Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
ježek2
Manager Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od ježek2 »

STK + E

.... nazdar chlapi....vracím se trošku k tématu - kdo dělal teď nedávno...?

Mě čeká technická příští týden - takže objednávka - no,spíš jsem koukal po ceně za "výkon"... :biggrin:
malé překvapení bylo : jo,ochota,uděláme ,cena 1240,-... ale slečnu ani netrklo,když jsem řekl Toyota Prius - až když říkám "hybrid" - brada šla dolů...to prý nedělají / ještě nedělali !! /...a technik,že je to složité,potřeba vytáčet motor atd...
Zajel jsem pro další info do "Origo "servisu Toyota - Po dlouhém zkoumání nastínili cenu : 800,- pouze za emise... :roll:
Že to dlouho trvá...atd -
Volal jsem i na STK,kam jsem jezdil s P II - prý mám bez obav přijet / sice cena 1450,-/- no,podle odpovědí asi ještě nový program taky nemají...
Je možné,že se už někde nedělají standartní emise - ale že se to načítá z PP ?
Včera jsem v garáži zkusil podle návodu : http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1450
Podařilo se a auto reagovalo na plyn...

====================
ad "pode mnou" : taky bych řekl,že je to jen čudlík navíc....zkoušel jsem to na denních stejných cestách do "roboty"...žádný rozdíl - jen při Eco cítím že je plynový pedál tvrdší ...všechna roční období...
Naposledy upravil(a) ježek2 dne stř 13.09.2017, 12:14, celkem upraveno 1 x.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Dovolil bych si také dotaz, mám pocit (nelze asi přesně změřit) že režim ECO jezdí za stejno jako normálně (neli za méně) ? Nebo blbnu? :idea: U IIky jsem to neměl :|
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

DavidDDD píše:Dovolil bych si také dotaz, mám pocit (nelze asi přesně změřit) že režim ECO jezdí za stejno jako normálně (neli za méně) ? Nebo blbnu? :idea: U IIky jsem to neměl :|
ECO, pokud vím, dělá dvě věci: a) mění citlivost plynu v první polovině dráhy. Čili máš možnost plyn dávkovat citlivěji a možná, že tím nějaký ten mililitr ušetříš. Pokud máš nohu rozumně vycvičenou a neřídíš v přezkáčích, bude nejspíš spotřeba lautr stejná. Mně to subjektivně nevyhovuje a jezdím na normální režim. b) mění chování klimatizace, nic bližšího nevím a vyzkoušené nemám - protože viz výše. Tím věřím, že se skutečně něco ušetří, ale za jakou cenu. Suma sumárum ECO by nemělo přinášet spotřebu větší, ale nejspíš ani o poznání menší. V mezích pozorovací chyby a za cenu nějakého snížení komfortu.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Děkuji za vysvětlení, sice mě hra baví (nakonec o tom to je) ale hnidopich zase nejsem, takže čudlík navíc, aby to vypadalo :wink: :)
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Asi tak. Podobně jako EV - stejně si elektronika udělá, co uzná za vhodné, bez ohledu na čudlík.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

udo píše:Asi tak. Podobně jako EV - stejně si elektronika udělá, co uzná za vhodné, bez ohledu na čudlík.
Jj, máš pravdu, připomíná mi to mojí manželku :mrgreen:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Eco ještě mění program teplot chladicí kapaliny při kterých startuje spalovak aby se systém dohrál nebo dochladil. Jinak souhlasí ta reakce plynu a zapínání klimy.
Back in Czech.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Pro mě pomalejšího, to znamená víc jedeš na studené auto ? Takže lepší jezdit na normál (NeECO) ?
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

DavidDDD píše:Pro mě pomalejšího, to znamená víc jedeš na studené auto ? Takže lepší jezdit na normál (NeECO) ?
Ono to tomu autu zas tolik nevadí, je na to stavěné. Má poněkud vyšší kompresi, takže si to teplo vyrobit dokáže.
Zeman není můj prezident
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

O.K. Děkuji, nechám to na normál a bude to v klidu... :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Wow wow wow, mida... To snad ne e....na normál jistě jezdit, to jo, jen to, že má vyšší kompresi zrovna s tímhle nesouvisí a pokud by souviselo, tak zcela obráceně... Eco umožňuje startovat motor chladnoucí jizdou na baterie až někde při teplotě chladicí kapaliny cca 40 celsiusu... Což v zimě znamená mnohem chladnější vrch motoru. A tam je to jako faktor asi nejhorší. Tedy vysokokompresni atmosfericky motor a chladný start... Takže v tomto směru je to asi naopak s tím teplem...
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

aczaso neslovíčkař a pro netechnika to zobecni. Ten motor je konstrukčně stavěný na nižší provozní teploty. Jinak by ty hlavy odcházely jedna za druhou.
Zeman není můj prezident
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Opět nesprávně. Nejsou stavěné na nižší teplotu... Jsou stavěné tak, že mají vyšší tepelnou účinnost, tedy méně ztrátového tepla, ale jinak platí to, že provozní ideální teplota chladicí kapaliny je od 85 do 92 stupňů celsiuse...
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Nemá smysl se s tebou přít. Několik motorů už jsem počítal na prostupy tepla, tepelné mosty, kompresní tlaky, střední pístovou rychlost, účinnost... patří to k mé profesi. Fakt to je mnohdy jinak, než si mnozí myslí.
Zeman není můj prezident
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

aczasa píše:Wow wow wow, mida... To snad ne e....na normál jistě jezdit, to jo, jen to, že má vyšší kompresi zrovna s tímhle nesouvisí a pokud by souviselo, tak zcela obráceně... Eco umožňuje startovat motor chladnoucí jizdou na baterie až někde při teplotě chladicí kapaliny cca 40 celsiusu... Což v zimě znamená mnohem chladnější vrch motoru. A tam je to jako faktor asi nejhorší. Tedy vysokokompresni atmosfericky motor a chladný start... Takže v tomto směru je to asi naopak s tím teplem...
- toho bludu ťa ešte nezbavili? Nieje to pravda a nešír tu hlúposti. Na eco ani v zime nikdy takto teplota neklesne - sledoval som to a nič také sa nedeje.... hmota bloku motora plus obrovské množstvo chladiačky ktoré hsd má plus výmenník tepla vo výfuku plus olej NIKDY nevychladne tak ako tu splietaš.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Prius“