Zimní pneu na corollu!?

vše ohledně modelové řady Corolla
vibam
Řidič

Re: Zimní pneu na corollu!?

Příspěvek od vibam »

Dnes jsem to byl ještě probrat v nezávislém pneuservisu a tam mi borec bez zjištných důvodu pověděl následující.
Kdyby to bylo jeho auto, tak by si na zimu koupil jedině plechové disky, hliníky když se v zimě podřou o led nebo o obrubník nebo odlétající kamení - kde se sype - tak ochranný lak alu disku se poškodí a sůl už pak napáchá své! Určitě však kola s TPMS ventilama! Prej při nehodě, kdyby tam ty ventily nebyly - bude pojíšťovna krátit pojistnou událost! Také když tam je ten systém hlídání tlaků, tak musí být funkční! - což s kolama bez TPMS ventilů není! - Ten kdo by šel v zimě na STK tak neprojde! Jediné nad čím se pozstavoval bylo, že nechápe když koncern VW na to šel přes ABS a tudíš žádné čidla v kolech nepostřebuje, proč zrovna Japonci museli jít cestou nějakých přiblblých ventilů, které mají životnost 5 let a pak se musí vyměnit!
Njn - je to peklo!! A jestě podotýkám!! Kdu půjde koupit origo plechy musí koupit i matice. Ty z alu prej nesedí ..dalších cca 1000 Kč. Takže darda!!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

to je přehnaný, taky asi dost záleží kde s tím jezdíš. Ani posyp by ti to odřít neměl.
Jediný kdy bych asi zvolil plecháče by byly častější jízdy na řetězech (což u mě nehrozí) nebo prostě kdybych žil v horách...
Alu disk má lepší vlastnosti než plecháč, jak pevnostní tak hlukové.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

U nás sypú a na troch autách som mal alebo mám celoročne tie isté ALU a nič im nieje.
Mal som jednu nehodu a strýko mal druhú o ktorej priebehu viem a natuty policajti ani poisťovňa neskúmali TPMS, absolútne o tom ani zmienka nepadla. Vôbec. Či máme TPMS, či svietila kontrolka, proste toto nikto neriešil.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
strapaty
Člen Týmu

Příspěvek od strapaty »

buckyskentucky píše:Moje řešení https://www.pneuok.cz/plechove-disky/au ... -kod-7580/ https://www.pneuok.cz/pneumatiky/dayton ... -kod-7348/ ventilky -nahození -vyvážení zdarma-takže si to porovnej TMPS NEMÁM ,JEN NA LETNÍCH :oha:
Nechcem Ti kazit radost, tieto Daytony jazdim na C3-ke.Uz by som ich asi nechcel.Drzia super, ale hucia neskutocne.Mam ich 3. sezonu.
Auris TS 1,6 Valvematic 2017
buckyskentucky
Řidič

Příspěvek od buckyskentucky »

strapaty píše:
buckyskentucky píše:Moje řešení https://www.pneuok.cz/plechove-disky/au ... -kod-7580/ https://www.pneuok.cz/pneumatiky/dayton ... -kod-7348/ ventilky -nahození -vyvážení zdarma-takže si to porovnej TMPS NEMÁM ,JEN NA LETNÍCH :oha:
Nechcem Ti kazit radost, tieto Daytony jazdim na C3-ke.Uz by som ich asi nechcel.Drzia super, ale hucia neskutocne.Mam ich 3. sezonu.
Nekazíš-jsou jeté2 sezony a jsou tišší jak Michelin Energy. :bigups:
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
pastika
Navigátor

Příspěvek od pastika »

Na letních discích nemám ventilky z TPMS a v červenci jsem byl na STK a nikdo to tam neřešil.
strapaty
Člen Týmu

