zotrvacnik pre Avensis - dealer alebo nie?
zotrvacnik pre Avensis - dealer alebo nie?
Tento tyzden mi odisla 5 rychlost (vyhadzovalo mi 5ku pri stlaceni plynu) a po rozobrani prevodovky a odkryti spojky a zotrvacnika sa nasla chyba. Je to mechanizmus co drzi rychlost zaradenu, ale vraj mam odpalenu spojku + zlikvidovany zotrvacnik.
Auto je Toyota Avensis 2.0TD 2002, 180000km
Takze teraz potrebujem zohnat (a rad by som aj rychlo) zotrvacnik ktory u predajcu Toyoty stoji 46000,-Sk, spojka 11000,-Sk, zadne brzdove dosticky 2300,-Sk
Mne sa to zda prilis vela. Nemate nahodou nejaky tip odkial by sa to dalo zohnat.
dakujem
Rasto
Auto je Toyota Avensis 2.0TD 2002, 180000km
Takze teraz potrebujem zohnat (a rad by som aj rychlo) zotrvacnik ktory u predajcu Toyoty stoji 46000,-Sk, spojka 11000,-Sk, zadne brzdove dosticky 2300,-Sk
Mne sa to zda prilis vela. Nemate nahodou nejaky tip odkial by sa to dalo zohnat.
dakujem
Rasto
a nesalia ta s tym zotrvacnikom? v ktorom serise to mas?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Auto je v autocomp bratislava.drgi píše:a nesalia ta s tym zotrvacnikom? v ktorom serise to mas?
Zotrvacnik som videl len namontovany na aute a je zafarbeny (asi od priehriatia) na fialovo. Takisto ma ryhu od nitov spojky. Ta ryha nie je nijak strasna ale zotrvacnik nedoporucovali sustruzit. Vraj v nom odisli nejake pruziny (co neviem ako zistili, ked je stale namontovany na motore)
R

Naposledy upravil(a) rasto dne pát 16.01.2009, 14:55, celkem upraveno 3 x.
setrvačník
Ahoj, já jsem vlastníkem Avensis r.v.2000 D-4D a podobnou zkušenost se zničeným setrvačníkem + spojkou mám taky. Asi po 80000tis / 3,5 roku mi výše zmíněné odešlo taky a v servisu po mě chtěli cca podobnou částku jako po tobě. Docela jsem se s nimi dohádal, že prostě není po 3,5 letech možné aby se zkazila tak drahá věc a že opravu prostě nezaplatím a trvám na reklamaci i po záruce. Asi po 2týdnech a projednáním se zastoupením toyota v Praze mi byl setrvačník vyměněn bezplatně a spojku jsem zvolil Toyota Optifit cca 4500kč. Vzhledem k tomu že jsi asi 5tý člověk s tímto typem vozu a zničeným setrvákem a spojkou tak se potvrzuje mé dlouhodobé tušení, že právě tahle vada je výrobní.
Re: setrvačník
Mne sa podarilo zohnat zotrvacnik za 598Eur bez 20% dane ktory maju vo Viedni a kupoval som aj casti na 5 rychlost. "synchro, podlozky, vidlicky a podobne hluposti za 350Eur" zajtra budem mat spojku... Dealer na slovensku mi povedal ze spojka Optifit na Avensis sa vraj kupit neda. Potrebujem auto rychlo a hoci "toyota" spojka bude stat ovela viac budem ju mat zajtra a spravene auto dufam v stredu alebo stvrtok. Mne tam odisla takisto gulicka s pruzinkou ktora je v srubke a drzi zaradenu rychlost. Z nejakeho dovodu uz nedokazala udrzat 5-tu rychlost tak vymienam aj tu.Davis píše:Ahoj, já jsem vlastníkem Avensis r.v.2000 D-4D a podobnou zkušenost se zničeným setrvačníkem + spojkou mám taky. Asi po 80000tis / 3,5 roku mi výše zmíněné odešlo taky a v servisu po mě chtěli cca podobnou částku jako po tobě. Docela jsem se s nimi dohádal, že prostě není po 3,5 letech možné aby se zkazila tak drahá věc a že opravu prostě nezaplatím a trvám na reklamaci i po záruce. Asi po 2týdnech a projednáním se zastoupením toyota v Praze mi byl setrvačník vyměněn bezplatně a spojku jsem zvolil Toyota Optifit cca 4500kč. Vzhledem k tomu že jsi asi 5tý člověk s tímto typem vozu a zničeným setrvákem a spojkou tak se potvrzuje mé dlouhodobé tušení, že právě tahle vada je výrobní.
Rasto
Dik za reply
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, a jak se ta spojka chovala před tím, než to odešlo?ta spojka , podle mě musela prokluzovat,že se spálil setrvačník(už sem viděl koňa blut,hada srat, ale to sem eště neviděl)podělte se snáma , na co si máme dát pozor,abychom tomu předešli.mi třeba jde spojkový pedál dost těžko-oproti jiným autům-p.s. toto se podle mě může stát člověku, který si ,,odloží,, nožku na spojkový pedál i když tam nemá co dělat. 

