1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
bubenij
Člen Týmu

Re: 1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?

Příspěvek od bubenij »

Tabika, v porovnání třeba práve se Škodovkou je Toyota rozhodně levné auto.
Já to bral tak, že si platímhlavně za spolehlivost a nějaké pazvuky (navíc u mě jde jen asi o 2 zvuky, zatím...) mě fakt zas tak nevaděj. Tyhle zvuky budu řešit v servisu, ale až na pravidelné prohlídce, není to tak otravné, abych tam jel hned. Navís se to neobjevuje zdaleka pokaždé.
A k tvé otázce kolik má člověk dát za auto, aby nevrzalo? Jak jsem psal, máme v rodině ještě RAVku a ta ani nehlesne. Nicméně si myslím, že v současnosti bude prakticky každé auto nějaké zvuky vydávat, minimálně v cenové hladině kolem toho 0,5 mega za nové. Nebo o nějakém víš? Promiň, ale Dacii neberu. Auto to není špatné, to rozhodně ne, ale na jezdění po dálnicích to teda fakt není (podotýkám, že chci benzín...), měl jsem 2x zkušenost a stačilo...
Auris, nebo Corolla rozhodně nejsou dokonalá auta, ale myslím si, že patrí k výběru toho "menšího zla" :-)
RAV4 hybrid 4x4 Executive
Ex - Toyota Corolla 1.6 Executive
Ex ex - Toyota Auris 1.6 Style 2013
Ex ex ex - Ford Galaxy 1,6 Ecoboost
Ex ex ex ex - Ford Mondeo 3,0 V6 2005
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Honza21 píše:No a nebo koukněte sem.
http://forum.cars.cz/opel/viewtopic.php?f=100&t=7000
372 stran o problémech nového turbomotoru, které v některých případech končí výměnou pístů nebo polomotoru a výrobce se k tomu staví zády. Dokud jsem nenarazil na toto vlákno a celé ho nepřečetl, tak jsem právě astru s tímto motorem 1.4T 92kW chtěl.
Nicméně jinak si myslím, že auto za +-450t by zkrátka vrzat nemělo a pokud vrže, tak by se to měl snažit servis odstranit. Na druhou stranu, pokud si musím s daným rozpočtem vybrat z toho, co je na trhu, tak raději ať jezdí a vrže než nevrže a(protože) nejezdí :-)
OPEL je krasny priklad zmrdomanagementu menom Lopez, zmrd co potom presiel do VW a tam sral dalej co sa dalo. Dnes to vidis v BMW a inde ...
Kazdopadne sa dodnes OPEL z toho hrabe a nezvladol prechod na priamy vstrek v 1,4T. Ale to mas pausalne v nemeckej produkcii vsade ... TSI ... CGI ...

Vrzganie:
No mne viac vrzgala A4 ako Avensis, hlavne v zime. A len tak na okraj z inej stranky (auto.cz Stinger):
".ale vyjadrím sa iba k VW Arteon: Tiež je to pekné technológiami nadupané auto, ale také všedné, hlučné a za tie peniaze, aby mi niečo v aute za 50-60 000€ vŕzgalo ..."
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

tabika píše:Nečetl jsem všechno od sajtyho,ale ve spoustu věcech má pravdu! A myslím že tu je dost lidí co tu píšou že jim něco vrže nebo něco nefunguje,ale mávnou nad tím rukou. Toyota je spolehlivá,ale otravná. Lepší něco nechat opravit než stále poslouchat vrzající plasty a postoj servisu? Je to normální co chcete!! Kdo má to štěstí co mu nic nevrže nebo to neslyší a pomine lenost motoru,tak je štastnej toyoták.
Mohu potvrdit - toy je spolehlivá ,ale NENÍ otravná. Nic nevrže ani po 8-mi letech a motor jen vrní blahem, rozhodně není líný, kolega asi by měl mít automat protože neumí řadit. Pro co byla vybrána splnila do puntíku - spolehlivost - jen náplně, filtry a dvě žárovky hl. světlometů, jsem tak rozmazlený že jedinou nutnou návštěvou servisu pro závadu bych značku toy zatratil. Jediná moje výtka směřuje do lepšího odhlučnění, u nového vozu bych nechal provést komplexně tady https://www.ahifi.cz/autohifi-montaze-d ... el-toyota/ teď si dělám částečně svépomocí.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Zase za na druhou stranu se podivejte vedle do tema Corolla. 14 let stara vrana a dela se na to svolavacka. Pak mam pocit, ze jeste nekdo psal, ze mu prisla svolavacka na vymenu diferencialu u Land Cruisera, kterej byl taky pres 10 let starej. Takze v tomhle bod pro Toyotu.
RAV4 HSD FWD
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

