Brzdy, tlumiče
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Brzdy, tlumiče
Tak motor mám za sebou a nyní jdu do podvozku.Čekají mě přední brzdy a zadní tlumiče otázka zní co mám koupit za značku aby to něco vydrželo,značkový věci kupovat nebudu.Dříve jsem kupoval bremba a tlumiče bilstein,nyní tyto značky se na toyotu nevyskytují a ostatní neznám tak se radši zeptám jaké máte vlastní zkušenosti.Děkuji předem za dobré náměty.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Re: Brzdy,tlumiče
Před 2 lety jsem dělal celý auto.
Já instaloval kotouče (údajně tedy) NiBK, desky Kashiyama.
Zrovna ty Kashiyamy jsou celkem zajímavý tím, ze minimálně práší. Mají takovou šedobílou směs.
Destičky jsem kvůli kouslýmu třmenu na zadku měnil na jaře za TRW. Všechno bez problémů.
Bral jsem od Matějčka. Tady jsem vyhrabal kus e-mailu:
Já instaloval kotouče (údajně tedy) NiBK, desky Kashiyama.
Zrovna ty Kashiyamy jsou celkem zajímavý tím, ze minimálně práší. Mají takovou šedobílou směs.
Destičky jsem kvůli kouslýmu třmenu na zadku měnil na jaře za TRW. Všechno bez problémů.
Bral jsem od Matějčka. Tady jsem vyhrabal kus e-mailu:
Celkem mě to vyšlo za cca 4500 s poštou.Dobrý den,
je možno dodat
kotouče NBK na přední nápravu 830 korun kus
kotouče NBK na zadní nápravu 750 korun kus
sadu destiček Kashiyama na předek 920 korun sada
sadu destiček Kashiyama na zadek 980 korun sada
Avensis Verso 2003, 2.0 D-4D 85kW
-
- Člen Týmu
V březnu taktéž dělány zad. tlumiče - zn. Kayaba - cena vč. práce cca 7200,-
Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)
Jo vidíš, tlumiče.
V červenci dělaný tlumiče na zadku.
Rovnež Kayaba - Cena 1600,- za materiál (na granex.cz), 0,- za práci.
Pokud člověk dokáže povolit dva šrouby a dvě matice dá se to udělat za hoďku na dvoře s golou a obyč heverem.
V červenci dělaný tlumiče na zadku.
Rovnež Kayaba - Cena 1600,- za materiál (na granex.cz), 0,- za práci.
Pokud člověk dokáže povolit dva šrouby a dvě matice dá se to udělat za hoďku na dvoře s golou a obyč heverem.
Avensis Verso 2003, 2.0 D-4D 85kW
Bral jsem na Verso kotouče i desky ATE ceny byly cca 2000 kotouče a 1100 sada desek na předek(ceny i s dobírkou), vše bez problémů a brzdí to výborně, nevadnou, nepískají, trochu práší(špiní disky) autodíly CARDO...
Toyota Corolla - liftback 1.8D, 49kW, motor 1C, r.v. 1991
Toyota Corolla Verso 1.8VVT-i, 95kW, motor 1ZZFE, r.v. 2008, dodělán LPG Prins VSI 2.0 + Valve Care, tažné Galia
Toyota Corolla Verso 1.8VVT-i, 95kW, motor 1ZZFE, r.v. 2008, dodělán LPG Prins VSI 2.0 + Valve Care, tažné Galia
Re: Brzdy, tlumiče
Měsíc zpět jsem dělat přední brzdy. Koupil jsem Brebo kotouče a desky, neustále přibrzďovali obě kola a na konec oba kotouče byly mimo osu
, měněny obě hadice + repase brzdiče včetně vodítek a stále to není ono. Brzdí to skvěle, ale pořád
, desky nepráší oproti původním Bosch.
pokud by jsi chtěl odkaz tak napiš SZ nebylo to moc drahý.

pokud by jsi chtěl odkaz tak napiš SZ nebylo to moc drahý.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koupil tlumiče kyb ale nyní jsem si všimnul že tlumiče jsou zasunuty v pružině.Otázka zní musím mít stahovák či nikoliv?Pokud ano auto dám radši do servisu.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Ano na vymenu prednych aj zadnych potrebujes stahovak pruzin. Ale ked si trochu zrucnejsi tak to zvldanes aj sam. bude stacit aj jednoduchy stahovak. Len pri vymene kup aj horne ulozenie prednych tlmicov a rovnako aj zadnych.
Na kombiku som musel rozoberat aj cast interieru vzadu aby som sa dostal k skrutkam co drzia tlmice na karoserii.
V predu su z loziskami a v zadu su len take gumove valceky. Tie gumy sa vedia casom stlacit a znizit ti tym auto aj o par cm. V mojom pripade mi auto dvihlo asi o 5cm ale to som menil tlmice ulozenie a aj pruziny (boli uz unavene).
Ale ak sa na to necitis tak to naozaj radsej daj do servisu.
Na kombiku som musel rozoberat aj cast interieru vzadu aby som sa dostal k skrutkam co drzia tlmice na karoserii.
V predu su z loziskami a v zadu su len take gumove valceky. Tie gumy sa vedia casom stlacit a znizit ti tym auto aj o par cm. V mojom pripade mi auto dvihlo asi o 5cm ale to som menil tlmice ulozenie a aj pruziny (boli uz unavene).
Ale ak sa na to necitis tak to naozaj radsej daj do servisu.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...