Skor to bude mat docinenia s tym ze diesel zo sebou dost "trha" kedze tam dochadza k vybuchom a to trhanie ma byt trosku kompenzovane tymto drahym zotrvacnikom. Pokial to tak nieje (ked odide ta kompenzacna cast zotrvacniku) tak to upecie spojku.krchovman píše:Hoši, a jak se ta spojka chovala před tím, než to odešlo?ta spojka , podle mě musela prokluzovat,že se spálil setrvačník(už sem viděl koňa blut,hada srat, ale to sem eště neviděl)podělte se snáma , na co si máme dát pozor,abychom tomu předešli.mi třeba jde spojkový pedál dost těžko-oproti jiným autům-p.s. toto se podle mě může stát člověku, který si ,,odloží,, nožku na spojkový pedál i když tam nemá co dělat.
Na aute som jazdil normalne ako na predoslych 3 autach a na ziadnom sa mi take nestalo. Spojka v tom case nepreklzovala a takisto bola tvrdsia.
Rasto
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Skor to bude mat docinenia s tym ze diesel zo sebou dost "trha" kedze tam dochadza k vybuchom a to trhanie ma byt trosku kompenzovane tymto drahym zotrvacnikom. Pokial to tak nieje (ked odide ta kompenzacna cast zotrvacniku) tak to upecie spojku.
Na aute som jazdil normalne ako na predoslych 3 autach a na ziadnom sa mi take nestalo. Spojka v tom case nepreklzovala a takisto bola tvrdsia.
to se mi nezdá, myslím ,že by to aspoň chvíli trhalo celým autem.podle toho co píšeš mi to příjde , že ti to odešlo najednou,ale jak jsem viděl ten setrvačník , tak se to muselo ,,pálit,, pěkně dlouho to není ,,dvojka plech,,je to pořádný kus železa,a taky jsi psal , že na setrvačníku jsou rýhy od nýtků z lamely, to znamená, že jsi nejdříve musel ,,ohoblovat ,,celou lamelu .to muselo prokluzovat hezkých pár-set kilometrů,za to dám ruku mezi lamely
fakt jsi nic nepozoroval 
to se mi nezdá, myslím ,že by to aspoň chvíli trhalo celým autem.podle toho co píšeš mi to příjde , že ti to odešlo najednou,ale jak jsem viděl ten setrvačník , tak se to muselo ,,pálit,, pěkně dlouho to není ,,dvojka plech,,je to pořádný kus železa,a taky jsi psal , že na setrvačníku jsou rýhy od nýtků z lamely, to znamená, že jsi nejdříve musel ,,ohoblovat ,,celou lamelu .to muselo prokluzovat hezkých pár-set kilometrů,za to dám ruku mezi lamely

To auto som kupil ked malo 150000km ja som na nom nabehal 30000km a v tom case som si presmykovanie nevsimol. Vsimol som si, ze som mal zadne gumy osustruzene blatnikom na oboch stranach co znamena ze auto behalo celkom dost nalozene. A pokial bolo firemne, tak ho nesetrili.krchovman píše: to se mi nezdá, myslím ,že by to aspoň chvíli trhalo celým autem.podle toho co píšeš mi to příjde , že ti to odešlo najednou,ale jak jsem viděl ten setrvačník , tak se to muselo ,,pálit,, pěkně dlouho to není ,,dvojka plech,,je to pořádný kus železa,a taky jsi psal , že na setrvačníku jsou rýhy od nýtků z lamely, to znamená, že jsi nejdříve musel ,,ohoblovat ,,celou lamelu .to muselo prokluzovat hezkých pár-set kilometrů,za to dám ruku mezi lamelyfakt jsi nic nepozoroval
R
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no vidíš! a už jsme se k tomu dostali.někdo s tím jezdil jak hov... a tobě to kleklo, doufám , že mě to nečeká taky, protože jsem ho koupil 2.2.07 na tachšu ,,140 000,,rasto píše:To auto som kupil ked malo 150000km ja som na nom nabehal 30000km a v tom case som si presmykovanie nevsimol. Vsimol som si, ze som mal zadne gumy osustruzene blatnikom na oboch stranach co znamena ze auto behalo celkom dost nalozene. A pokial bolo firemne, tak ho nesetrili.krchovman píše: to se mi nezdá, myslím ,že by to aspoň chvíli trhalo celým autem.podle toho co píšeš mi to příjde , že ti to odešlo najednou,ale jak jsem viděl ten setrvačník , tak se to muselo ,,pálit,, pěkně dlouho to není ,,dvojka plech,,je to pořádný kus železa,a taky jsi psal , že na setrvačníku jsou rýhy od nýtků z lamely, to znamená, že jsi nejdříve musel ,,ohoblovat ,,celou lamelu .to muselo prokluzovat hezkých pár-set kilometrů,za to dám ruku mezi lamelyfakt jsi nic nepozoroval
R

Kebyze mi neprestane chodit 5-ta rychlost a netreba vymontovat prevodovku, tak by si nikto nevsimol ze je spalena spojka a zniceny zotrvacnik. Takze sa ti nity mozu drat len o tom nevies. Ja som necitil ziaden problem zo spojkou a to uz mam nieco odsoferovane.no vidíš! a už jsme se k tomu dostali.někdo s tím jezdil jak hov... a tobě to kleklo, doufám , že mě to nečeká taky, protože jsem ho koupil 2.2.07 na tachšu ,,140 000,,taky firemní,takže počítám spíš 200 000
R
Tu je fotka ozubeneho kolesa do ktoreho zapada synchron a ma zodrane zuby, kvoli comu ta 5ka vyskakovala.
R
R

Naposledy upravil(a) rasto dne pát 16.01.2009, 14:56, celkem upraveno 1 x.