m5t píše:
tabika píše:Nečetl jsem všechno od sajtyho,ale ve spoustu věcech má pravdu! A myslím že tu je dost lidí co tu píšou že jim něco vrže nebo něco nefunguje,ale mávnou nad tím rukou. Toyota je spolehlivá,ale otravná. Lepší něco nechat opravit než stále poslouchat vrzající plasty a postoj servisu? Je to normální co chcete!! Kdo má to štěstí co mu nic nevrže nebo to neslyší a pomine lenost motoru,tak je štastnej toyoták.
Mohu potvrdit - toy je spolehlivá ,ale NENÍ otravná. Nic nevrže ani po 8-mi letech a motor jen vrní blahem, rozhodně není líný, kolega asi by měl mít automat protože neumí řadit. Pro co byla vybrána splnila do puntíku - spolehlivost - jen náplně, filtry a dvě žárovky hl. světlometů, jsem tak rozmazlený že jedinou nutnou návštěvou servisu pro závadu bych značku toy zatratil. Jediná moje výtka směřuje do lepšího odhlučnění, u nového vozu bych nechal provést komplexně tady https://www.ahifi.cz/autohifi-montaze-d ... el-toyota/ teď si dělám částečně svépomocí.
Hele kde nic není tak ani kvedlání klackem ti nepomuže. Nebo ti příjde že jako 1.6 pro auris nebo rolku a 1.8 je konkurence schopná. Nemluvím o spolehlivosti,ale pružnosti. Konkurence je někde jinde!
avensis T27 1.8 valvematic
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

a kde je konkurencia? 1.4 v ceede? alebo 1.0 mpi? 1.6 pre nižšiu strednú je solídny základ a úplne stačí pre množstvo majiteľov. A kedže sa beztak 2.0 či nebodaj vyššie nekupujú na našom nenormále veľkom a bohatom trhu načo by sem tlačili niečo iné? čo by iní majitelia dali keby si nejakú 1.6 klasiku mohli vybrať....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Toto niekomu nevysvetlíš. Už tolkokrát som počul ako si niekto utiera pysk o 1.6ku že to je škoda reagovať.
Ak sa niekomu nepáči nech bere turbítka. Žiaden problém. Vozil som sa v golfe 1.2tsi a šlo to v pohode. Len neviem akú má táto veta výpovednú hodnotu od človeka spokojného s atmo 1.6.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

slabostka píše:a kde je konkurencia? 1.4 v ceede? alebo 1.0 mpi? 1.6 pre nižšiu strednú je solídny základ a úplne stačí pre množstvo majiteľov. A kedže sa beztak 2.0 či nebodaj vyššie nekupujú na našom nenormále veľkom a bohatom trhu načo by sem tlačili niečo iné? čo by iní majitelia dali keby si nejakú 1.6 klasiku mohli vybrať....
Proč jsem udáváš ceed 1.4?? Co třeba 1.6? Nebo i30 1.4turbo?? Už dost lidí tu psalo že třeba takovej mazdáckej 2.0 by byl fajn a proč by ho nikdo neměl chtít??ten kdo projede mazdu3 tak ví že ten motor je někde jinde,pak se dá říci že je auto živé,ale pozor nechci srovnávat 1.6 a 2.0. jen že toyota nabídne jenom 1.6 a hotovo a lidi tu píšou jak je to prima.před 15 lety si člověk koupil třeba focuse 1.6 a řekl si to docela jede,ale chci víc tak koupím 1.8 hm to je už paráda,ale chci ještě víc tak koupím 2.0. a dnešní auris 1.6 bych řadil tak na úroveň toho základu 1.6. Takže za 15 let žádnej posun!! A eu normy mě nezajímají. Závěr,před 15 lety základ a dnes vrchol!!!
avensis T27 1.8 valvematic
vencaxxx
Člen Týmu

Příspěvek od vencaxxx »

No tys to totiž napsal tak že ta 1.6 v Aurisu nestojí za moc. resp. to tak možná někdo pochopil. Pokud ale srovnáme 1.6 motory napříč automobilkama tak tam Toyota moc konkurence nemá. Ale že ostatní automobilky nabízí větší paletu motorizací je fakt. tady Toyota zaspala. je ale otázka jestli je to jenom tady nebo všude. spíš tady v ČR nemaj až takovej podíl na trhu tak nabízí to co se obecně nejvíc prodává.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

