Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
bluepeter
Člen Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od bluepeter »

@tenge , ako som písal vyššie sám som ostal zaskočený keď som začal obvolávať inzeráty , predané-rezervované-predané atď. Každý deň som pozeral mobile.de a keď sa niečo schopne objavilo hneď som volal ale rýchlosť s akou boli predané alebo už rerzervované ma fakt prekvapila. To že všade odmietli spustiť čo i len € z dôvodu veľkého záujmu je ďalšia vec čo prekvapila. Pri mojich predchádzajucich autách z DE nebol nikdy problém vyjednať zľavu od 500 do 1000€ a to boli auta vo veľmi podobnom stave a cene , nie staré vraky. Asi ľudia pomaly začínajú chápať výhody hybridov a dokážu si ich ceniť. Na SR mi to zas pripadá opačne , tu je modla diesel , sám som prešiel po 9tich rokoch z 100kw diesla na športovom podvozku. Doteraz som jazdil podstatne športovejšie a hlavne som sa bál že to bude problém zvyknúť si na iný štýl. Prius už mám skoro 2 týždne a tá pohodička pri jazdení je proste super , neláka ma to jazdit tak agresívne ako na Focuse. Proste si tu jazdu človek viac užije a určite je to aj bezpečnejšie. Jediné čo mi trošku vadí je prejav motora na dialnici jazdím na tempomat 140km/h tachometrových a v tiahlych kopcoch motor dosť hučí aby udržal nastavenú rýchlosť.

@manasek , díky tak na Focuse za celých 9 rokov ani ťukanec tak hádam tento trend na Priuse udržím :lol:
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

To tě to chytlo rychle,myslím ten "hybrid"styl jízdy. Kochání a pohoda. :) Fakt je,že mě to drží i na dálnici, včera jsem se přistihl že jedu 115 a nevadilo mi to :D
Auto pěkný,gratuluju. :wink:
Dle zprostředkovaných info, v AD Toyoty v Německu opravdu blbě prodávají naftu.
Jen by mě zajímalo proč to nemá i zadní senzory (už jsem to jednou takhle viděl).Jako že na zadek stačí kamera ?
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Pro pobaveni, nekdo provedl tuzing Priuse a ted to prodava: https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
Prius II 2008
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

@DavidDDD Som si najprv myslel že pre funkciu samočinného parkovania sú potrebné senzory v predu a v zadu . Ja mám samočinné parkovanie a senzory sú iba 2 v predu na rohoch. Predpokladám že ten systém funguje opticky , všimol som si že keď sú naťahané pekne parkovacie čiary tak nemá problém.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

bluepeter píše:@DavidDDD Som si najprv myslel že pre funkciu samočinného parkovania sú potrebné senzory v predu a v zadu . Ja mám samočinné parkovanie a senzory sú iba 2 v predu na rohoch. Predpokladám že ten systém funguje opticky , všimol som si že keď sú naťahané pekne parkovacie čiary tak nemá problém.
Jo ták, to je pro samoparkování a to teda píská, nebo nepíská, když parkuješ normálně bez toho?.
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

@DavidDDD tak pri zaradení R mi auto píska v kuse asi u každého je to tak. Ked sa pýtaš nao či mám nejakú spetnú vezbu z tých predných snímačov , tak odpoveď je nie. Myslím že signál z nich vie využívať iba parkovací asssistent keď samočinne parkuje inak sú podľa mňa vypnuté.
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

Predni dva senzory jsou pro měření podélné vzdálenosti mezi auty...
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

...Proto jsou až skoro na straně
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peppo »

chcem kupit prius 3 - uz nejaku dobu pozeram auta a volam...

https://www.autobazar.eu/toyota-prius-1 ... 10326.html

co hovorite na toto ? podla znameho z toyoty malo 02/2017 130tis km.. cize najazd zhruba sedi..

solar na streche, bluetooth a parkovacie senzory od toyoty... vyzera fajn.. aj cena.
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Na foto vyzerá dobre , ja som mal podmienku pri výbere auta že auto NESMIE mať solárnu strechu , jej prínos je minimálny a čo sa týka spotreby tak ju zvyšuje. Ďalšia vec je že Toyota odporúča iba 15ky kolesa pri solárnej streche. Asi by som každý deň tŕpol či nejaký kameň alebo vandal mi ju nepoškodí , cena novej musí byť zavratna. Ale to je môj názor moje priority , možno to len zbytočne prežívam. Hlavne je ako to auto jazdí a ako bolo oň starané , myslím že kým ho osobne nevyskúšaš akékoľvek teoretické rady sú zbytočné.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Bluepetr a Karrel díky za info. :)
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peppo »

Dik za radu. 15nastky mi nevadia. Uz som si uzil dost nizkych gum a tvrdych podvozkou, dokonca by som povedal ze chcem 15nastky

Takisto som hladal solar, prinos je aspon nejaky
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Jediný prínos solaru je , že v letnych dňoch sloarna strecha napája maličky ventilátorik , ktorý fúka do kabiny vonkajší vzduch keď je auto zaparkované. Nič iné ta strecha nenapája.
Ďalšia nevýhoda je že pri solárnej streche velmi nemôžeš používať strešný box, už sa to tu niekde riešilo . Technicky to možne je , ukotvíš ho bez problémov presne rovnako ako na plechovej streche , ale odrazený kamienok ktorý ti začne driblovať medzi strechou a boxom môže narobiť peknú paseku v hodnote pár tisíc €.
joysi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joysi »

Zdravím, potrebujem pomôcť. Kúpil som Priusa II. Náhodou český manual?
Alebo aspoň rýchla rada. Zamknem diaľkovým ovládačom auto. Skúsim, zatvorené. Obídem ho dookola skúsim dvere, otvorené :roll: dík za radu
erotidua
Člen Týmu

Příspěvek od erotidua »

joysi píše:Zdravím, potrebujem pomôcť. Kúpil som Priusa II. Náhodou český manual?
Alebo aspoň rýchla rada. Zamknem diaľkovým ovládačom auto. Skúsim, zatvorené. Obídem ho dookola skúsim dvere, otvorené :roll: dík za radu
Český manuál bude asi oříšek, i když si myslím, že tady - na fóru - jsem ho zahlédla alespoň ve slovenštině.
Pokud má Priusek bezklíčové odemykání, je to v pořádku. Je tak chytrý, že i když se blížíte k autu, rozsvítí se uvnitř světlo ještě před otevřením :mrgreen:
Priuska II
Odpovědět

Zpět na „Prius“