Brzdové destičky - jakého výrobce zvolit
Re: Brzdové destičky - jakého výrobce zvolit
Jo tohle, jasně, to nevyvracim.
jen ti říkám, že ty co si kupuji já jsou toyota. Bez dalších identifikaci. Možná je to tím, že auta mají vin JT****** možná ne.. Možná jen klika a možná jen jiný padelatel.... Takže funguje cokoliv...

Back in Czech.
Nevim proč kupovat org. za děsnou palbu a ještě jsem zjistil že stojej za prd, měl jsem tam dvoje.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Aaaano, je to tak. Nejlépe si najít co funguje. U me toyota, jinde ATE, jinde Brembo... Je to prostě úplně jedno co to je dokud to funguje.
Back in Czech.
Ate kotouče i desky a ok.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Jasné , že veci ako doštičky si automobilky vysoko pravdepodobne nerobia vo vlastnom vývoji, ale kupujú u subdodávateľov. A zrejme to bude podľa toho, kde aký model vo svete montujú. Teda na eú toyoty kľudne prvovýroby od bosch,textár ...zostava veriť, že pri voľbe prvovýrobnych komponentov nehrá hlavnú úlohu cena. Potom je na mieste sa zamyslieť, či takéto "originál" diely chcem dať na auto znova. Totiž typicky problem zadnych bŕzd na auriskách ( myslím?) je príkladom toho, kde originál je jasne problémový a teda len blázon by ho tam dával stále dokola znovu.
Ale , ked sa bavíme o značkách s overenou kvalitou , nedá mi nespomenúť Jurid. Síce sa bežne vyskytuje , ale nie je tak v povedomí a je to škoda. Je to škoda, lebo má veľmi dobré referencie. Ako dosky, tak aj kotúče.
Ale , ked sa bavíme o značkách s overenou kvalitou , nedá mi nespomenúť Jurid. Síce sa bežne vyskytuje , ale nie je tak v povedomí a je to škoda. Je to škoda, lebo má veľmi dobré referencie. Ako dosky, tak aj kotúče.
Naposledy upravil(a) jarson dne stř 11.10.2017, 21:25, celkem upraveno 2 x.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Jeeej,vsak dobre...sa nezblaznim pre blbosti...prediktivne pisanie na synovom tablete..som si nevsimol.
Inak u nas na vychode mame na taketo prilezitosti jedno prislovie, ze " ňebavme še o hovňe kedz ňemušime".
Ostatnym zda sa je jasne aj s preklepom?
Dakujem.
Svetu mier a brzdam zdar
Inak u nas na vychode mame na taketo prilezitosti jedno prislovie, ze " ňebavme še o hovňe kedz ňemušime".
Ostatnym zda sa je jasne aj s preklepom?
Dakujem.
Svetu mier a brzdam zdar

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
samozrejme že ide o cenu - zadefinujú kvalitu a kto to vyrobí lacnejšie ten vyhral. Dnes to môže byť textár, zajtra Robko Boš a pozajtra Jurko. To isté olej.
Všimni si drôty sú v modernom aute - tenučké a dlhé presne na milimeter aby dosiahli k žiarovke. mm k mm a máš kilometre a to sa počíta...
Všimni si drôty sú v modernom aute - tenučké a dlhé presne na milimeter aby dosiahli k žiarovke. mm k mm a máš kilometre a to sa počíta...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Odlehčit a ulevit a uvolnit.... A Susenka udělal skvělou práci.
))

Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ano a staci ked nejaky "EXPERT" nadefinuje tu "kvalitu" ... zada len cenu, lebo sa do toho prd vyzna. S prislubom velkeho odberu potom tlaci na podpis v likvidacnej zmluve, ked sa nieco posere. Vyjednavanie z pozicie sily ako statny aparat. VAG ma stastie, ze sa prevalili len tie retiazky a dieselgate.slabostka píše:samozrejme že ide o cenu - zadefinujú kvalitu a kto to vyrobí lacnejšie ten vyhral. Dnes to môže byť textár, zajtra Robko Boš a pozajtra Jurko. To isté olej.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Moje poslední brzdové destičky jsou Ferodo, nevím přesně typ, ale nebyly nejlevnější, musím říct, že zatím ze všech co jsem měl, jsou nejlepší, zrovna nedávno jsem je šel zkontrolovat, udělat běžnou údržbu brzd a nechápal jsem, ty destičky jsou pořád skoro jako nové a mají najeto přes 30.000 km. Je to i stylem jízdy, snažím se jezdit plynule a brzdit co nejméně, nejsem ale zároveń želva, která brzdí provoz. Můžu jenom vřele doporučit, jezdím bez skřípání, pazvuků, brzděj velmi dobře a opotřebení minimální. Kotouče též vypadaj ok. Vydržej ještě dlouho a myslím si, že to byla velmi dobrá koupě, ty předchozí (už nevím jaké) byly po 30t km už skoro na hranici životnosti, stály asi o 300 Kč méně.. Tady fakt platí - nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci. Jestli někde najdu fakturu s přesným typem, půjdu do nich znovu.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:18, celkem upraveno 1 x.
pri tej ponuke "značkových" segmentov to "neznačkové" sa snáď ani nedá kúpiť. Tam kde beriem som na nejaké "čínske chaluhy" nikdy nenarazil.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000