Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
sajty
Řidič

Re: Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

Příspěvek od sajty »

Tak jsem dneska zkontroloval hladinu oleje a zjistil jsem, že je přelitý o 5mm nad horní rysku. Jojo, ono se vyplatí servisovat a nakupovat v autorizáku, tam vždy dostanete lepší kvalitu...
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Lidi, uvádějte prosím servisy, o kterých mluvíte, ať víme. :)
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Tsusho Průhonice. Teď abych sháněl servis nebo hadičku na odčerpání. Vyplatilo se připlácet za autorizák.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

sajty píše:Tak jsem dneska zkontroloval hladinu oleje a zjistil jsem, že je přelitý o 5mm nad horní rysku. Jojo, ono se vyplatí servisovat a nakupovat v autorizáku, tam vždy dostanete lepší kvalitu...
jak to měříš ?, chce to zahřát motor postavit auto na rovinu, vypnout motor, počkat 5 a více minut a pak měřit. Pokud tam i takto máš 5 mm navíc tak je to přelité. Jinak 2-3 mm navíc určitě nevadí, možná i tech 5 bude v normě. Ano, není to dobrá vizitka, já jsem s tímto měl u Corolly z počátku problém také, jelikož jsem měl v autě o 3 dcl. menší objem oleje než bylo normální. Důvod byl ten, že Toyota dávala pár měsíců do Corolly motor s menší olejovou vanou, než bylo pro ten typ a motor běžné. Pokud jsem na to neupozornil technika na příjmu tak jsem měl vždy přelito, jelikož tam mechanik logicky nalil tolik co byl na to auto a motor zvyklý a když chtěl dolévat tak měl vždy plno nebo lehce nad. Těchto "anomálních" motorů k nim jezdilo logicky jen pár, tak jsem to zkousnul, nicméně po cca 3 výměně jsem to měl vždy již OK, měli to u mne poznamenané a dávali si na to již pozor. Od té doby mám však preventivně odsávačku oleje :-).
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne úte 26.09.2017, 13:46, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Dneska ráno jsem vytáhnul měrku a bylo to 5mm nad (auto nebylo nastartované). Přes noc auto stálo.

Btw, kdes sehnal tu odsávačku? Asi budu muset koupit infúzní hadičku a k tomu injekční stříkačku, nic lepšího mě nenapadá.
Naposledy upravil(a) sajty dne úte 26.09.2017, 10:33, celkem upraveno 1 x.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jenže takto se prý olej měřit nemá. Ráno je vše steklé ve vaně a je tak možné, že naměříš nad rysku i u dobře udělané výměny. Navíc na té ulici před domem máš takovou rovinu, že to nemůže zkreslovat ?. Zkus to udělat jak jsem Ti psal, ideálně někde na pumpě tam mají u stojanů rovinu vždy.

Zkus nejdříve změřit olej jak Ti radím, pak něco sháněj, možná že to bude vše OK a jen plašíš. Odsávačku mají občas za pák korun v Lidlu, internet Ti určitě pomůže.
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne úte 26.09.2017, 10:41, celkem upraveno 1 x.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

No když jsem to zkoušel u zahřátého motoru, tak po vytažení měrky byla celá zaprasená a prd se dalo poznat, kolik je tam oleje, proto jsem to nechal pořádně odstát. Nicméně vyzkouším, jak říkáš. Úplnou rovinu před barákem nemám, to máš pravdu, když bych uvolnil ručku, rozjelo by se to. Rozhodně to ale není kopec.

