Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid
Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid
Jelikoz jsem koupil Aurise v dubnu, tak jsem nedostal zimni pneumatiky.
Nevim jestli mam koupit ocelace ci litaky. Nekdo mi rikal, ze ocelove disky
chrani kola a proti soli a dalsim vecem vice nez litaky.
Jaky rozmer maji disky? Nejak jsem to nenasel. Ale asi je to ve velkem technicaku.
Budu kupovat 16" z duvodu snehovych retezu.
Nevim jestli mam koupit ocelace ci litaky. Nekdo mi rikal, ze ocelove disky
chrani kola a proti soli a dalsim vecem vice nez litaky.
Jaky rozmer maji disky? Nejak jsem to nenasel. Ale asi je to ve velkem technicaku.
Budu kupovat 16" z duvodu snehovych retezu.
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Re: Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid
tak teoreticky možná ano, že plecháč chrání více brzdy před nečistotami z vozovky, ale vhledově to není žádná sláva a cenově se dnes moc neušetří. Záleží co budeš chtít zda origo nebo vlastní kompletaci. Nedávno jsem to řešil pro kolegu, v neoriginálu ( litá kola, pneu ( Nokian, Goodyear, Michelin apod. + ventilky TMPS ) jsem se dostal v 16 na cca 20 tis. Origo komplet vyjde na 27 tis. Kolega kupuje origo. Jám mám již od jara origo sadu litých kol v černém perleťovém laku, to co je nyní té jejich akci. Rozměr disku je 16 x 6,5 a pneu 205/55 R 16 více viz. odkaz.
https://www.toyota.cz/service-and-acces ... plety.json
https://www.toyota.cz/service-and-acces ... plety.json
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne úte 19.09.2017, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
před cca 8mi lety jsem koupil zimní (psali to tam) liťáky od Ronalu ... no 8 lety vydržely ale loni jsme kupoval nové pneu a až se dojede tak půjdou asi do stoupy (ale ot si už bude řešit nový majitel ehm
cca po 2 sezonách začaly uvnitř ty liťáky "žloutnout" a cca po 4 letech se začal loupat ten lak (uvnitř kola kam se normálně moc nedá dostat přy mytí zvenku), takže teď je to zevnitčř trošku vyžrané ale nic zásadního (vlastní ráfek je vpo hodě, žere to ty paprsky), spíš jenom povrchově, esteticky nic extra, ale staticky to vypadá v pohodě ...
možná kdybych s tím v zimě chodil pravidleně do myčky a pořadně to proplachoval (i když nevím jak když na brzdy se údajně ? nesmí s wapkou a jinak než přes brzdu se k tomu nedá dostat že ... tak by to vypadalo líp ...
já mám Aurise objednaného na začátku září takže až přijede tak k němu budu mít originál lité zimáky tak snad vydrží víc (můžu říct že ty od Fordu (original) co si občas užily "přechodné" období vypadaj furt jako nové ...
za mě jsou noname liťáky tak na hraně, ale třeba za ty roky ochrana porkočila a už se nevyžíraj ... kdybych si musle teď vybrat, šel bych asi do plechu a nebo do original disků (ale tma je ais problém cena že ..)

cca po 2 sezonách začaly uvnitř ty liťáky "žloutnout" a cca po 4 letech se začal loupat ten lak (uvnitř kola kam se normálně moc nedá dostat přy mytí zvenku), takže teď je to zevnitčř trošku vyžrané ale nic zásadního (vlastní ráfek je vpo hodě, žere to ty paprsky), spíš jenom povrchově, esteticky nic extra, ale staticky to vypadá v pohodě ...
možná kdybych s tím v zimě chodil pravidleně do myčky a pořadně to proplachoval (i když nevím jak když na brzdy se údajně ? nesmí s wapkou a jinak než přes brzdu se k tomu nedá dostat že ... tak by to vypadalo líp ...
já mám Aurise objednaného na začátku září takže až přijede tak k němu budu mít originál lité zimáky tak snad vydrží víc (můžu říct že ty od Fordu (original) co si občas užily "přechodné" období vypadaj furt jako nové ...

za mě jsou noname liťáky tak na hraně, ale třeba za ty roky ochrana porkočila a už se nevyžíraj ... kdybych si musle teď vybrat, šel bych asi do plechu a nebo do original disků (ale tma je ais problém cena že ..)
2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
Ničit liťáky v zimě je IMHO nesmysl. Když tam prdneš poklice, nikdo ani na první pohled nepozná, že jsou pod tím plecháče. Ušetříš 5 litrů a lépe to chrání kola, protože se ti dovnitř nedostane tolik bordelu.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
sajty nic proti, ale ked mas pekne nove stylove auto a dat tam ocelove disky s puklicami je ako obut si sandale s bielymi ponozkami...
Alu disky maju v dnesnej dobe lepsiu upravu ako v minulosti a ak sa ti tam dostane necistota a sneh tak sa rychlejsie roztopi ako v ocelovom disku.
Ja som auto kupoval v juni 2017 a tiez riesim kolesa na zimu a ako pise MartinHSD velky rozdiel tam nie je a tiez idem do originalov, letne pneu mam sice 17palcove od vyroby ale zimne maju 16ky.

