Oprava zámku
Oprava zámku
Ahoj.
Poradil by mi prosím někdo, jak vymontovat zámek 5tých dveří u toyoty corolly E11. Bhužel po koupi auta nejde odemykat. Nevím, jestli je jen pokažený, nebo prostě hozený z jiného auta. Klíč do něj jde, ale otočit nelze. Prvně je předpokládám zapotřebí sundat obložení dveří. Jak ale na to? Nechci nic urvat. A jak potom na zámek? V zámkařství mi ho prý můžou přesládat, pokud je OK.
Díky moc za rady.
Poradil by mi prosím někdo, jak vymontovat zámek 5tých dveří u toyoty corolly E11. Bhužel po koupi auta nejde odemykat. Nevím, jestli je jen pokažený, nebo prostě hozený z jiného auta. Klíč do něj jde, ale otočit nelze. Prvně je předpokládám zapotřebí sundat obložení dveří. Jak ale na to? Nechci nic urvat. A jak potom na zámek? V zámkařství mi ho prý můžou přesládat, pokud je OK.
Díky moc za rady.
Mel jsem stejny problem u sveho auta - E11 liftback - staci sundat ten plast zevnitr patych dveri (zapacit na okrajich - jsou tam asi na 5ti mistech takove zapadky) a dostanes se k mechanismu otevirani - pak staci vytahnout takovou plechovou vidlicku ktera drzi vlozku a muzes si zacit hrat s vyndanou vlozkou. V principu musi po zasunuti klice jit otacet vlozkou, pokud to nejde, podivej se na takove plisky na vlozce, ktere musi po zasunuti klice byt v rovine - v mem pripade nebyly, ale stacilo vlozku promazat olejem a trosku rozhybat a funguje mi uz roky. Problem u me E11 bylo, ze tesneni kolem vlozky netesnilo a tak to zrezlo zatekajici vodou, tak jsem pro jistotu tesneni jeste utesnil silikonem.
Jsou tam dva typy zapadek - jedny jsou takove plastove bile cipky, ty jdou vyndat/zandat docela dobre a druhy typ jsou kovovi zraloci, ty mi obcas zustanou viset v plechu a musim je vyndat klestemi, ale obecne je strasne jednoduche ten kryt patych dveri sundat.stastny_h píše:Díky, vyzkouším.
Kdyby náhodou měl někdo ještě nějakou radu k rozebrání těch dveří (toho plastu), budu vděčen. Koukal jsem pod něj a bojím se, že ty packy vylomím.
ak mas dobry kluc, tak bude stacit zamok rozobrat, vycistit a namazat.
co sa tyka rozoberania plastov, omotaj si dlhsi vacsi plochy srobovak izolepou (aby si neposkriabal lak) a podober ten plast co najblizsie k uchytke. zacni od rohov, tam budu uchytky urcite a ostatne uz budes vidiet, ked ten plast trosku odtlacis.
a pockaj si, kym bude teplo, aby sa ti skrehnuty plast nelamal.
co sa tyka rozoberania plastov, omotaj si dlhsi vacsi plochy srobovak izolepou (aby si neposkriabal lak) a podober ten plast co najblizsie k uchytke. zacni od rohov, tam budu uchytky urcite a ostatne uz budes vidiet, ked ten plast trosku odtlacis.
a pockaj si, kym bude teplo, aby sa ti skrehnuty plast nelamal.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
jak píšou ostatní klasika.... do zámku se často dostává voda a jiný bordel, takže po čase s ním nejde otočit.. otázku černého nebo šedého klíče bych nechal stranou, protože mám pocit, že je v to v tomhle případě naprosto jedno... nebo se pletu? klíče jsou snad s vyjímkou imobilizéru naprosto shodné, čili jestli s nimi něco mechanicky odemykám, neměl by být rozdíl.
pokud se týká sundání pátých dveří, stačí jenom trochu zapáčit a nebát se... plast je pružným, pokud budeš jenom trošku opatrný, tak nic nezlomíš... zámek lze snadno vymontit, rozhýbat a promazat silikonem, konkorem nebo něčím podobným.. good luck..
pokud se týká sundání pátých dveří, stačí jenom trochu zapáčit a nebát se... plast je pružným, pokud budeš jenom trošku opatrný, tak nic nezlomíš... zámek lze snadno vymontit, rozhýbat a promazat silikonem, konkorem nebo něčím podobným.. good luck..
-
- Člen Týmu
Zdravím všechny nadšence,
ten samý problém i u mě.Páté dveře šlo odemykat a pak najednou nic.Teď se mi to nedaří ani u dveří u spolujezdce.Zadní neotevřu vůbec klíčem a na spolujezdcovi dveře jsem vytáhnul rezervní klíč
Budu se na to muset také podívat.
Jinak jsem měl služebního Partnera a tam také přestal fungovat vzadu zámek.Po rozebrání byl plný sole a bordelu a když jsem jej vyčistil,tak fachal bez " problémů " . Nastal pak jiný problém,ale myslím že to bude jen tím
Přeji krásný den
ten samý problém i u mě.Páté dveře šlo odemykat a pak najednou nic.Teď se mi to nedaří ani u dveří u spolujezdce.Zadní neotevřu vůbec klíčem a na spolujezdcovi dveře jsem vytáhnul rezervní klíč

Budu se na to muset také podívat.
Jinak jsem měl služebního Partnera a tam také přestal fungovat vzadu zámek.Po rozebrání byl plný sole a bordelu a když jsem jej vyčistil,tak fachal bez " problémů " . Nastal pak jiný problém,ale myslím že to bude jen tím

Přeji krásný den
Ahoj.peta píše:Mel jsem stejny problem u sveho auta - E11 liftback - staci sundat ten plast zevnitr patych dveri (zapacit na okrajich - jsou tam asi na 5ti mistech takove zapadky) a dostanes se k mechanismu otevirani - pak staci vytahnout takovou plechovou vidlicku ktera drzi vlozku a muzes si zacit hrat s vyndanou vlozkou. V principu musi po zasunuti klice jit otacet vlozkou, pokud to nejde, podivej se na takove plisky na vlozce, ktere musi po zasunuti klice byt v rovine - v mem pripade nebyly, ale stacilo vlozku promazat olejem a trosku rozhybat a funguje mi uz roky. Problem u me E11 bylo, ze tesneni kolem vlozky netesnilo a tak to zrezlo zatekajici vodou, tak jsem pro jistotu tesneni jeste utesnil silikonem.
Tak konečně jsem se dokopal k té opravě zámku. Docela mně to rozčilovalo. Vymontoval jsem jej podle vašich rad, upaloval s ním do zámečnictví, aby mi ho pročistili. Tam mi oznámili, že na to nemají čas, a že když, tak to bude trvat tak 2 - 3 dny. Vykašlal jsem se na ně, doma jsem to prolil olejíčkama rozhejbal šroubovákem. Po zasunutí klíče se totiž jeden ten kovovej plátek nezasunul a zůstal o kousek výše. Ten dostal speciální rozhejbávací kůru a najednou bylo vše OK. Auto smontováno a u mně max. spokojenost. Ahoj a díky všem.