Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
rafkař
Manager Týmu

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od rafkař »

Richi1 píše:abych pravdu rekl,tak sem to resetoval tim ze jsem to klasicky upustil na pozadovanou hodnotu,perotoze vubec nemam tuseni ze se to da nejak primo v aute nastavit na nejakou jinou hodnotu nez je udana na stredovem sloupku od vyrobce...takze si o me muzete myslet ze jsem balvan,a ja se s vami nebudu ani prit :mrgreen:
Je to v návodu jak na to :wink:
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Richi1
Člen Týmu

Příspěvek od Richi1 »

ahojky chlapaci RAVtaci,tak jsem se konecne dostal k tomu kouknout se do toho manualu a nedelat ze sebe dal hnupa...a ejhle...ja nikde pod volantem v pravo {jak rika manual} zadnej cudl na kalibraci tlaku nemam...takze jsem to predtim vyresil jedinou moznou cestou...vlastne druha by byla nakalibrovat to cteckou v pneuservisu...a jeste co chci dodat,docela me prekvapilo ze se 18'' kola tlakujou jen na 2,1baru-dle hodnot na stredovem sloupku...ale je pravda ze me mekky neprijdou...tak cauky a kilometry bez nehod obzvlaste ty zimni
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Musis si lehnout pod volant, abys ho videl. Je to spis nad pedalama nez pod volantem.

Ale bojuju s tim se zimakama
RAV4 HSD FWD
Richi1
Člen Týmu

Příspěvek od Richi1 »

no fakt ze jo..teda opravdu by me nenapdalo ze to bude takovejhle cudl vedle svetylka...v manualu je teda znazorneni uplne nekde jinde...takze moc dekuju vim pro priste...a shodly jsme se s manzelkou ze na foru se clovek dozvy vic nez v manualu coz je celkem zalostny vzhledem k cenne auta a nejake brozury..jeste jednou dik :wink:
FILOUS
Člen Týmu

Příspěvek od FILOUS »

U mě výměna na zimní proběhla dobře,ale vědět otom čudlu není k zahození. Jak říká Richi1 na foru se člověk dozví hodně :bigups:
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Filous: A kolik jsi od vymeny najel km? Ja si taky liboval, ze se mi nic nerozsvitilo, ujel jsem asi 30 km a sup, uz to svitilo. Rano jsem to nejak pomackal, po obede jsem nekam jel, nesvitilo to, ujel jsem asi 15 km a uz to zase sviti. Ted jsem to udelal podle navodu od nekho z Aurisu, nesviti to, ale nikam jsem jeste nejel.
Nebo ti to prehazovali v Toy?
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

kadel píše:Filous: A kolik jsi od vymeny najel km? Ja si taky liboval, ze se mi nic nerozsvitilo, ujel jsem asi 30 km a sup, uz to svitilo. Rano jsem to nejak pomackal, po obede jsem nekam jel, nesvitilo to, ujel jsem asi 15 km a uz to zase sviti. Ted jsem to udelal podle navodu od nekho z Aurisu, nesviti to, ale nikam jsem jeste nejel.
Nebo ti to prehazovali v Toy?
Tím čudlem jde akorát změnit při jakém tlaku se to rozsvítí.
To že ti to zhaslo mohlo být tím že si se v garaži přibližil k těm pneu co si auto pamatuje, auto nepozná kde ty ventilky jsou, jen jestli jsou v dosahu.
Třeba já, já provrtal do dojezdoffky ještě 3 díry a namontoval jsem je tam všechny čtyři.
Auto je spokojený že najde v dosahu všechny ventilky v předepsaném tlaku, já jsem spokojenej že si můžu měnit sady sám a nemusím do servisu, prostě jsme všichni spokojený i soudruzi na stk :mrgreen:
RAV4 HSD AWD 2018
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

rafkař píše:já jsem spokojenej že si můžu měnit sady sám a nemusím do servisu, prostě jsme všichni spokojený i soudruzi na stk :mrgreen:
Ty jo, tak to me nenapadlo. A jeste si muzes vybrat, jakym ventilkem dofouknes dojezdovku. :) Neslo by ventilky hodit jen do kufru a odmacknout je na tlak 0?
V Aurisu prave nekdo psal postup, jak tim cudlem nacist novou sadu. 3x zmacknout kdyz blika kontrolka, pockam az prestane blikat a zustane sviti, pak zmacknout a drzet cudl 10 vterin. Ja ho radsi drzel asi pul minuty a je fakt, ze kontrolka zhasla. Ale jak rikam, jeste jsem nikam nejel. Letni kola nemam ted v dosahu auta. Kurva, to jsou vymozenosti, akorat s tim je srani...

Edit: tak jsem ujel 15 km a zase sviti, potvora
RAV4 HSD FWD
drpat
Člen Týmu

Příspěvek od drpat »

xmirekp píše:Kufr lze odemknout tlačítkem ale musí být odemcene auto záleží jak to máš nastavené přes menu jestli se ti auto odemkne až po zařazení do P, jinak spotřeba půjde dolů jak kdy mě se taky někdy nedaří. Zrcátka bohužel nejdou údajně některé vozy mají v diagnostické nabídne tuto možnost. Mám firmu co to umí dodělat aby se po zamčení sklopily
Tak vás tu všechny zdravím, pokud vše dobře dopadne tak si v pátek máme převzít novou rav4 hybrid awd exe my18. Měla by tam být i ta navigace, protože ji slíbily. :lol:
Jen bych chtěl to sklápění zrcátek, jsme na to zvyknutí s C4 Grand picasso. Dej prosím vědět jak to vychází a jak je to časově nákladné. Jsem z Kroměříže. Dík
No bude to dlouhý týden :blush:
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

To kadel:
1.Ne nešlo. Je tam nějaké rozmezí.
2.Nemůžeš srovnávat Auris když se mezi sebou liší i Raffky.
Zkus ufouknout kola na 1,5 a zresetovat a pak foukni na předepsaný tlak. Jinak servis :(
RAV4 HSD AWD 2018
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ta kontrolka si ze me dela prdel. Jak jsem psal, dneska zase zacala svitit. Vecer jsem jel dp obchodu a zase nesvitila a to jsem s tim nic nedelal :). Zastavil jsem se na benzince a kola byla nafoukana na 2,7, tak jsem upustil na 2,2 a uvidim.
Ne, neponizim se a do toho servisu nepojedu. Tohle bude vitezstvi cloveka nad technikou :)
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

kadel píše:Ta kontrolka si ze me dela prdel. Jak jsem psal, dneska zase zacala svitit. Vecer jsem jel dp obchodu a zase nesvitila a to jsem s tim nic nedelal :). Zastavil jsem se na benzince a kola byla nafoukana na 2,7, tak jsem upustil na 2,2 a uvidim.
Ne, neponizim se a do toho servisu nepojedu. Tohle bude vitezstvi cloveka nad technikou :)
To musíš udělat obráceně, upustit kola zresetovat a pak přifouknout.
RAV4 HSD AWD 2018
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

To bude dalsi krok :)
RAV4 HSD FWD
Richi1
Člen Týmu

Příspěvek od Richi1 »

ja sem to ufoukl na predepsanych 2,1baru,tak jak je to na stredovem sloupku a od te doby se nerosvitila ani jednou
FILOUS
Člen Týmu

Příspěvek od FILOUS »

kadel:Od výměny mám najeto 1000km a ani jednou kontrolka neblikla. Tak doufám,že ani nebude :blush:
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“