1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
-
- Věčnej rejpal
Re: 1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:35, celkem upraveno 1 x.
NeníCorolla2014 píše:A proč no tedy nemáš?

avensis T27 1.8 valvematic
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:35, celkem upraveno 1 x.
Ale pozor krouták je 165 ne 265 dole v tabulce to je špatně.pepe1329 píše:BMW 316 i 1999 (1895ccm, 0-100km/h 12.4 s , max. 200 km/h) Euro 2,3,4 ????
Corolla( 1598cm , 0-100km/h 10.0 s , max. 200 km/h) Euro 6
http://www.auto.cz/bmw-316i-96
Pro mně OK.
To je srovnaní se sportovním vozem z roku 1999 za 838.000,- Kč.
Mám ho z rodinyCorolla2014 píše:Tak sis no asi neměl kupovat.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:36, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014 píše:Tak to tě omlouváZvláště, pokud je třeba od tchyně

Měl jsem předešlou t25 1.8 a čekal jsem trochu víc od t27 1,8. A ted marně hledám 108 kw:)tabika píše:Corolla2014 píše:Tak to tě omlouváZvláště, pokud je třeba od tchyně
T 25 1,8 l 0-100 km/h 10,3 s a 170 Nmtabika píše:Měl jsem předešlou t25 1.8 a čekal jsem trochu víc od t27 1,8. A ted marně hledám 108 kw:)tabika píše:Corolla2014 píše:Tak to tě omlouváZvláště, pokud je třeba od tchyně
T 27 1,8 l 0-100 km/h 9,4 s a 180 Nm
Okolo tej mazdy..mne sa tiez pacila.Ked som riesil auris,po mazde som sa pozeral viac,toyotu som nechcel..
Nakoniec mi jedina vyhovela vo vsetkom tym myslim zladit si vsetkooo od farby vybav az k motoru a nezaplatit viac nez je zdrave
za giuliettu chceli sialenu sumu.. v tom case.. a to uz na trhu par rokov bola..A kedze som uz talianov mal,urcite by som to nezaplatil..to by ochota nebola
Ked som vsak cital stale nieco kde sa spajalo slovo HRDZA a mazda.tak som uz viac o tu znacku nezaujimal.
Pametam si na vetu majitelov co tvrdili preco je 6ka lepsia ako 3ka..
lebo ma nejak osetreny podvozok proti hrdzi..co 3ka nema...lebo sa setrilo..takto sa snad ani u dacii nesetri.
Ja netvrdim to ze treba tomu verit a ze je to urcite 1000% pravda.Ludia toho nataraju vsade..
No ak to pravdou je,radsej o30koni menej.nez riesit taketo problemy..
a ja myslim ze nejake obrovske tajomstvo toto nieje.
TO jak ked niekto povie ze talianom a francuzom sa kazi ja neviem elektrika,sem tam nieco viac..no tak ja mal aj aj a je to pravda
Ak to tak nejak plati aj u mazdy..ze sa to hovori a je to pravda.. tak pre mna nech jazdi aj 100rokov bez problemu..ale to najposlednejsie co cakam od noveho auta ze budem riesit hrdzu.. u dacie fajn..u mazdy nie .
este raz.. ja netvrdim ze to tak je na 100%.. popisane o tom je ale docela dost..ze?

Nakoniec mi jedina vyhovela vo vsetkom tym myslim zladit si vsetkooo od farby vybav az k motoru a nezaplatit viac nez je zdrave

Ked som vsak cital stale nieco kde sa spajalo slovo HRDZA a mazda.tak som uz viac o tu znacku nezaujimal.
Pametam si na vetu majitelov co tvrdili preco je 6ka lepsia ako 3ka..
lebo ma nejak osetreny podvozok proti hrdzi..co 3ka nema...lebo sa setrilo..takto sa snad ani u dacii nesetri.
Ja netvrdim to ze treba tomu verit a ze je to urcite 1000% pravda.Ludia toho nataraju vsade..
No ak to pravdou je,radsej o30koni menej.nez riesit taketo problemy..
a ja myslim ze nejake obrovske tajomstvo toto nieje.
TO jak ked niekto povie ze talianom a francuzom sa kazi ja neviem elektrika,sem tam nieco viac..no tak ja mal aj aj a je to pravda

Ak to tak nejak plati aj u mazdy..ze sa to hovori a je to pravda.. tak pre mna nech jazdi aj 100rokov bez problemu..ale to najposlednejsie co cakam od noveho auta ze budem riesit hrdzu.. u dacie fajn..u mazdy nie .
este raz.. ja netvrdim ze to tak je na 100%.. popisane o tom je ale docela dost..ze?