tabika píše:
slabostka píše:a kde je konkurencia? 1.4 v ceede? alebo 1.0 mpi? 1.6 pre nižšiu strednú je solídny základ a úplne stačí pre množstvo majiteľov. A kedže sa beztak 2.0 či nebodaj vyššie nekupujú na našom nenormále veľkom a bohatom trhu načo by sem tlačili niečo iné? čo by iní majitelia dali keby si nejakú 1.6 klasiku mohli vybrať....
Proč jsem udáváš ceed 1.4?? Co třeba 1.6? Nebo i30 1.4turbo?? Už dost lidí tu psalo že třeba takovej mazdáckej 2.0 by byl fajn a proč by ho nikdo neměl chtít??ten kdo projede mazdu3 tak ví že ten motor je někde jinde,pak se dá říci že je auto živé,ale pozor nechci srovnávat 1.6 a 2.0. jen že toyota nabídne jenom 1.6 a hotovo a lidi tu píšou jak je to prima.před 15 lety si člověk koupil třeba focuse 1.6 a řekl si to docela jede,ale chci víc tak koupím 1.8 hm to je už paráda,ale chci ještě víc tak koupím 2.0. a dnešní auris 1.6 bych řadil tak na úroveň toho základu 1.6. Takže za 15 let žádnej posun!! A eu normy mě nezajímají. Závěr,před 15 lety základ a dnes vrchol!!!
- no asi neviem o čom vlastne diskutujeme.... buď o 1.6 ktorá stojí za h..o čo je blud alebo o malej ponuke motorov? Mal by si to lepšie vyjadriť. Lebo corolla s 1.6 je výborná kúpa. Ak ti vadí malá ponuka motorov tak bohužiaľ je to problém nie EU ale našich peňaženiek. Každá automobilka si vie zrátať čo sa tu bude a nebude predávať. Že ty máš pocit že 2.0 v aurise by šla na odbyt tak ti poviem že nešla. Ani aurisa ani corollu si nekupujú ľudia ktorí berú mazdu 3 s 2.0. Predaje sú v pyramíde - najviac ide základný motor lebo cena...lebo poistka...lebo náklady... ak sa ti nepáči ponuka tu môžeš si priviezť z celého sveta čo len chceš. Ja keď zadám do katalogu dielov aurisa vybehne mi XYZ motorizácií.... že u nás neboli no čo spravíme....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Jerzy
Člen Týmu

Příspěvek od Jerzy »

slabostka píše: Ja keď zadám do katalogu dielov aurisa vybehne mi XYZ motorizácií.... že u nás neboli no čo spravíme....
Můžeš hodit nějaký odkaz na ty motorizace, docela by mě zajímalo o co jsme ochuzeni. Osobně by se mi taky líbil nějaký 2.0 atmo benzín :(
Toyota Auris TS 1.6 VALVEMATIC 1ZR-FAE manual active trend+ 2017
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

mě se naopak zdálo, že díky valvematicu má na benzinovy motor s takovýmto objemem slušný zátah....to jsem asi jezdil s jnou 1.6 když stojí za hovno.... určitě je lepší přeplňovaný maloobjemový turbo nebo čmoud s EURO 6 to dá rozum...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

BMW 316 i 1999 (1895ccm, 0-100km/h 12.4 s , max. 200 km/h) Euro 2,3,4 ????
Corolla( 1598cm , 0-100km/h 10.0 s , max. 200 km/h) Euro 6
http://www.auto.cz/bmw-316i-96
Pro mně OK.
To je srovnaní se sportovním vozem z roku 1999 za 838.000,- Kč.
Honza21
Člen Týmu

Příspěvek od Honza21 »

Ten BMW motor má také 265Nm / 2500! A max výkon 77/5300ot. Je to dost přidušené. Ale těch 265Nm, co bysme za ně dali...

Ano, z hlediska maximálního výkonu je to "dobré". I když turbomotory jsou jinde. Ale to je důsledek dané atmosferické koncepce, která zase přináší jednoduchost.
Také jsem si pro sebe srovnával. fabii 50kW 1064kg (váženo), Auris 97kW 1315kg (odhad z info z netu), rapid 81kW 1240kg (odhad z info z netu).
Samotné motory, bez ohledu na hmotnost auta jsou v prvním grafu. (vidíte že odpovídají max výkony).
Ve druhém grafu je to přepočteno se zohledněním hmotností aut, ve kterých jsou namontovány. Tj pro toyotu 97*1064/1315=78kW. Takže to bude odpovídat pocitově 78kW v o 250kg lehčím autě. Což už taková hitparáda není.
No a třetí graf, simulovaný náklad 240kg tedy 1315+240kg. Křivky to téměř nikam neposunulo, i když je vidět, že na slabém lehkém autě je to trošku projeví. Ale málo.
Z grafu je vidět, že cca do tři tisíc, tj. v otáčkách, kde strávíme 95% času to "jede" jak stará fabie, dokonce o maličko hůř, a to opravdu není žádný drak :-). Až od cca 5ti tis to výkonově překonává tříválcové turbo v rapidu a kdekoliv níže máte buď o 10kW méně, nebo musíte pro stejný výkon točit o cca 500 otáček více.

Myslím si, že jako základní motorizace je to dobré. A mně osobně to bude stačit. Ale ona je to vrcholná motorizace v nabídce. Nemohu si pomoci, ale dvoulitr by tomu autu slušel. těch 50Nm rozdílu (160 vs. 210 v mazdím dvoulitru) je to, co dole chybí (Což nic nemění na tom, že to spoustě lidí může stačit). Jen zkrátka člověk jezdí s nohou na podlaze a byť běžnému provozu stačí, není tam už žádná rezerva. Musíte podřadit o dva tři stupně...
Konečně proč ne, ale stejně by to chtělo dvoulitr - pokud to čte někdo od toyoty :-)

Hezký den.
Přílohy
vvti.png
(94.7 KiB) Staženo 1469 x
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 12:51, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“