Stejně bych byl rád za info, kde si sehnal odsávačku pro jistotu. Zítra mě čeká 500 km na dálnici a nechtěl bych jet s přelitým olejem.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

No, vidíš a hned plašíš jak vše špatné atd. Pokud nemáš auto na rovině tak je to zkreslené. I mírný spád to zkreslí, navíc motor má být opravdu zahřátý. Když se měří olej tak si k tomu vezmi ubrousek nebo hadřík. Nejdříve vyatáhně měrku otři, pak znovu zasuň a pak porovnávej, ale pouze z té správné strany měrky. Pokud nevíš tak si k tomu vezmi návod. Posílám odkaz tam to zvládla i ta blond slečna.

https://www.oleje.cz/clanek/Jak-zkontro ... tav-oleje-

Jak jsem Ti psal odsávačku mají občas v Lidlu nebo na internetu ji určitě seženeš.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Hele, až taková blondýna nejsem :-D. Na té měrce z "návodu" to je vidět krásné, když jsem to vytáhnul ze zahřátého motoru, bylo to rozmázlé přes půlku měrky. Taky mě celkem zaujalo, že "naše" ryska má daleko větší rozptyl min max, v "návodu" to vypadá jako možná centimetr max.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Tá mierka je bez debaty na h...o a vždy sa to rozmaže, môžeš sa snažiť to pootáčať ale pekne čistú hranicu som nemal nikdy. Sú také autá... na Nissane Murano mechanik mierku ani nevyťahoval lebo to bolo zbytočné, nalial toľko oleja koľko vylial....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

MartinHSD píše:jenže takto se prý olej měřit nemá. Ráno je vše steklé ve vaně a je tak možné, že naměříš nad rysku i u dobře udělané výměny. Navíc na té ulici před domem máš takovou rovinu, že to nemůže zkreslovat ?. Zkus to udělat jak jsem Ti psal, ideálně někde na pumpě tam mají u stojanů rovinu vždy.

Zkus nejdříve změřit olej jak Ti radím, pak něco sháněj, možná že to bude vše OK a jen plašíš. Odsávačku mají občas za pák korun v Lidlu, internet Ti určitě pomůže.
Co to blábolíš za nesmysly!!! Naopak, nejlépe změříš hladinu oleje, když motor delší dobu stojí a auto je NA ROVINĚ. V žádném případě se neměří hladina oleje tak, jak jsi popsal 2-3min po vypnutí motoru a samozřejmě je třeba měrku před měřením otřít čistým hadrem nebo savým papírem. Tak změříš hladinu orientačně, ale ne přesně. Je třeba minimálně 15minut počkat, aby náplň stekla do vany, neb je rozstříklá po motoru, pak je měření správné. Dávej rady pouze když jsou pravdivé!!! Koukej rychle ten nesmysl smazat nebo si někteří podle tvých rad přelijí náplň.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Človeče. Toto som našiel po minúte hladania.

https://www.tdipower.sk/2013/05/16/kont ... iny-oleja/

Každopádne v návode sa píše
Meranie oleja.jpg
(129.65 KiB) Staženo 1489 x
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

sajty: Kolik jsi jim donesl oleje do servisu na výměnu? Kolik litrů obsahuje náplň tvého motoru? Kolik oleje ti vrátili? Když si vypočítáš rozdíl těchto objemů, tak by výsledek být stejný, jako vrácený nespotřebovaný olej. Jestli ti ho vrátili méně, tak ti ho nalili víc do motoru.

Edit: Ještě doplním, jestli zjistíš, že ti oleje opravdu nalili hodně, jel bych do servisu, podal na to reklamaci, aby o tom provedli zápis (kvůli případné poruše motoru či katalyzátoru v záruce) a přebytečný olej odsáli.
Naposledy upravil(a) tomikm dne úte 26.09.2017, 13:21, celkem upraveno 1 x.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Donesl jsem 4+1. Nevím, kolik v té 1l flašce zbylo, musel bych na to kouknout přes silné světlo, není to vidět. Stejně mi to ale přesný údaj neřekne, auto nahoru, vypustit, auto dolů a šup tam nový olej, s nějakým odkapáním se nezatěžují. Bůh ví, kolik starého oleje tam zbylo.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Do sevisu si beru vlastní olej 4 lt. Olejový filtr dává servis, po výměně je olej přesně na full, nepřelitý.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Odpovědět

Zpět na „Auris“