Ja osobne som mazdu 3 (sedan) vylúčil z dôvodu malého priestoru na kolená vzadu a v požadovanej konfigurácii s cenovkou o 4000eur vyššou ako pri corolle. Nezachránil to ani mazďácky dvojliter oproti 1,6 , bez diskusie lepšie sediaci podvozok, či head-up displej - čo je fičurina čo sa mi (len sa smejte) páči. Mimochodom, od spodu je vo vnútri väčší hluk ako v toy.
Ale mazda 3 krásna je, aj ten automat radil pekne.
Je to o hodnotách ktoré človek uprednostní. Dôležitejší bol pre mňa komfort cestujúcich vzadu ako motor - z ktorého som ajtak na prvý pohľad nemal výrazne lepší pocit. Trebalo o nich vedieť aby si ich človek všimol.
To že má mazda nejaké problémy s hrdzou som nejako neriešil, to by bolo asi v druhom stupni - do ktorého som sa ani nedostal.
Tá 1,6 v corolle je fajn motor. Nie žeby nemohol byť lepší ale dá sa s ním v pohode - bavíme sa o normálnej prevádzke rodinného auta. Nie o pretekoch do vrchu. Predvčerom sme šli na dušičky cca 300km okruh po okreskách východného Slovenska a čuduj sa svete, predbiehal som ja. Mňa zobralo za ten čas len jedno Audi A6 3,0TDi. A to bola normálna jazda, nijako som sa nesnažil. Čo už na tých cestách s takými maximálkami môže normálny vodič najazdiť za časy? Keď jazdím ako-tak podľa predpisov (a to jazdím lebo pokuty mi firma platiť nebude) tak 60km cestu z KE do MI prejdem o 5-10 minút pomalšie ako keď jazdím na parchanta. Jasné, že keď chce človek niekoho predbehnúť tak musí viac porozmýšľať ako s BMW M5, ale predbehnúť sa dá. Ak nejaké výhrady voči rollke mám, tak rozhodne nie voči jej motoru. Tým ale nechcem povedať že by si taký povedzme dvojliter nezaslúžila. Ale ruku na srdce, ak by bola cena o povedzme tisíc eur viac spolu s o niečo vyšším registračným poplatkom, asi by som ju nebral. Podľa mňa by ju s dvojlitrom bralo asi toľko vodičov ako tú 1,33. Čo som sa pýtal v Toyote, tak takých je minimum. Oveľa zaujímavejšia by bola s hybridným ústrojenstvom. Môj názor.
Ale mazda 3 krásna je, aj ten automat radil pekne.
Je to o hodnotách ktoré človek uprednostní. Dôležitejší bol pre mňa komfort cestujúcich vzadu ako motor - z ktorého som ajtak na prvý pohľad nemal výrazne lepší pocit. Trebalo o nich vedieť aby si ich človek všimol.
To že má mazda nejaké problémy s hrdzou som nejako neriešil, to by bolo asi v druhom stupni - do ktorého som sa ani nedostal.
Tá 1,6 v corolle je fajn motor. Nie žeby nemohol byť lepší ale dá sa s ním v pohode - bavíme sa o normálnej prevádzke rodinného auta. Nie o pretekoch do vrchu. Predvčerom sme šli na dušičky cca 300km okruh po okreskách východného Slovenska a čuduj sa svete, predbiehal som ja. Mňa zobralo za ten čas len jedno Audi A6 3,0TDi. A to bola normálna jazda, nijako som sa nesnažil. Čo už na tých cestách s takými maximálkami môže normálny vodič najazdiť za časy? Keď jazdím ako-tak podľa predpisov (a to jazdím lebo pokuty mi firma platiť nebude) tak 60km cestu z KE do MI prejdem o 5-10 minút pomalšie ako keď jazdím na parchanta. Jasné, že keď chce človek niekoho predbehnúť tak musí viac porozmýšľať ako s BMW M5, ale predbehnúť sa dá. Ak nejaké výhrady voči rollke mám, tak rozhodne nie voči jej motoru. Tým ale nechcem povedať že by si taký povedzme dvojliter nezaslúžila. Ale ruku na srdce, ak by bola cena o povedzme tisíc eur viac spolu s o niečo vyšším registračným poplatkom, asi by som ju nebral. Podľa mňa by ju s dvojlitrom bralo asi toľko vodičov ako tú 1,33. Čo som sa pýtal v Toyote, tak takých je minimum. Oveľa zaujímavejšia by bola s hybridným ústrojenstvom. Môj názor.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Kocúr:nemužu soudit jak to jezdí s cvt,jezdil jsem mt. A to mě přišlo jako moje 1.8 lenivé. Nejde o výkony někde kolem 5000ot ale jde o takovou tu příjemnou lehkost a svižnost po rozumném přidání,to tomu chybí. Prostě furt musí být plyn na podlaze a stejně se okolniho světa držím tak tak. Ale cvt tomu třeba dost pomáhá.
