Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od aczasa »

Alesho a který máš na mysli ty? Jak jsem řekl, nikde jsem to nenašel že by to bylo jak píšeš. :-)
Back in Czech.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Alesho Mícháš jabka s hruškama.
Kořen slova Toyota je Toy!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Taky bych trochu řekl, ale čekám... Vyckavam...
Back in Czech.
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

aczasa píše:Alesho a který máš na mysli ty? Jak jsem řekl, nikde jsem to nenašel že by to bylo jak píšeš. :-)
To se asi špatně díváš, nebo těm grafům nerozumíš, ani v jednom ti bohužel nemůžu pomoct. Četl si ten článek celý?
Tomiq píše:Alesho Mícháš jabka s hruškama.
Pouze jsem doplnil tvůj výrok o spotřebu, kterou si ty vynechal. Bavíme se přeci o spotřebě, ne? Mohl bys mi prosím ukázat, jak se to správně počítá a kde dělám chybu?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmmmm... Grafy ale asi čtu dobře. Přeci jen mi ty 3D grafy jdou. :-) nějaké mapy jsem dělal ještě kdysi na VŠ, proto mě překvapuje, že tak zarputile nevidíš co ukazují. :-)))
Back in Czech.
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

aczasa píše:Úplně jsem si tam nikde nevšiml, že by absolutní spotřeba s otáčkami klesala... Ona má spíše u tvar, takže také s otáčkami roste...
Ještě jednou jsem si přečetl tvůj příspěvek a asi už vím, kde vzniklo nedorozumění. Moje tvrzení: "s otáčkami klesá spotřeba" je myšlené tak, že s klesajícími otáčkami klesá i absolutní spotřeba, tvoje tvrzení, že s otáčkami roste, ja vlastně to samé: s rostoucími otáčkami absolutní spotřeba roste. Je pravda, že i absolutní spotřeba má u tvar, jak říkáš, ale růst za minimem směrem ke klesajícím otáčkám je v oblasti nepoužitelné při běžném provozu pro daný převodový stupeň.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Alesho: Ty ses do toho zamotal. V tom grafu nemáš spotřebu ale účinnost. Takže to máš celé spočítané. Nemusíš do toho plést měrnou ani absolutní spotřebu.
Potřebujeme těleso o hmotnosti m rozjet na rychlost v a k tomu potřebujeme práci W Ta práce je stejná nezávisle na tom, jak dlouho nám rozjetí bude trvat.

V grafu na tom barevným obrázku je účinnost. To znamená kolik práce dostaneme z jednoho litru paliva.
Obráceně kolik paliva spotřebujeme na danou vykonanou práci.
A vychází to, že nejméně paliva na konstantní vykonanou práci spotřebujeme při maximálním zatížení motoru v otáčkách od 1500 do 4000.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Co tak ucinost vlasneho motora..."NOHE
.......
(chodidla-nohy+0,5l moku 52,5st)
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

Tomiq: Dobrá, to co píšeš dáva smysl. Ale každopádně v prvním případě (plný plyn) vykonáš tu práci sice dřiv, ale tím pádem ujedeš poloviční vzdálenost, takže sice ušetříš během samotné akcelerace, ale pro smysluplné porovnání s druhým případem (poloviční výkon) musíš ještě započítat spotřebu pro udržování konstantní rychlosti v druhé půlce dráhy. Pokud bych to přehnal a zrychloval v druhém případě s desetinovým výkonem tak v prvním případě sice zrychlíš na stanovenou rychlost v 1. desetině dráhy, ale musíš ještě ujet 9/10 dráhy. Tím pádem bude určitě spotřeba po celé dráze nižší, ale je to samozřejmě způsobeno výrazně nižší průměrnou rychlostí.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Tu práci na překonání val. odporu a odporu vzduchu máš zase v obou případech stejnou. S tím rozdílem, že při vyšší rychlosti máš odpory vyšší, takže docílíš-li tou akcelerací vyšší průměrné rychlosti, ta spotřeba k udržení cestovní rychlosti mírně stoupne.
Stojíme vedle sebe na světlech. Zelená. Já dám jedna- plnej, při 4000rpm- 2, při 50km/h- 5 a tempomat. V přesně odhadnuté vzdálenosti od dalších světel vypnu tempomat a bez plynu doplachtím k semaforu tak, abych jen nepatrně dobrzdil do úplného zastavení.
Ty stojíš vedle mě. Na zelenou se pomalu rozjedeš a pojedeš tak, abys na dalších světlech byl současně se mnou. Nesmíš překročit 50, jsi v obci.
Takže musíš držet 50 podstatně dýl a pak brzdit.
Já provoz zdržovat nebudu, ostatní účastníci jsou pomalejší.
Průměrnou rychlost máme stejnou. Ty budeš mít spotřebu podstatně vyšší. Zakopanej pes je v té brzdě před druhým semaforem, kde tu vyprodukovanou práci proměníš v teplo.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A teď si sednout na prdel a rozjet se na elektro.. Čistě, protože statický odpor je ten největší, který musíš Překonat.
Back in Czech.
Jumpik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumpik »

Zdravím všechny,
tak se s vámi chci podělit o zážitek, jak mí rodiče budou mít RAV4 HYBRID. Upozorňuji, že rodičům, je 72 let, ale ani jsem netušil, že jsou tak pokrokoví.
Před pěti lety si koupili nového VW TIGUANA 1,4 TSI, s kterým byli spokojeni, ale se spotřebou už méně. Auto papalo i když s tím člověk jel na klid. Takže po dvou letech došlo ke koupi dalšího TIGUANA, tentokrát 2.0 TDI.
Já jsem v té době kupoval ojetého LAND CRUISERA 120. No rodiče byli spokojeni a asi před půl rokem mě máma říkala, že by bylo fajn už zase auto obměnit. Trochu jsem se vložil do výběru, protože na dalšího TIGUANA neměli trpělivost čekat ( až 8 měsíců).
Já jsem mezitím pořídil další TOYOTU AVENSIS T25, a řekl jsem našim, že jestli budou chtít, tak s nimi objedu autosalony, ale že za mě by mohli zkusit Toyotu. On se výběr ztenčil na HONDU CRV a právě RAV4. Ještě jsem musel vysvětlit, jak funguje hybrid, protože o tom máma vůbec nevěděla. (Máma řídí, táta se už jen vozí).
A ohromně mne překvapila její reakce. Vůbec se neptala na spotřebu, ale řekla mi, že je to fajn, že nebude auto tolik smrdět a nebude tak moc znečišťovat ovzduší a že změna je život, že u VW už všechno ovládání znala, tak ať je zase něco nového. :)
No a já jsem náhodou v téhle diskuzi na klubu našel Mirka, tak jsem se s ním spojil a při dni otevřených dveří jsme se za Mirkem do Toyoty rozjeli.
Mamča si auto vyzkoušela, moc se jí líbilo, dokonce je asi větší než TIGUAN a Mirek vše co jsme potřebovali vědět, vidět, vysvětlit, ukázat, ochotně asistoval a ještě nabídl hezkou cenu.
Navíc nám nabídli velmi solidní cenu za výkup TIGUANA.
No a závěr ? Rodiče mají objednanou RAVKU v HYBRIDU AWD a myslím, že s druhou nejvyšší výbavou.
A už se na ni moc těší. No já vlastně taky :D
Tak snad po 28.9. už budou taky jezdit TOYOTOU. :banana:
Naposledy upravil(a) Jumpik dne pát 22.09.2017, 17:34, celkem upraveno 1 x.
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Jumpik píše:Zdravím všechny,
tak se s vámi chci podělit o zážitek, jak mí rodiče budou mít RAV4 HYBRID. Upozorňuji, že rodičům, je 72 let, ale ani jsem netušil, že jsou tak pokrokoví.
Před pěti lety si koupili nového VW TIGUANA 1,4 TSI, s kterým byli spokojeni, ale se spotřebou už méně. Auto papalo i když s tím člověk jel na klid. Takže po dvou letech došlo ke koupi dalšího TIGUANA, tentokrát 2.0 TDI.
Já jsem v té době kupoval ojetého LAND CRUISERA 120. No rodiče byli spokojeni a asi před půl rokem mě máma říkala, že by bylo fajn už zase auto obměnit. Trochu jsem se vložil do výběru, protože na dalšího TIGUANA neměli trpělivost čekat ( až 8 měsíců).
Já jsem mezitím pořídil další TOYOTU AVENSIS T25, a řekl jsem našim, že jestli budou chtít, tak s nimi ojedu autosalony, ale že za mě by mohli zkusit Toyotu. On se výběr ztenčil na HONDU CRV a právě RAV4. Ještě jsem musel vysvětlit, jak funguje hybrid, protože o tom máma vůbec nevěděla. (Máma řídí, táta se už jen vozí).
A ohromně mne překvapila její reakce. Vůbec se neptala na spotřebu, ale řekla mi, že je to fajn, že nebude auto tolik smrdět a nebude tak moc znečišťovat ovzduší a že změna je život, že u VW už všechno ovládání znala, tak ať je zase něco nového. :)
No a já jsem náhodou v téhle diskuzi na klubu našel Mirka, tak jsem se s ním spojil a při dni otevřených dveří jsme se za Mirkem do Toyoty rozjeli.
Mamča si auto vyzkoušela, moc se jí líbilo, dokonce je asi větší než TIGUAN a Mirek vše co jsme potřebovali vědět, vidět, vysvětlit, ukázat, ochotně asistoval a ještě nabídl hezkou cenu.
Navíc nám nabídli velmi solidní cenu za výkup TIGUANA.
No a závěr ? Rodiče mají objednanou RAVKU v HYBRIDU AWD a myslím, že s druhou nejvyšší výbavou.
A už se na ni moc těší. No já vlastně taky :D
Tak snad po 28.9. už budou taky jezdit TOYOTOU. :banana:

Ahoj děkujeme a není vůbec zač, krásné hodnocení. Rádi jsme pomohli a myslíš že budou nad míru spokojeni !!
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Jumpik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumpik »

Tak už je další Tojótá doma.
Díky Mirkovi za vlídné přijetí,trpělivost a velkou ochotu vše vysvětlit. Rodiče byli moc rádi, že jsi se jim hezky věnoval. A děkujeme za dovysvětlení po mailu, ač bylo jiz dávno po pracovní době. Koupě Ravky byla vtipná i zajímavá.
Vše perfektní včetně květiny pro mou mamču.
Mirku, ještě jednou diky. :wink:
Land Cruiser 120 D4D 3,0 2005
Avensis T25 D4D 2,0 2005
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Jumpik píše:Tak už je další Tojótá doma.
Díky Mirkovi za vlídné přijetí,trpělivost a velkou ochotu vše vysvětlit. Rodiče byli moc rádi, že jsi se jim hezky věnoval. A děkujeme za dovysvětlení po mailu, ač bylo jiz dávno po pracovní době. Koupě Ravky byla vtipná i zajímavá.
Vše perfektní včetně květiny pro mou mamču.
Mirku, ještě jednou diky. :wink:

Ahoj koukám že nemůžeš spát ;) děkuji moc za hodnocení je to vždy radost číst. Až budeš měnit landaka tak něco vymyslíme ;) pozdravuj doma a hodně šťastných km
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“