Příspěvek od strapaty »

buckyskentucky píše:
strapaty píše:
Nekazíš-jsou jeté2 sezony a jsou tišší jak Michelin Energy. :bigups:
Drzim Ti palce, aby ti to tak aj vydrzalo.U mna minuly rok este pohoda.Tento ale hukot, ze sa aj moja draha, co take veci neriesi, pytala ci nieje nieco zle.
Auris TS 1,6 Valvematic 2017
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Včera večer som bol prifúknuť pneu na pumpe a akurát tam stál týpek s I40. Dali sme sa do reči. Jeden snímač mu aj po dofúkaní pneu rozsvecoval kontrolku. Vravel že s tým pôjde do hyundai servisu a ventilček so snímačom mu vymenia za nový (auto je v záruke) alebo mu v ňom vymenia baterku. Vraj sa to dá aj v jednorázových, keď je trošku šikovnejší technik. Má s tou baterkou niekto podobnú vedomosť? V štvrtok idem prezúvať tak sa spýtam pneuservisáka.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Já měl to štěstí a chytil jsem zářijovou akcia a dostal jsem zimní komplety, tj. tyto elektrony s TMPS a zimáky Nokian D3. Jelikož se mi tyto elektrony líbí víc jak standardně dodávané stříbrné Toyoťácké elektrony véčka, tak to protočím a tyto s leštěnými čely nechám na letňáky. Zimu odjezdím se stříbrňákama.
Přílohy
Corolla.jpg
(10.33 KiB) Staženo 1322 x
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
tenge
Člen Týmu

Příspěvek od tenge »

Já tu akci chytnul taky, ale mám pro zimaky černé lité disky..v kombinaci s bílou to není špatný.
Rav 4 FWD 2016 2.0 d-4d
Corolla 1.6 multidrive S active trend+
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Tak som dnes vymenil letne - za zimne na plechoch zo snimacmi TMPS - kupene spolu z novym autom 2/2017. Po prehodeni mi po starte zacne 1 minutu blikat kontrola TMPS a potom trvalo svieti. Ked som preberal vozidlo tvrdili mi ze su vo vozidle nahrate obe sady snimacov a pri prezuvani nebude problem.

Skusal som postup podla manualu - ked po 1 minute trvalo svietila kontrolka - pri zapnutom ON-zapalovani - stacil a drzal som tlacidlo vedla schranky spolujazdca - podla manualu malo 3 y bliknut - no nebliklo.

Nemate s tym niekto skusenosti. Servis Totyota je uz dnes zavrety - a ja som nedockavy :)
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Musíš "přepnout na druhou sadu TMPS".
Jak už tady někdo psal:
Otočit klíček do polohy zapnuto a třikrát krátce stisknout Setovací tlačítko. Pak už jen čekat a čekat se stále zapnutým klíčkem (někdy to prý trvá i několik minut) až kontrolka tlaku zhasne. A hotovo!
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Praveze som skusal aj tento postup:

Po zapnuti do ON sa signalka TMPS rozblika - skusal som 3 x stacit setovacie tlacidlo - nic sa nedeje - kontrola dalej blika a po 1 minute ostane trvalo svietit - neznasne ani nic ani pri dlhsom cakani

Skusal som aj pockat 1 minutu ked kontrola trvalo svieti - potom stlacit 3 x setovacie tlacidlo. Bez zmeny - svieti dalej.

Skusal som aj podla manualu podrzat setovacie tlacislo - ale ledka 3 x nepreblike - iba trvalo svieti nech drzim aj 2 minuty set-tlacidlo

Mam silne podozrenie ze mi do auta kody zimmnej sady nenahrali. To bude 3 problem co mam opetovne z Toyotou Nitra. Opetovna cesta do a zo servisu - 100km
Naposledy upravil(a) ultra dne sob 04.11.2017, 10:14, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Tak - ako som spravne predpokladal - zimna sada pneu nebola v RJ nahrata.
Na druhu stranu musim ocenit ze aj ked som v sobotu rano bez ohlasenia prisiel do Toyoty Nitra tak sa mi hned venovali a bezplatne mi nahodili druhu sadu snimacov.
Tak som si spravil vylet do Nitry.
Paul
Člen Týmu

Příspěvek od Paul »

Provozoval jsem hliníková kola jednu zimu a zatím bez známky jakéhokoliv opotřebení.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“