Pepe1329: no reálně to není znát,t27mě příjde po přidání plynu taková mdlá,asi el.plyn
Neviem či to je práve tým cvt. Ani s manuálom nemám problém. No vlastne chcelo to zvyknúť si na ten elektronický plynový pedál, hlavne na jeho predlhú odozvu. Ak s ňou rátaš, hneď je to lepšie. Ale otravné to byť vie. Práve kvôli tomu som rád za asistenta rozjazdu do kopca v manuálke a Sport režim pri CVT.tabika píše:Kocúr:nemužu soudit jak to jezdí s cvt,jezdil jsem mt. A to mě přišlo jako moje 1.8 lenivé. Nejde o výkony někde kolem 5000ot ale jde o takovou tu příjemnou lehkost a svižnost po rozumném přidání,to tomu chybí. Prostě furt musí být plyn na podlaze a stejně se okolniho světa držím tak tak. Ale cvt tomu třeba dost pomáhá.
Hodne zaváži v akej premávke jazdíš. Ak často po okreskách v kopcoch a jazda ťa baví tak je fajn turbomotor s manuálnou prevodovkou. To čo urobí turbo v TSi to musíš ty nohou a otáčkami v 1,6 atmo. Ale či ideš krokom až 40km/h s TSi alebo 1,6Valvematic - tu sa podla mňa ten rozdiel stráca, hlavne ak porovnávaš verzie s automatom. Ja gro jazdím v meste čo je furt ucpané, s typicky pozvoľnou dopravou. Najlepší by bol nejaký hybrid (spotreba) ale tá 1,6 s CVT je fajnová voľba. Keď večne stojíš v zápche ani s plynom na podlahe nič nevyriešiš. Ak jazdíš veľa po dialnici fajn je dízel - a či manuál alebo automat - to už je len o tom koľko si ochotný do auta dať. Na tej dialnici tak či tak veľakrát nepreradzuješ. Nedávno som si počítal že od nás k rodičom to máme necelé dva kilometre a na manuále som preradzoval 32x. Tolko krát som preradzoval cestou po dialnici z BA do Žiliny, čo je koľko? 200km?
Niekto si proste kúpi auto na svoj účel a niekto aj nad jeho rámec. Mám kamaráta čo má Q7ku, druhú. V dízli. Páči sa mu, má na ňu peniaze. Ale sám tvrdí, že to auto je proste na dialnice. Veľké neohrabané, zle sa mu s ním po KE jazdí. Raz za mesiac ide do BA, inak je s ním stále v meste. Má ženu a dve decká, do auta ich ale nepustí aby mu ho nezasvinili. Na to má žena Tucsona. No ale aj takto ľudia kupujú autá. Áno je pohodlné, prevýkonované. Ale je s ním problém zaparkovať aj jazdiť v zápchach v úzkych uličkách.
Ja som vôbec neriešil akú má rollka spotrebu na dialnici. Načo, keď na dialnicu idem raz ročne? Vôbec som neriešil či mi vôjde 300 litrový mrazák do kufra. Načo, keď ho tam cpať nikdy nebudem? Ja viem že do kufra kombi je lepší prístup, viac do neho vôjde. Ale do sedanu mne toho vlezie ažaž. Na picasse som mal ťažné a za 3 roky som neťahal príves ani jeden jediný raz. Ja netvrdím, že 1,6 má dostatok výkonu na tvoje, jeho, hocikoho predbiehanie. Ja tvrdím, že na 99 predbiehaní zo 100 má dostatok výkonu pre mňa. Možno som nenáročný ako kaktus, ja neviem. Je fakt, že ja moc na autá niesom. Proste sa vozím. Mám kopu iných záujmov, ktoré sú pre mňa dôležitejšie ako sila stlačenia akcelerátora - a za nimi ma rollka v pohode odvezie. Odvezie ma z práce aj do práce, aj na zakázky, aj do činkárne či na strelnicu a futbal. Aj za rodinou aj s rodinou a kuframi. Občas poteší, občas nasere. Niesom z tých čo si nepriznajú nejaký problém len aby sami seba či niekoho iného presvedčili o super kaufe. Nijaký zmysel v tom nevidím.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)