Alu disky maju v dnesnej dobe lepsiu upravu ako v minulosti a ak sa ti tam dostane necistota a sneh tak sa rychlejsie roztopi ako v ocelovom disku.
Ja som auto kupoval v juni 2017 a tiez riesim kolesa na zimu a ako pise MartinHSD velky rozdiel tam nie je a tiez idem do originalov, letne pneu mam sice 17palcove od vyroby ale zimne maju 16ky.
Co máš proti ponožkám v sandálech?
Samozřejmě, že liťák bude vypadat lépe, ale když tam švihneš poklice, stejně to poznáš jen zblízka, že to jsou plechy. To je právě furt něco, ještě tam připlatím, tam připlatím a ono to naskáče. Kola pojedou stejně a jestli to vypadá o něco hůře, s tím asi žít dokážu. Akorát čekám, až Toyota půjde dolů s cenou a pak se rozhodnu. Za současné ceny si to můžou strčit tam, kde slunce nesvítí.

Samozřejmě, že liťák bude vypadat lépe, ale když tam švihneš poklice, stejně to poznáš jen zblízka, že to jsou plechy. To je právě furt něco, ještě tam připlatím, tam připlatím a ono to naskáče. Kola pojedou stejně a jestli to vypadá o něco hůře, s tím asi žít dokážu. Akorát čekám, až Toyota půjde dolů s cenou a pak se rozhodnu. Za současné ceny si to můžou strčit tam, kde slunce nesvítí.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Bacha na "praskajuce" TPMS ventilky (galvanicka korozia). Pri plechacoch to skor uvidis.sajty píše:Ničit liťáky v zimě je IMHO nesmysl. Když tam prdneš poklice, nikdo ani na první pohled nepozná, že jsou pod tím plecháče. Ušetříš 5 litrů a lépe to chrání kola, protože se ti dovnitř nedostane tolik bordelu.
Plechac skor ohnes, ALU vacsinou len oskries (skusenost).
Ale hlavne sa nenechat ofrcat nejakymi lacnymi ALU/plechacmi. Znackove (zeby nie?) ALU oznacene pre zimnu prevadzku mi normalne koroduju na vnutornych hranach. Takze MAGMA Kronprinz silne neodporucam (kupovane od DE dealera, maju aj KBA a TUV osvedcenie).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Co přesně tam praská? Dělají se gumové a hliníkové, ale možná praská jiná část. Jinak u těch plechů není moc na výběr, dělá to snad jeden nebo dva výrobci. U ALU je to větší věda.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Je to galvanicka korozia, vznika medzi 2 roznymi kovmi (hlinik vs plech). Viac po reklame ...
...
...
Viac najdes na nete. Su s tym dost masivne problemy. Zasa EU nieco odsuhlasila (kvoli prachom samozrejme), ale nedomyslela. Ved aj na co ?

...
...
Viac najdes na nete. Su s tym dost masivne problemy. Zasa EU nieco odsuhlasila (kvoli prachom samozrejme), ale nedomyslela. Ved aj na co ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- pekne stylove auto je mx5 a nie auris...pelesc píše:sajty nic proti, ale ked mas pekne nove stylove auto a dat tam ocelove disky s puklicami je ako obut si sandale s bielymi ponozkami...![]()
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
- buckyskentucky
- Řidič
Každý at si tam narve co chce.Já mám zimní plechy a dokonce Aurisácké15 palců Jízda na 195-65 15 je daleko konfortnější jak na 205-55-16.Takže si nedovedu představit ten žebřinák na 17.Ty sandále s bílýma ponožkama jsou úsměvné,páč už i corolla v nižší výbavě má plechy 15.

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
No jo, ale ony přece ty velký kola vypadají dobře! Že mají jízdní vlastnosti úplně na hovno, to je věc druhá... Jinak taky bych klidně šel do 15, ale nemám je zapsané v TP a nechce se mi to řešit.
- buckyskentucky
- Řidič
Takjá je v TP mám,jako druhou alternativu.Když na jaře nahodím 205-55 ,tak se mi zdá,že cítím kde jakou nerovnost.sajty píše:No jo, ale ony přece ty velký kola vypadají dobře! Že mají jízdní vlastnosti úplně na hovno, to je věc druhá... Jinak taky bych klidně šel do 15, ale nemám je zapsané v TP a nechce se mi to řešit.

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Takhle už ale dnes moc lidí nepřemýšlí. Čím větší, tím lepší, to je přece jasné. 18 minimum, nejlépe 20! Sice v tom vytřesu duši, v autě kravál že není slyšet rádio, tlumiče a podvozek poloviční životnost, spotřeba jak traktor, ale dobře to vypadá, a o to tu jde především.
Ano Corolla ma v nizsej vybave plechy ale to len kvoli cene aby mohla konkurovat inym znackam ...buckyskentucky píše:Každý at si tam narve co chce.Já mám zimní plechy a dokonce Aurisácké15 palců Jízda na 195-65 15 je daleko konfortnější jak na 205-55-16.Takže si nedovedu představit ten žebřinák na 17.Ty sandále s bílýma ponožkama jsou úsměvné,páč už i corolla v nižší výbavě má plechy 15.![]()

Je to o pocite kazdeho vodica... niekomu sa lepsie jazdi na 17 alebo 16 a nedokaze si zasa predstavit jazdu na 15kach..