E11- chcípá po startu

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
rcrtgriffin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E11- chcípá po startu

Příspěvek od rcrtgriffin »

Ahoj, naše rollka poslední týden po nastartování má tendenci hned chcípnout. (E11 1,4l vvt 71kW)

Hned po startu padají otáčky a pokud nepřidám hned plyn, motor chcípne, po cca 5s co držím plyn nad 1500ot/min vše v normálu, po zahřátí na další nastartování reaguje normálně i když chvíli stojí.
Svíčky byly měněny tak před dvěma lety. Při dnešním startu si myslím že navíc foukla kus olejového kouře. (Hodlám měnit olej, tak kouknu jestli není olej v chladicí kapalině. Žádná výstražná kontrolka nesvítí, ale kódy v ecu jsem nekontroloval, zkusím zjistit, jestli něco čínská diagnostika píše při výměně oleje.)

Palivový filtr? Cívky? Nějaké čidlo motoru?

Díky za pomoc
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
rcrtgriffin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: E11- chcípá po startu

Příspěvek od rcrtgriffin »

Never mind, auto zase v normálu, asi mělo rýmu... :bigups:
Pro jistotu asi koupím nové svíčky, žádné kódy ani nic na cívkách jsem nenašel...
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: E11- chcípá po startu

Příspěvek od Tonda »

Diagnostiku a podívat se co který snímač ukazuje a porovnat s tím co má ukazovat ;-) Diagnostika není jen na chybová hlášení ;-) Mám stejnej motor a dělalo mi to něco podobnýho a na diagnostice jsem zjistil, že nejde žádný signál z MAP senzoru. Není nic lehčího než udělat tohle - pak teprve něco řešit. Svíčky se mění pravidelně - je to lepší pro motor i tvou peněženku
Good luck :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“