E9 - pomoc s motorem
- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E9 - pomoc s motorem
Zdravím Vás....měl bych jednu otázečku. Není tu někdo z okolí Benešovska, nebo okr. Praha Západ ( jílové, ... ) kdo by byl ochoten mi pomoci s mojí corollkou E9 ( 1.3 - 1991 )? je v háji motor. Klape ( je to jak tank ) a to jak na volno, tak tím víc za jízdy. Prý špatná "šála" ale vubec nevím co kde je, natož co znamená mezi mechanikama "šála". Na servis momentálně nemám ( chudý student ) , tak bych byl moc vděčný za každou pomoc či radu, co s tím.
Diky

Není to šála, ale šál, od slova šálek. Je to kluzné ložisko v uložení klikové hřídele. Mění se všechny (pokud se poškodí, tak většinou také všechny), tzn. pokud je na 5x uložena kliková hřídel, tak potřebuješ 5 šálů (1 šál = 2 protikusy).
Obávám se, že pomoc v tomto případě znamená spoustu hodin práce, kladku (motor musí ven) a spoustu nářadí, takže ten "dobrovolník" asi bude muset být stejně mechanik (rozuměj, žádný Franta s brašnou, co si na půl dne lehne pod auto, to neudělá). Zadarmo to prostě nebude.
Obávám se, že pomoc v tomto případě znamená spoustu hodin práce, kladku (motor musí ven) a spoustu nářadí, takže ten "dobrovolník" asi bude muset být stejně mechanik (rozuměj, žádný Franta s brašnou, co si na půl dne lehne pod auto, to neudělá). Zadarmo to prostě nebude.

- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Týmu
Mam stejny problem ;-( Motor klape ze se s tim stydim jezdit. Koupil jsem coroolu E9 s tim, ze tam byly meneny loziska (nevedel jsem tehdy presne k cemu jsou loziska, tak jsem si rikal ok aspon budou novy). Po mesici se ozvalo klapani (silnejsi pri pridavani plynu kolem 2000 otacek), ktery pozdeji jeste zesililo. Dal jsem auto do servisu, kde mi bylo receno nasledujici: zjisteni zavady a oprava by vyzadovala kompletni generalku motoru coz jsou radove desetitisice. Vyhodnejsi je poohlednout se po novem motoru a vymenit jej. Sehnel jsem motor za 9000 + vymena asi za 3000. Jinak pokud vim, vymena lozisek stala 7000 (a jak je videt tak moc nepomohla). Ale treba budete mit vetsi stesti 

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud klepe klika taxou dve možnosti, bud je vyběhaná klika, nebo ty šálky, pokud je vyběhaná klika znamená to její vybroušení nebo výměnu + výměnu šálků, vyběhanej šálek nebo víc šálků znamená pouze jejich výměnu (ale jen zřídka se vyběhá jen šálek, téměř vždy to odskáče i klika)
add1: při výměně šálků/kliky nemusí nutně motor ven, někdy to jde udělat i ze spoda, třeba tomXXX měnil šálky na svý celde bez vyndání motoru
add2: pokud klepe klika a jezdíte s tim autem dál tak ten motor jen víc avíc ničíte, dřív nebo pozdějc se tam stejně něco hryzne a bude na odpis úplně
add1: při výměně šálků/kliky nemusí nutně motor ven, někdy to jde udělat i ze spoda, třeba tomXXX měnil šálky na svý celde bez vyndání motoru
add2: pokud klepe klika a jezdíte s tim autem dál tak ten motor jen víc avíc ničíte, dřív nebo pozdějc se tam stejně něco hryzne a bude na odpis úplně

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
2 garfielld: máš pravdu,šálky jdou vyměnit i zespod, ale chce to aspoň rampu nebo jámu. Ale v tomto případě nikdo pořádně neví, co s motorem přesně je, a pak už nezkontroluješ valivá ložiska na klice, která se většinou vytlučou také, ani ostatní třecí dvojice na pístních skupinách. Když už, tak bych to prohlédl venku celé, i s pánvemi, ojničními ložisky, atd.
Prostě mi nepřipadá jednodušší lézt do motoru jednou, a vědět, co s ním je.
Pokud jde o tu kliku, také bych jí nenechal klepat dlouho. Když se zničí i pánve, tak už je to jaksi o něčem jiném.
Prostě mi nepřipadá jednodušší lézt do motoru jednou, a vědět, co s ním je.
Pokud jde o tu kliku, také bych jí nenechal klepat dlouho. Když se zničí i pánve, tak už je to jaksi o něčem jiném.

- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
uf
Thx za rady a příspěvky
) bylo mi oznámeno že za celkovou opravu - generálku bych vyplázl cca 20tis....
takže auto pude 100% pryč. krom zadních dveří je v poho, takže se chci optat. má to cenu odprodat za symbolickou cenu na ND , nebo posstupně rozprodávat? popř. kolik bych si mohl říct? Je mi jasné že je to "haléřová položka" ale aspoň odhadem kolik je tak ta optimální cena?
) Thx...

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: uf
na díly to téměř vždy rozprodáš za víc, ale de o to že to můžeš rozprodávat taky několik let...hacker.mara píše:Thx za rady a příspěvky) bylo mi oznámeno že za celkovou opravu - generálku bych vyplázl cca 20tis....
takže auto pude 100% pryč. krom zadních dveří je v poho, takže se chci optat. má to cenu odprodat za symbolickou cenu na ND , nebo posstupně rozprodávat? popř. kolik bych si mohl říct? Je mi jasné že je to "haléřová položka" ale aspoň odhadem kolik je tak ta optimální cena?
) Thx...

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
20tis kterej šílenc ti to řekl?,hacker.mara píše:Thx za rady a příspěvky) bylo mi oznámeno že za celkovou opravu - generálku bych vyplázl cca 20tis....
) Thx...

- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Idaho píše:20tis kterej šílenc ti to řekl?,hacker.mara píše:Thx za rady a příspěvky) bylo mi oznámeno že za celkovou opravu - generálku bych vyplázl cca 20tis....
) Thx...
za 18 tis dělám kompletnmí GO na řadovej šestihrnek is pístama a kroužkama, pokud je to "jen" klika tak to bude do 10-12tis i s prací..
Njn. tak 10-12 tisíc....horší je když člověk nemá ani to.To víš že mi je líto jí dát pryč. Zatím nej auto co mě potkalo. Na to jak je malý, je až moc velký.všude se vejdu, s folii na oknech a křidýlkem z P206 ještě hezčí. Měl sem s ní hafec plánů. ale teď bych potřeboval sponzora. Holt počkám, co mi na to řekne známý a vyvěsím někde inzerát.

2 H.M: Nezlob se, ale 12 000,- ti spolkne jakékoliv auto, když si zamane. Stačí, když musíš koupit nové tlumiče a ktomu třeba vyměnit provozní náplně. Nebo výměna rozvoďáku + nový výfuk, nebo nová kola + nové přední sklo, které ti nějaký blb rozbije. Je to hodně, ale kterékoliv auto je prostě vždy hlavně žrout peněz.

tak ako vravi ombre, do kazdeho auta musis investovat, mozem potvrdit z vlastnych skusenosti. na tvojom mieste by som bol rad, ze som nasiel chybu kvoli ktorej to predchadzajuci majitel predal
a co sa tyka penazi, ja som mal najviac penazi ako student. takze ty niekde robis chybu
a co sa tyka penazi, ja som mal najviac penazi ako student. takze ty niekde robis chybu

'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím sklem máš pravdu. Stál sem jednou u kanceláře mojí mamky a byl sem tam dlooouho do noci na PC. V obci byla zrovna kapela Brutus a možná kolem půlnoci venku rány. Sme vyšli ven no a moje kočička komplet přední okno rozmlácený. Vyselo jen na kouskách + produpaná kapota + promáčklá střecha hned nad oknem. No vážně paráda. Ale nevzdám se....přestože to je boj na dlouhou dobu, už se to dostalo k souduombre píše:2 H.M: Nezlob se, ale 12 000,- ti spolkne jakékoliv auto, když si zamane. Stačí, když musíš koupit nové tlumiče a ktomu třeba vyměnit provozní náplně. Nebo výměna rozvoďáku + nový výfuk, nebo nová kola + nové přední sklo, které ti nějaký blb rozbije. Je to hodně, ale kterékoliv auto je prostě vždy hlavně žrout peněz.