadlo dolu do sání a klapku samotnou když prolítneš čističem brzd a kartáčkem na zuby měla by bejt jak nová. Kdyby něco písni.DavidF píše:Filtry jsem dělal asi před třemi týdny auto mám cca měsíc. Jak auto jede řekl bych že na 130kW
Zdravím všechny. Tak jsem počítal reálnou spotřebu a ne podle palubního PC a je ve městě 11L chtěl bych se zeptat jakou spotřebu na tomto autě ma někdo jiný popřípadě čím může být tato zvýšená spotřeba.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já mám venku s lehkou nohou 6,5L,běžná jízda mimo město 8L,Praha nyní 10-11L.Celkově jezdím za 7.5L.Jinak s autem dokážu jezdit i za 15L,jo a komžitá spotřeba mě dostala jsem to v životě u osobáku nezažil prosím 70Ldle pc.Ukazuje vám to taky?Jinak na autě dáván novej EGR,škrtící klapka,filtr pevných částic,turbo,olejové čerpadlo,těsnění pod hlavou vše děláno s orig..dílů a čerstvě po stk,tak nějak si myslím že auto je s cela v cajku a spotřeba je asi normální.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L